Cumartesi, Ocak 31, 2015

ÜNER: TFF’NİN YAPTIĞI ETİK DEĞİL


Arnavutköy Belediyespor Başkanı Avukat Ercan Üner, Bölgesel Amatör Ligdeki Çınarlı-Kocaelispor maçının yeniden İsmetpaşa Stadına alınmasına yönelik açıklama yaptı.

Kocaelispor’u ilk maçta İsmetpaşa Stadında 4-0’la geçen ve ligde ikinci sırada yer alan lacivert-yeşil-beyazlı ekibin Başkanı açıklamasında, "Biz Arnavutköy Belediyespor olarak hiçbir zaman sporu geren davranışlar içinde olmadık, sürekli olarak güzelliklerin peşinde olduk ve kurulduğumuz günden buyan Türk futboluna önemli katkılar sunduğumuzu düşünüyorum. Sporu gerçek anlamda spor gibi yapan ve etik değerlere önem veren bir camiayız. Ancak geçen hafta bizim maçımıza Kocaeli Bölgesi Hakemleri verdi. TFF, bizim Kocaeli ile şampiyonluk mücadelesi verdiğimizi herhalde unuttu. Ligin ilk yarısında Çınarlıspor ile deplasmanda oynadığımız maçta, müsabakayı takip eden Kocaelispor Yöneticilerinin bizi mağlup eden Çınarlısporlu futbolcuları soyunma odasında tebrik ettiklerini duyduk ve bu duruma çok içerledik." dedi.

"Çınarlıspor’dan sürpriz beklemiyoruz"
Avukat Üner, TFF’nin bu maçı yeniden İsmetpaşa Stadına almasının etik olmadığını söylerken sözlerine şöyle devam etti "Bu ilginçliği ve umursamazca davranış her yönden sakıncalıdır. Ahlaki yönden de katiyen doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Federasyon bunu nasıl yapar anlamak mümkün değil. Belli ki, Çınarlı ve Kocaelispor kendilerince bir dayanışma sergiliyorlar. Açıkçası biz yarın ki maçta da Çınarlıspor’dan bir sürpriz beklemiyoruz. İki takımın rövanş maçı için İsmetpaşa Stadı üzerinde anlaşmaları zaten spor kamuoyunda bir algıya dönüşen 'Çınarlıspor, kendisini düşündüğünden belki daha fazla bir şekilde Kocaelispor’u düşünüyor' iddialarını maalesef haklı çıkartıyor. Keşke bir futbol kamuoyuna böyle bir malzeme vermeseler daha iyi olurdu. Ben, geçtiğimiz sezon 3.Ligi finalde kaybetmiş bir takımın Başkanı olarak bu sezonun temiz geçmesini temenni ederdim. Bu açıdan bakıldığında hem Çınarlıspor hem de Kocaelispor güvenilirliklerini yitirdiler. Fair-Play ruhuna tamamen aykırı bu durumu kınıyorum" dedi.

"Adil bir Lig olmayacaksa biz olmayalım"
Kocaelispor’a sempati duyduğunu ifade eden Avukat Üner ayrıca şunları söyledi: "Kocaelispor tarihi ve geçmişiyle Türk futbolunda önemli bir mihenk taşıdır. Fakat bu güzide Kulüp, şu noktada bizimle mücadele ediyor. Kocaelispor’un Amatör Liglerde mücadelesi etmesine biz de üzülüyoruz. Bununla birlikte, Kocaelispor’un Amatör Ligde mücadelesi etmesinin hatasının bizde olmadığı için bu hatanın telafisinin de bizden çıkartılmaması gerekmektedir! Ancak görüyoruz ki Türkiye Futbol Federasyonu Kocaelispor’a iltimas geçiyor. Bunu kabul edemeyiz. Biz, adil bir yarış olmasını istiyoruz, bu şekildeki müzahir tavırlar hem bizim hem de diğer takımların emeğine saygısızlık yapmaktan başka bir şey değildir. TFF’nin bu kararını kabul edemiyoruz, İstanbul futbolunu yönetenlerin de bu duruma kayıtsız kalmasına tahammül edemiyorum. Bu lig böyle olacaksa biz işin temiz kısmında kalmayı ve adil, eşit ve hakça mücadele olmasını tercih ederiz. Türkiye Futbol Federasyonu, bir sezonda iki maçı da statülere aykırı bir şekilde güçlü olanın sahasına veriyorsa biz boşuna mücadele etmeyelim ve bu ligde yer almayalım" şeklinde düşüncelerini belirtti.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

24 yorum:

Çengelköylü dedi ki...

Arbede Uyuma Başkanına Sahip ÇIK

arnavutköylü dedi ki...

Ercan Başkanın dik duruşunu saygıyla karşılıyorum sonuna kadar da destekliyorum. kocaeli spor lige şampiyon olsun diye bir sürü dolaplar çeviren TFF yönetimini kınıyorum. bir hafta önce kocaeli bölgesinden 4 hakem gönderip maç yönettiriyorsun bu hafta kocaeli çınarlı maçını dalga geçer gibi ismetpaşa stadına veriyorsun ne olacak senin bu hallerin tff ali düşmez düşmüş haberi yok koruyamıyorsan istanbul takımlarını git başka işle uğraş. illada istanbul takımlarını da koruman gerekmiyor sadece etik olmanda yeterli.

Adsız dedi ki...

maçların masa başında oynanıp sonuçlanmasından artık bıktık sahada terini son damlasına kadar akıtan insanlara saygınız Allah'ınızdan korkunuz olsun vicdansızlar yaptığınız pisliklerde boğulucaksınız inşallah !

mahmut veli dedi ki...

Arnavutkoy belediye spor kulup başkanin yorumini okudum kesinlikle tüm dediklerine katiliyorum...
Federasyon bu maçi kocaeline alarak 11 gurup maçlarina şahibe katmiştir bunun vebali bu karari verenleredir tarih bu karari ve şahislari af etmiyecektir.istanbul takimlarina karşi yapilan bu çirkin itifaki esefle kiniyorum.

ali sevev dedi ki...

Yaziklar olsun. Bari kocaelini sampiyon ilan edin olsun, diger takimlar ugrasmasin

ismail aksu dedi ki...

Arnavutkoy belediye spor kulup başkanin yorumini okudum kesinlikle tüm dediklerine katiliyorum...
Federasyon bu maçi kocaeline alarak 11 gurup maçlarina şahibe katmiştir bunun vebali bu karari verenleredir tarih bu karari ve şahislari af etmiyecektir.istanbul takimlarina karşi yapilan bu çirkin itifaki esefle kiniyorum.

izmit dedi ki...

ercan başkan bu konuda sonuna kadar haklı kocaeli spor bu tür oyunlarla 3.lige çıkacaksa boşa uğraşmasın yalan olur. sen süper ligde alışmışsın bu tür ayak oyunlarına çınarlı maçında ilk yarı soyunma odalarına giderek çınarlı spor oyuncularına sizler aylardır harçlık almıyorsunuz bu maçı kurtarında biraz harçlık çıkalım derken utanmıyorsa 3.lige çıkarken utanır sanırım

ekrem dedi ki...

Bu ne biçim iş. Aynı şehrin takımına tff kayırması ķocaeli' yi kurtarma harekatı yakışmadı

arbedeli dedi ki...

Sayın Ercan Üner'in soylediklerini destekliyorum,geçen sene Arnavutköy Bld. Spor 3. Lige çıkma maçında cok üzücü bi sekilde penaltilarda kaybettiginde bile takimini alip rakip takimi tebrik edecek duruşu sergileyen bi insanin,bugün bu olanlara tepkisiz kalması mantıksız olurdu zaten,kocaeli sporu ve çınarlıyı bi kenara koyalım,hadi onlar aralarinda anlasti maçın geliri ona gidecek buna gidecek diyelim,sen tff olarak böyle bi anlasmayı nasıl kabul edersin,bunun altına nasıl imza atabilirsin akıl işi değil,suan kocaeli belki bi 3 puan kazanacak ama 3 hafta sonra ligin durumuna göre kim kime ne yapar belli olmaz,insanları bu düşünceye sokanda,tff'nin patron benim diyememesidir..

erdal dedi ki...

Büyük başkani sonuna kadar destekliyoruz, tff sampiyonu ilan etsin de bizde rahatlayalim o zaman :(

erkan adli dedi ki...

Yaziklar olsun tff 'ye ,boyle ayak oyunlarina mahal vermemeliydi,lige saibe karisti

ahhmet dedi ki...

Asla durusunu bozmayan adam gibi adam ercan baskanin sonuna kadar yanindayiz,futbola şaibe bulasmistir maalesef

muhsin kaya dedi ki...

Yerel futboldan ailesini ve sayin baskani tebrik ediyorum,böyle bir rezilligin ustune gittikleri icin

mustafa dedi ki...

Buyuk cinar kocaelispor'a ayak oyunlari yakışmadı,yaziklar olsun tff

özkan kadı dedi ki...

TFF nin yanlış tutumu biz taraftarları rahatsız ediyor. Futbol sahada güzel. Masada işi bitirenlere prim vermemek gerekir. Syn. Ercan üner tepkisinde çok haklıdır. Ayrıca bir spor camiası olan cinarlisporunda bu liglerde işi olmaması gerekiyor.

kazim akca dedi ki...

Istanbulu tff de temsil eden ali düşmez ne is yapar,oda mi kocaelsporlu ,

hakan dedi ki...

Türk futbolunu her kademesinde ben büyük kulübüm cesaretiyle haksız yollara giren ve buna destek vermekten çekinmeyen federasyona gerekli cevapları veren kulüp ve başkanlara sahip çıkalım. Tebrikler başkan. Inaniyorum ki her kulüp her başkan sizin izinizde yürüyecek ve futbola hakettiği değeri kazandıracak tir .

özkan kadı dedi ki...

TFF ayıba karşılık adaletsizliktir

Mehmet Aktaş dedi ki...

Çınarlı ,kocaeli ve tff şaibelidir artık, yazık günah değilmi onca emeğe, kim bunun hesabını verecek

özkan kadı dedi ki...

Sonuçta bir adaletsizlik oluşuyor. Bu futbolun adaleti veya adaletsizligi değildir. Bu insanoglunun adaletsizligidir. Buda isyana yol açabilir ve nitekim açıyor.

özkan kadı dedi ki...

TFF bize futbolun güzelliği yerine adaletsizligi ni konu edindirdi.

özkan kadı dedi ki...

TFF bugün maç sahasını değiştiriyor sa yarın hakemlerin yanlış ve taraflı duduklerine kimse sasirmasin.

erdal kartal dedi ki...

Bu nasil iş,eee biz niye oynuyoruz o zaman :(

özkan kadı dedi ki...

Başka hesapların peşinde olma Kocaelispor
Dik dur onurunla sahaya çık cinarlispor

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...