Pazar, Kasım 23, 2014

ŞİRİNEVLER SON DAKİKADA PUANI KURTARDI

Şampiyonluğun güçlü adayları arasında yer alan iki takımın mücadelesinde Şirinevlerspor bulduğu son saniye golüyle Merkezefendi'ye geçit vermedi.

İstanbul 1. Amatör Lig 4. grupta mücadele eden ve 21 puanlı Nurtepe'nin ardından 20 puanla 2. sırada bulunan Merkezefendispor ile 19 puanla 3. sırada yer alan Şirinevlerspor Kocasinan Sahası'nda karşı karşıya geldi. Maçlarda yaşanan sarkmalar nedeniyle yaklaşık 1 saat gecikmeyle başlayan ve oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşmada iki takımın güzel futbolundan ziyade maçın orta hakemi Tayfun Yurdakul'un tartışmalı kararları ve "Federasyon ile İl Hakem Kurulu'nun Nurtepe ve diğer Kağıthane temsilcilerini koruduğu" iddiası konuşuldu.

İlk yarıda dengeli futbol
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da dengeli bir mücadele sergiledi. Savunmaya öncelik verip oyunu orta alana yıkmaya çalışan her iki takım da rakibine geniş boşluklar vermemek için savunma kontrolünü elden bırakmadı. Özellikle sağ kanattan etkili bindirmeler yapan ev sahibi takım 12. dakikada Beşir'le 1-0 öne geçti. İlk yarının 34. dakikasında Cihan'la bu gole cevap veren Merkezefendi'de 45. dakikada Zafer'in şutu da üst direkten dönünce devre 1-1 beraberlikle sona erdi.


İkinci sarıdan kırmızı olmalıydı
Karşılaşmanın ilk yarısında, özellikle ilk on dakika içerisinde, Ümit'in bindirmeleriyle sağ kanadı çok etkili kullanan Şirinevler rakip savunmaya zor anlar yaşattı. Üst üste iki benzer pozisyonda Ümit'i arkadan faulle durdurarak tehlikeli atağı kesen Burak'a hakem Tayfun Yurdakul'un kart göstermemesi Şirinevler tribünleri ve teknik heyeti tarafından tepkiyle karşılandı.

Şirinevler oynadı, Merkezefendi attı
İkinci yarıya sol kanatta başlayan Ümit bindirmelerine devam etti ve Şirinevler 60. dakikaya kadar bu kanattan yaptığı ataklarla etkili oldu. Zaman zaman rakip kalede tehlikeler yaratan konuk ekip 68. dakikada geliştirdiği atakta ara pasına iyi hareketlenen Fatih'le 2-1 öne geçti. Golden sonra ev sahibi ekibin baskısı artarken sahada da garip olaylar yaşanmaya başladı.


Penaltı verilmedi, kırmızı kartlar havada uçuştu
Beraberlik için rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi takımın 80. dakikada sağ kanattan gelişen atağında ceza alanı içerisine şişirilen topu almak için hamle yapan kaleci Mahmut boşa çıkıp Şirinevlersporlu Ahmet'in üstüne düştü, bu pozisyonda ev sahibi takım oyuncuları, teknik heyeti ve taraftarları penaltı beklerken hakem şaşırtan bir kararla "devam" dedi. Bu dakikadan sonra ev sahibi takım oyuna sonradan dahil olan Faysal'ın uzak mesafeli şutlarıyla kaleyi yoklarken, 88. dakikada sonlanan bir pozisyonun ardından oyunun devam ettiği sırada Şirinevler kalecisi Akif ile Merkezefendispor forveti Abdulveli arasında yaşanan küfürleşme nedeniyle yardımcısı Gökhan Günaydın'ın uyarısıyla oyunu durduran hakem Tayfun Yurdakul bu iki oyuncuyu direkt kırmızı kartla oyundan attı. Yedek kalecisi bulunmayan Şirinevler'de kaleye Beşir geçti ve forvet oyuncusu kalan dakikalarda kaleyi başarıyla korudu.

Uzatma dakikaları nefesleri kesti
Maçın normal süresi sona erdiğinde hakem Tayfun Yurdakul 6 dakika uzatma işaret etti. Uzatma anlarının 2. dakikasında iki takım da oyunu on kişi sürdürürken Merkezefendi'den Serkan ikinci sarı kartını görerek takımını dokuz kişi bıraktı. Ataklarını sıklaştıran Şirinevler 90+4. dakikada kaleciden seken topa çizgi üzerinde dokunan Fetullah'ın golüyle skoru 2-2 yaptı ve kendi sahasında oynadığı zorlu Merkezefendi maçında bir puanı son dakika golüyle kurtardı.

90 dakika sonunda hakeme tepki
Maç sonunda iki takım oyuncu ve teknik ekibi birbirlerini tebrik ederlerken, Şirinevler tribünlerinden maçın hakemlerine büyük tepki vardı. Bir önceki hafta grup lideri Nurtepespor maçını da yöneten maçın orta hakemi Tayfun Yurdakul'un o maçta "kendisine küfür eden Nurtepesporlu bir oyuncuya kırmızı kart verdiği ancak bunu raporunda belirtmediği ve söz konusu oyuncunun yalnızca bir maç ceza aldığı" iddia edilirken, Şirinevlerspor teknik heyeti "kalecilerinin haksız yere kırmızı kart görerek Nurtepe maçında cezalı duruma düştüğünü ve Kağıthane deplasmanına kalecisiz gideceklerini" söyleyerek tepkilerini gösterdiler.

NOT: Saha komiseri Hasan Duran'a teşekkürler.
HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER





3 yorum:

Adsız dedi ki...

Hakem tek kelime ile rezaleti saçma sapan kararlar verdi ve maçı katletti.yüzde yüz penaltıyı vermedi herkesi çileden çıkardı.kimse memnun değildi.iki takım oyuncuları taraftarları bu ne biçim hakem diye saç baş yoldudurdu.nerden buluyorlar böyle adamları seçmecemi kardeşim dikkat edin biraz artık yeter ya.

Adsız dedi ki...

takımda nasıl yedek kaleci olmaz anlamadım ben tüm sezon boyunca tek kaleciye mi güveniyorlar?

Adsız dedi ki...

KARDEŞİM NE TEK KALECİSİ.. 3 OYUNCU HAKKINI KULLANDIGI İÇİN YEDEK KALECİYİ OYUNA SOKAMADI BU SEBEPTEN FORVET KALEYE GEÇTİ OLAY BU.. ZİRVE MÜCADELESİ VEREN BİR TAKIMDA YEDEK KALECİ OLMAZ MI.. SAYGILAR..

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...