Cumartesi, Ocak 31, 2015

NİŞANTAŞI NEREDEN NEREYE!

Sezon başında Lige girmeme kararı alan ve daha sonra bu kararından vazgeçip lige katılan Nişantaşı FK, Klasman Grubuna yükseldi.

İstanbul Süper Amatör Lig 8.Grup’ta mücadele eden Nişantaşı FK, Gürpınarspor’u 1-0 mağlup etti. 

Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadında oynanan ve Erdoğan Özkaya'nın yönettiği maçta Gürpınar kalecisi Barbaros’un goldeki büyük hatası pahalıya mal olurken, maçtaki saha dışı tansiyon oldukça yüksekti. 

Şişli temsilcisi bu galibiyetle rövanştan da 1-0 galip ayrılırken Klasman Grubuna kaldı. Kırmızı-Mavililer geçen sezonki Vardar maçından sonra bir kez daha final gibi bir son hafta müsabakasının ardından Klasman'a yükselmiş oldu.

Saha dışında tansiyonun oldukça yüksek olduğu ve maç sonunda iki takımın futbolcularının birbirlerine sarılarak sahayı terk ettiği maçta tek gol 23.dakikada Emre’den geldi.

Emirhan’dan kritik müdahale
13.dakikada Gürpınarspor’da Emrah’ın aşırtma vuruşunda gol çizgisine doğru koşusunu yapan Emirhan topu çizgi üzerinden uzaklaştırmayı başardı. 14.dakikada sol kanattan Umut’un ortasında yine Emrah kafayı vurdu top kaleci Seyitcan’ın kucağında kaldı.




Hata gol getirdi
23.dakikada Gürpınarspor savunmasında Mustafa kafa ile topu kalecisine döndü. Ceza sahası çizgisi üzerinde topu Barbaros ilk önce kontrol etmedi ve topun kendi alanına düşmesini bekledi. Bu sefer de kalecinin bir anlık hatasında top elinden düşünce koşusunu ısrarla devam ettiren Emre topu çaldı ve boş kaleye topu ağlara gönderdi.1-0




Gürpınar seyircisi maça geç geldi
Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmaya konuk takımın taraftarları 4 otobüs dolusu geldi ve takımlarını desteklediler. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mücadelede Gürpınar taraftarının gelmesiyle maçtaki tansiyon yükseldi.

33.dakikada Emre’nin sol kanattan pasında Muhammet oldukça etiki bir orta yaptı. Emrah’ın kafa vuruşunu kaleci Barbaros harika tokatlayarak iyi noktaya giden topu çelmeyi başardı. İlk yarıda başka gol olmayınca ev sahibi devreyi 1-0 önde tamamladı.




Devrede olaylar vardı
Karşılaşmanın devre arasında tribünlerde olaylar çıktı. Konuk takımın taraftarları maç oynandığı esnada da Nişantaşı tribünlerine doğru davul tokmağı atmış, bu tokmak kimseye değmeyerek saha içine düşmüştü. İlk devre sona erdikten sonra bu kez de içi dolu bardak su ev sahibi takımın taraftarlarına doğru fırlatıldı. Karşılıklı sözlü sataşmaların ardından bu kez karşılıklı yabancı cisimler bir o tarafa bir bu tarafa yağmaya başladı. Gürpınar tribünlerinde birkaç koltuğun kırıldığı da görüldü. Ortam sakinleşmesinde tribünlerde yer alan sağ duyulu vatandaşlar etken oldu.

Karşı karşıya gol kaçtı
54.dakikada maçtaki tek golün sahibi Emre kaleci ile karşı karşıya kaldı ve adeta topu kaleci Barbaros’un ellerine topu ikram etti.



Hakem maçı durdurdu ve içeri girdi
56.dakikada Gürpınarspor tribünlerinin önünde yeşil beyazlı takımın futbolcusu Burak rakibe yaptığı faulden dolayı sarı kart gördü. Bu karar sonrasında saha içinde ufak çaplı gerginlik oluşurken saha içine de yabancı maddeler yağdı. En son sahaya Gürpınarsporlu taraftar ayakkabısını fırlatınca Hakem soyunma odasına girdi ve 3 dakika sonra ortam yatıştıktan sonra yeniden döndü.

71.dakikada Ömer Can’ın sağ çaprazdan şutu az farkla auta gitti. 79.dakikada Nişantaşı FK kalecisi Seyitcan topun kontrolünü sağladıktan sonra yerdeyken rakibinin yüzüne yaptığı müdahale sonrasında yüzünde açılma meydana geldi. Seyitcan aldığı bu darbeyle birlikte bir anda sinirlenerek rakibinin üzerine yürüyünce de sarı kart gördü. 



Mücadelenin sonuna eklenen uzatma dakikalarında da başka gol olmayınca Nişantaşı FK maçı tek golle kazanıp Klasman Gruplarına kalan takım oldu. Karşılaşma sonrasında da saha dışından tribünlere, tribünlerden de saha dışına yabancı cisimler atılırken, emniyet güçleri Gürpınar taraftarlarını otobüslere bindirerek maçın oynandığı alandan uzaklaştırdı.



Futbolculardan örnek davranış
Karşılaşmanın bitiş düdüğünden sonra tribünlerde olanların aksine saha içerisinde müthiş görüntüler vardı. Gürpınarspor takımının futbolcuları final maçının kaybetmesinin verdiği üzüntüyle birlikte, rakip takımın futbolcularını tebrik etmesi günün en güzel görüntülerinden birisiydi...




Ambulans hazır kıta
Maçı Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de izlerken, Şişli ekibinin taraftarları Başkan İnönü'ye yoğun sevgi gösterilerinde bulundular. Ayrıca sahalarımızda son günlerde sık sık sakatlıklardan dolayı yaşanan vahim olaylarda ilk yardım müdahalesinin olmaması dolayısıyla tepkiler dile getirilirken, bugün Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadı’nda Şişli Belediyesi’ne ait ambulans hazır kıta olarak bekletildi.


STAT: Ayazağa Yusuf Tunaoğlu
HAKEMLER: Erdoğan Özkaya, Ufuk Altunbaş, Hamza Sarpkaya
NİŞANTAŞI FK: Seyitcan, Emirhan, Cüneyt, Yusuf, Muhammet Ali, Emre, Emrah(Dk.63 Hasan Fırat), Hasan Akkaya, Ömer Can, Kenan(Dk.90 Adnan), Emre(Dk.90 Murat)
GÜRPINARSPOR: Barbaros, Hıdır, Umut, Mustafa(Dk.72 Ali), Engin(Dk.46 Emre), Burak(Dk.46 Mehmet), Umut Burak, Furkan, Enis, Umut, Emrah
GOL: Dk.23 Emre (Nişantaşı FK) 
SARI KARTLAR: Dk.79 Seyitcan, Dk.90+1 Adnan / Dk.56 Burak 

HABER-FOTOĞRAF: ERHAN HARPUT
























2 yorum:

Hekim dedi ki...

Çıksa nolur klasmana geçen sene ki gibi 3 puan alır kalırlar takımı izledim ofansta sıkıntı çok.

Atikali dedi ki...

Bugün günlerden 5 Mart izlemeye devam ediyormusun Hekim arkadaşım.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...