Pazartesi, Aralık 22, 2014

GALATA’DAN MUHTEŞEM GALİBİYET


İstanbul Süper Amatör Lig 16.hafta karşılaşmasında Alibeyköy Parseller’i konuk eden Galata, 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak zirveden kopmadı.

Ligin ilk yarısında Galata’nın 1-0 kazandığı maçın rövanşı Yıldıztabya Stadında oynandı. Üst sıraları hedefleyen Galata ile ligde alt sıralarda gezinen Alibeyköy Parseller’in maçında ev sahibi Beyoğlu temsilcisi Gökhan, Orhan,  Mehmet Kartal ve sakatlığı nüksedince maç öncesinde kadrodan çıkartılan kaleci Oğuz’dan yoksun olan kırmızı-siyahlılar karşısında genç futbolculardan kurulu Alibeyköy Parseller maça muhteşem başladı ve 7.dakikada Cem Coşkun ve 14.dakikada Ertuğrul Yıldırım’ın golleriyle 2-0 öne geçti.

Çağatay bayılınca genç Mehmet kaleyi devraldı
Maçın 25.dakikasında Galata bir şanssızlık yaşadı ve Beyoğlu temsilcisinin 19 yaşındaki kalecisi Çağatay Biçer aniden bayılınca maça devam edemedi. Arkadaşları ve Antrenörü tarafından saha dışına taşınan genç kaleci, nefes almakta güçlük çekince stada çağrılan ve yoğun uğraşlar sonucunda ancak 25 dakika sonra gelen ambulans ile Karayolları Mahallesindeki Taksim İlkyardım Hastanesine kaldırıldı.  Mehmet’in yerine ise Galata’da kaleye 18 yaşındaki Mehmet Söğüt geçti.


İlk devre 2-1 sona erdi
Yaşadıkları tüm olumsuzluklar ve moral bozukluğuna rağmen oyundan kopmayan Galata, maçın 43.dakikasında sahanın en iyilerinden birisi olan Yücel Ulusoy’un golüyle farkı bire indirdi ve ilk 45 dakika Alibeyköy Parseller’in 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Haber geldi, takım canlandı
Yıldıztabya Stadındaki günün ikinci maçı olan Giresun Emeksan-Bahçelievler maçının geç başlaması nedeniyle 40 dakika gecikmeli başlayan maçın ikinci yarısında gece maçı şeklinde geçti. Bir kulağı hastanede olan Galata takımının başarılı yöneticisi İsmail Özer’in hastaneden gelen olumlu haberi iletmesiyle moral bulan kırmızı-siyahlılar, ikinci yarıda çok üstün bir oyun sergilediler. Nitekim Galata’nın istekli futbolu, genç ve tecrübe eksikliği olan rakibi karşısında işe yaradı ve Tayfun Tunç ile iki gol bulan Galata zorlu maçı 2-0’dan çevirerek 3-2 kazanmayı başardı.

İki kırmızı kart var, Hakeme tepkiler oldu
Müsabakanın Hakemi İsmail Akbulut, Galata’nın kaptanı Ahmet Akkaya’yı rakibine faul yaptığı gerekçesi ile oyundan atarken, tecrübeli futbolcu oyundan çıkarken, "ben rakibime değmedim, Hakem yanlış gördü. Rakibe temas etmeden topu aldım fakat haksız yere oyundan atıldım" diye konuşurken, Hakemin kendisine "kayarak müdahale etmek yasak" dediği iddia etti. Maçın son dakikasında ise Alibeyköy Parseller’in genç futbolcusu Bilal Kurtuluş itirazları sebebiyle ikinci sarı karttan dolayı oyundan atılınca gözyaşlarına boğuldu. Genç futbolcunun tepkisi de rakibi olan Galatalı Ahmet ile aynıydı.Bilal de haksız atıldığını ileri sürmeyi ihmal etmedi. Maç sonunda ise Alibeyköy Parsellerli Yöneticiler Hakem İsmail Akbulut’a büyük tepki gösterdiler.

Galata zirveye tırmanıyor
Grupta Play-Off hesapları yapan Galata, aldığı bu galibiyetle puanını 31 yaptı ve zirve iddiasını sürdürdü. Alibeyköy Parseller ise 20 puanda kaldı.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR





















Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...