Cumartesi, Şubat 28, 2015

KIZ FUTBOL LİGİ İÇİN KAMPANYA BAŞLADI


İstanbul'da 350'ye yakın erkek futbol liginin yanında bir minik kız futbol ligi düzenlenmesi amacı ile facebook üzerinde bir kampanya başlatıldı.

Kampanya İstanbul'da halen dokuz yaş kategorisinde yüzlerce erkek ligi yapıldığına dikkat çekiyor. Gittikçe daha gelişen bayan futbolunda ise 2000 ve daha önce doğumlu oyuncular Türkiye liglerinde futbol oynama fırsatı yakalıyorlar. Ancak 2001 ve daha küçük oyuncular için hiçbir lig fırsatı bulunmuyor. Minikler ligleri sorumluluğu TFF tarafından ASKF'lere verilmiş olmasına karşın Türkiye'nin en büyük ASKF'sinin bulunduğu İstanbul'da iki yıldır hiçbir uygulama yapılmıyor. Kampanya, Ali Düşmez ve Yemen Ekşioğlu'ndan cinsiyetler arası fırsat eşitliğine aykırı olan bu durumun düzeltilmesini talep ediyor.

İstanbul'da halen Beşiktaş, Galatasaray, Dudullu, Kireçburnu, Fatih Vatan, Akdeniz Nurçelik, Bakırköy Gençlik, İkitelli, CFS Bağcılar, Sultanbeyli Mevlana ve Bayrampaşa Demirspor takımları bu yaş grubunda aktif olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Düzenlenecek bir ligin, hem bu takımların minik kız oyuncularının gelişimi açısından çok önemli, hem de son derece kaliteli bir lig olacağından şüphe duyulmuyor.

Kampanyaya destek vermek isteyenler bağlantıyı izleyerek sayfayı beğenebilir ve minik kız çocuklarının futbol oynamalarına yardımcı olabilirler : İstanbul'da Kız Futbol Ligi Kurulsun


Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.