Çarşamba, Aralık 31, 2014

SAL'DA 17. HAFTANIN ARDINDAN

Süper Amatör ligin 17 hafta maçları bu hafta sonu oynana maçlarla tamamlandı. Bu haftanın en önemli olayı Albayrak- Vefa maçındaki sağlık skandalı. Albayrak kaptanı Lütfi Balcının ayağının kırılması ve Bank ile taşınması yarım saat ambulans beklenmesi. Her tarafı ile skandal. 


Bundan sonra yaşananlar daha’ da skandal. Amaç Bekçi dövmek değil amaç üzüm yemek. Amatör, Amatör, Amatör… Adı Amatör. Yazık.. Lütfi Balcı kardeşimize ve amatörlere geçmiş olsun. Amatörde güzel şeylerde  olmuyor değil. Bunlardan bir tanesi de Gazi Mahallesi takımının “UYUŞTURUCUYA HAYIR” kampanyası. Tüm amatör kulüplerimizi bu kampanyaya katılmaya çağırıyoruz. 

Bu hafta Süper Amatörde kalecilerin haftası oldu. Güneşli kalecisi  Mehmet Metin ve Alemdağ kalecisi Mesut uzatma dakikalarında attıkları gol ile takımlarına bir puan kazandırdılar. Oynanan maçlarda kırmızı kartların sayısında da artış vardı.


Bu hafta sonu oynanan maçlarda toplamda 140 gol atıldı. İkinci yarının gol açısından en kısır haftalarından biri oldu. Geçen haftaya göre 23 gol daha az atıldı. Gruplarda ise en çok golün atıldığı grup 26 golün atıldığı 3 grup oldu Geçen haftada bu grup en çok golün atıldığı grup olmuştu. 7 golün atıldığı 8. grup ise en az golün atıldığı grup  oldu. Gümüşsuyu- İstanbul Kastamonu maçı ise 10 golle en çok gol atılan maç oldu. 17 haftada gruplara kısaca göz atacak olursak;

1. Grup: Grubun lideri Vefa Albayrak deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Oyunun son on dakikasında Vefadan Volkanın Albayrak’tan ise Onurun karşılıklı golleri birer puanı paylaştılar. Bu müsabakanın en üzücü olayı ise Albayrak kaptanı Lütfi’nin ayağının kırılması ve ondan sonra yaşananlar. Zirve takibini sürdüren Tunaspor Kağıthaneyi Selim, Furkan ve Ercanın golleri ile 3-0 yendi. İlk iki iddiasını sürdüren Kocasinan evinde son sıralardaki Bostancıyı 4-0 gibi net skorla yendi. Irmakspor grubun son sırasındaki Kartal Çavuşoğlunu deplasmanda 3-1 yendi. Tophane Tayfun Esenyurt’ u, Bağlarbaşı Subaşını aynı skorla 2-1 yendi.    

2.Grup: Bu grupta oynana 6 maçın 6 sıda  galibiyet ile bitti. Bu grupta toplamda 20 gol atıldı. Lider Alibeyköy alt sıralardaki Ortaçeşmeye  3-2 yenildi. Ortaçeşme maçın başında penaltı kaçırdı. Ortaçesme’nin golleri Murat (2) ve Mehmet’ten, Alibeyköy’ün golleri ise Samet ve Murattan geldi. İkinci sırada bulunan Selvispor ile son sıradaki Kartaltepe  maçı ise Kartaltepenin U-17 takımının aynı gün olması dolayısı ile maç oynanmadı. İlk iki için mücadele eden Bağcılar son sıralardaki Hadımköyden ummadığı bir mağlubiyet  aldı. Maçın başında penaltı kaçıran Vardar galibiyet golünü atarak kendini affettirdi. Hadımköy’ ün diğer golü ise Can’ dan geldi. Bağcılar ise bir kişi eksik olmasına rağmen ilk yarı üstün oynayan ve  Seray’ın golü ile ilk yarıyı 1-0 önede kapatamasına rağmen ikinci yarıda üstün olan Hadımköyün gollerine engel olamayınca haftayı puansız kapatarak büyük kayıp yaşadı. İlk iki mücadelesi veren diğer maçta ise Kartal Bulvar Kadırgayı deplasmanda Hamza’nın ayağından yediği gol ile geriye düştüğü maçta ikinci yarıda Erhan, Özgür ve Ömer’in golleri ile 3-1 kazandı. Çekmeköy Kuştepeyi 2-0, Çayırbaşı Sütlüceyi 4-2 yendi.  

3.Grup: 6 maçın 4 ü galibiyetle 2 si  ise beraberlikle bitti. Bu grupta toplamda 26 gol atıldı. Haftanın önemli maçında grup lideri Alemdağ ile ikinci sıradaki Ataşehir Çamoluk maçı karşılıklı atılan gollerle 1-1 bitti. Ataşehir Çamoluk Şahinin attığı gol ile öne geçtiği maçta Alemdağ kalecisi Mesut’un attığı golle berabere bitirdi. İlk ikideki sıralama değişmedi. İstanbul Kastamonu son sıradaki Gümüşsuyu karşısında ilk yarıyı 1-0 mağlup kapadığı maçta Muhamedin (4), Ergin(2) ve Emre’nin golleri ile 7-3 yendi.  Küçükköy ile Yahya Kemal takımları Ozan ve Cavit’in kafa golleri ile 1-1 berabere kaldılar. Bu beraberlik ile Küçükköy ilk iki yolunda yara aldı. Alt sıraları ilgilendiren maçta Feriköy Reşitpaşayı 2-1 yenerek biraz rahatladı. Feriköyün golleri Ahmet ve penaltıdan Sertaçtan geldi. Reşitpaşanın golü ise İlyasdan geldi. Çamlıca Öz Trabzonluları 3-1 ile geçerken alt sıraları ilgilendiren maçta Öz Alibeyköy Hasköy'ü  deplasmanda 3-2 ile geçti.

4. Grup: Bu grupta oynana 6 maçtan 4 ü galibiyet ile biterken 2 si ise beraberlikle bitti. Bu hafta en az gol atılan gruplardan biriside  (10 golle) bu grup oldu. Lider Paşabahçe takipçisi Dudullu ile 0-0 berabere kaldı.İstanbul Sinop kendi sahasında Erkanın hatrick yapığı maçta Sanayi Mahallesini 4-1 yenerek ilk iki şansını devam ettirdi. Her iki takımında on kişi kaldığı maçta Gazi Mahallesi Vardar’ı Fatih’ in ikinci yarıda attığı gol ile 1-0 yendi. Selimpaşa Ersan’ın kırmızı kart gördüğü maçta  Çankırı Marufspor ile 1-1 berabere kaldı.Rami Bakırköyü 1-0 la geçerken  Zeytinburnu Yıldızda Kurtköyü aynı skorla yendi.

5.Grup: Bu grupta beraberlik haftası idi. Oynanan 6 maçın 4 beraberlikle bitti. 2 maç ise galibiyetle bitti. 2 galibiyetin  1 ini ev sahibi takım diğerini ise misafir takımlar kazandı. Bu grupta toplamda 19 gol atıldı. Grup lideri  Zara rahat gittiği Şile deplasmanında 1-1 lik sonuçla dönerek birer puanı karşılıklı paylaştılar.ikinci sırada bulunan Taksim deplasmanda Gülsuyunu 3-0 yendi. Koca Mustafa Paşa Kendi sahasında Ömerli ile 1-1 berabere kaldı. Hakem Oktay Önge  Koca Mustafa Paşadan Oğuza kırmızı kart gösterdikten sonra yoğun itirazlar üzerine soyunma odasına gittiği maçta güvenlik güçlerinin gelmesinden sonra maçı devam ettirdi. Ömerli’nin golünü  Serdar, Koca Mustafa Paşa golünü ise Atakan attı. Güneşli Çağlayan G. Birliği maçına Güneşli kalecisi Mehmet Metin damgasını vurdu. Ç.G.Birliği maçın başında Engin ile öne geçti. Açık lise sınavı olduğu için oyuna ikinci yarıda giren Mehmet Metin maçın uzatma dakikalarında attığı gol ile takımının beraberliğe taşıdı. Okspor ile Yamanspor 2-2 berabere kalarak birer puanı paylaştılar. Okspor’ un golleri Talha ve Burak’ tan, Yamanspor’ un golleri ise Öner ve Nejdetten geldi. Damlaspor Ayazağayı 5-1 , Taksim Gülsuyunu deplasmanda 3-0 yendi. Ayazağa’nın öne geçtiği maçı Damla 5-1 kazandı.

6. Grup: Bu grupta oynanan maçların tamamı galibiyetlerle sonuçlandı.  Bu grupta toplamda 18 gol atıldı. Grubun lideri Ortaköy kendi sahasında İTÜ yü 2-0 yenerek liderliğini devam ettirdi. Osmaniye İstiklal  İstanbul Bayburt’ u 3-1 yenerek üçüncülükteki yerini korudu. Son haftalardaki düşüşü devam eden Güngören Şile Yıldıza kendi evinde 3-1 yenildi. Her iki takımın birer penaltı kaçırdığı Sultanbeyli- İstanbul Malatya maçını Sultanbeyli Ergün ve Fatihin attığı goller ile 2-0 kazandı. Silivri Alibey son sıradaki İçerenköy’ ü Hakan ve Kadirin golleri ile 2-0 yenerek rahat nefes aldı. Tehlikeli bölgede bulunan Yeşilova Esnaf kendi evinde konuk ettiği İstanbulspora 5-0  yenildi. 

7.Grup :  Grup lideri Beşyüzevler  sondan ikinci sırada bulunan  Örnektepeyi Aygün, Salim, Cüneyt, Semih(2), Semih  ve Ersel’in attığı gollerle 7-0 yendi.İkinci sırada bulunan Yeniköy kendi evinde Esenyurt İncirtepeyi 2-0 yendi. İlk iki için mücadele eden Sultangazi Esentepe kendi evinde Kartal Belediyesini konuk ettiği maçta Medet’ in attığı goller ile 2-1 kazandı. Kartal belediyesinin golünü ise Gökhan attı. Beykoz ise Mecidiyeköyü 1-0 la geçti. Batı Trakya son sırada bulunan Okmeydanı Fetihsporu 5-0 yendi. Selimiyede Mimarsinanı deplasmanda  2-1 yendi.

8.Grup : Bu grupta bu hafta beraberlikler haftasıydı. 5 maçın 4 ü beraber bitti. 1 i galibiyetle sonuçlandı. Atılan gol açısından da çok kısır bir haftaydı. Toplamda 7 gol atıldı. Lider Yeşilköy takipçisi Nişantaşı ile 1-1 berabere kalarak birer puanı paylaştılar. Maçın son bölümlerinde on kişi kala Gürpınar İlk yarının sonunda Burak’la öne geçtiği  Topkapı karşısında Enesin golüne engel olamayınca 1-1 berabere kalarak bir puana razı oldu. İlk iki şansını devam ettirmek isteyen Galata Adalar deplasmanından ummadık bir beraberlik ile döndü(1-1). Sarıyer Yeni Mahalle ile Yıldırım Bosnada 0-0 berabere kalarak bu gruptaki beraberlik kervanına katılanlardan oldu. Bu haftaki maçlar sonunda tek galibiyetin olduğu maçta Alibeyköy Parseller On kişi kalan Kaynarcayı  Muhammedin attığı gol ile 1-0 yendi.Çeliktepenin’nin rakibi  E.Bayburt  ligden çekildiği için  üç puanı maç yapmadan aldı.

YAZI : YUNUS EMRE

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.