Pazartesi, Kasım 24, 2014

KONYA DERBİSİNDE KAZANAN YOK

Bölgesel Amatör Lig 4.Grup’ta Akşehir’de oynanan Konya derbisinde Akşehir ile Sarayönü yenişemedi.




İlk yarıda öne geçen ev sahibi ekip 2 farklı üstünlüğünü koruyamazken, yeşil-siyahlı konuk ekip 2 dakika ara ile bulduğu 2 golle deplasmandan puanla döndü. Her iki ekibinde 1’er topu direkten dönerken, karşılaşma boyunca 3 farklı bölüme alınan Sarayönü Belediyesporlu taraftarlar ile Akşehirsporlu taraftarlar arasında maç içerisinde yaşanan gerginlik karşılaşma sonunda kendilerine yakışır şekilde yerini dostluğa bıraktı.   

Karşılaşma konuk ekip Sarayönü Belediyespor’un baskısı ile başladı. Maçın hemen başında Murat ve Abaka ile gole yaklaşan yeşil-siyahlılar, ilk yarıda Murat ve Ahmet Sarı ile yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı. Özenç ile bir topu direkten dönen Akşehirspor, 38’de 1-0 öne geçti. Özenç’in kullandığı korner atışında Ali Çevik yakın mesafeden kafayla topu filelere gönderdi ve ilk yarı 1-0’lık sonuçla tamamlandı. 





İkinci yarıda taraftarının desteğini de arkasına alan kırmızı-beyazlılar, 50. Dakikada farkı ikiye çıkardı. Tamer’in ortasını Muhammed indirdi. Murat Kaya’ya sadece dokunmak kaldı. Golden sonra da ataklarını sürdüren Akşehirspor Özenç, Tamer ve Murat Kaya ile net fırsatları değerlendiremedi. Son 20 dakikalık bölümde rakip kaleye baskısını arttıran konuk ekip 76’da Ahmet Sarı’nın füzesi ile farkı 1’e indirdi: 2-1. Bu golle moral bulan yeşil-siyahlılar, 78’de Murat Güvenç ile skoru 2-2’ye getirdi. 85’de Sarayönü Belediyespor’da Ahmet Ceran’ın çaprazdan plasesi direkten dönünce karşılaşma beraberlikle tamamlandı. 
Karşılaşma sonunda ise iki Konya takımına yakışır görüntüler vardı. Akşehirspor taraftarları Sarayönü Belediyesporlu oyuncuları alkışlarken, yeşil-siyahlılar Akşehir tezahüratı yaptı. 



Bu arada takımlarını desteklemek için Akşehir’e giden 50 kadar Sarayönü Belediyespor taraftarı önce kapalı tribüne, maç başladıktan sonra açık tribüne, ikinci yarıda ise açık tribünün ‘kullanılamaz’ raporu olduğu için tel kenarına alınması dikkat çekti.

STAT: Nasreddin Hoca Stadyumu
HAKEMLER:  Levent Buğra Vartemel, Murat Topuz, Tolga Gürler
AKŞEHİRSPOR: İrfan Sezgin Selçuk, Nuri Arıkan, Ali Çevik, Rafet Ertuğrul, Yunus Sandayük, Tamer Bal, Ahmet Arıcı, Enes Özdemir (Dk. 81 Eren Aktoprak), Muhammed Aksoy (Dk.80 Tayyar Karadağ), Özenç Albayrak, Murat Kaya (Dk.84 A.Rahman Bengi)
YEDEKLER: Neşet Özgür Özoğlu, Ufuk Sarıkaya, Rafet Çetinkaya, Alpsu Er  
ANTRENÖR: Niyazi Kart
SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR: Cihangir Korkmaz, Uğur Aktepe, Hüsnü Sürücü (Dk.54 Tünay Karaman), Enes Ateş, Kenan Sinav, Mustafa Baştin, Serge Alain Abaka (Dk.68 İlimdar Bicen), Ahmet Ceran,  Ahmet Sarı, Kubilay Kaplan (Dk.86 Servet Öz), Murat Güvenç 
YEDEKLER: Ramazan Altan, Sait Berat Tapu, Birkan Komonovalı, Mevlüt Arslan
ANTRENÖR: Ahmet Kök

HABER-FOTOĞRAF: MUSTAFA SOLAK








Hiç yorum yok:

Çatalzeytin Zümrütspor gol yağdırdı

İstanbul 2. Amatör Lig 14. Grup'ta lider Çatalzeytin Zümrütspor deplasmanda Yavuz Sultan Selimspor'u 11-0 gibi farklı bir skorla yendi.