Pazar, Kasım 30, 2014

TEKİRDAĞSPOR DÖRT DÖRTLÜK

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup 11.hafta Müsabakasında Tekirdağspor kendi evinde Karadeniz Ereğli Belediyespor'u 4-1 yendi.





Tekirdağ Namık Kemal Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesinde yağan yağmur seyircileri etkilese de zemine pek etkisi olmadı. Süper Lig Standatlarında bir çim kalitesine sahip olan Namık Kemal Stadı özellikle yağmurlu havalarda zeminin altında bulunan su kanalları sayesinde sahada su birikmesini önlediği gibi zeminin bozulmasınıda engelliyor. Tüm gelen takımların memnun kaldığı zemin çoğu takımıda kıskadındırmış durumda.





Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Tekirdağspor oldu. Taraftarınında desteğiyle rahat oynayan Tekirdağsporda karşısında kendi sahasında top yapmaya çalışan bir ekip görünce sahaya iyiden iyiye yayıldı. Topun kontrolünü kendi elinde bulunduran temsilcimiz daha ilk dakikalarda rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. Tekirdağspor'un golcüsü Birol 5.dakikada şık bir vuruşla skoru 1-0'a getirdi.  Golün ardından kendi sahasından kontrollü çıkmaya çalışan konuk takım bir yandan da Tekirdağspor'un etkili oyunu karşından kontra atak yememek için aşırı dikkatli bir oyun sergiledi. Nadiren gelişen rakip takım ataklarını büyümeden önleyen Tekirdağsporun başarılı defans oyuncuları Murat İle Volkansel'in uyumu beğeni toplarken sağ bekte Hasan Tosun ile sol bekte oynayan Tayfun Gümüşüoğlu'nun gidip gelmeleri ve hatasız oynamaları tribünlerden büyük alkış aldı. 15 dakikada Tekirdağspor atağını elle kesen rakip defans oyuncusu penaltıya sebep oldu. Topun başına geçen Birol skoru 2-0'a getirdi. Golden sonra iyiden iyiye rahatlayan Tekirdağspor kendi sahasında rahat bir oyun kurarak kanatlardan ataklarına devam etti.Tekirdağspor atakları karşısında çaresiz kalan rakip takım elinden geldiğince kapansa da bir türlü gelen gollere engel olamadı ve ilk yarı ev sahibi üstünlüğüyle sona erdi.İlk yarının bitiminin ardından tribünler Tekirdağspor'u çağırarak alkışladı ve moral verdi. 





İkinci yarının başlamasının ardından rakip takım en azından bir gol düşüncesiyle ataklara çıkmaya başladı. Skorun vermiş olduğu rahatlık ile oyuna bu dakikalarda fazla asılmayan temsilcimiz ayağa paslarla rakibi yormaya çalıştı. Takım olarak hatasız oynayan Tekirdağspor zaman zaman yaptığı ayağa paslar ile tribünlerden büyük alkış aldı. Özellikle kanatlardan Kaptan Orhan'ın üstün performansı tribünlerin büyük beğenisini topladı. 56.dakikada ortadan yapılan bir atakta Tekirdağsporlu Ergin topu iyi taşıyıp kaleyi karşısına alınca şık bir gole imza attı ve skor 3-0 oldu. Golle birlikte çoşan seyircisiyle birlikte oyuna tekrardan ağırlığını koyan Tekirdağspor rakip kalede 4.golü aramaya başladı. Kenardan kullanılan bir serbest vuruşta topu iyi indiren Volkansel Birol'a alda at dercesine güzel bir kafa pası verdi. Böyle pozisyonları affetmeyen Birol havada güzel esneyerek şık bir vuruş yaparak skoru 4-0'a getirdi. Golden sonra sakin bir oyun oynayan ev sahibi rakip takımın bir atağını kesemeyince dakika 86‘da Ereğli Belediyesporun Honduraslı oyuncusu Alvez Calderon karambolde iyi bir vuruşla durumu 4-1 e getirdi.Bu golden sonra maçta başka gol olmayınca Tekirdağspor sahadan 4-1 galip ayrılıp altın değerinde bir 3 puan elde etti.

HABER-FOTOĞRAF: MURAT ÖZCAN





Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.