Cuma, Kasım 21, 2014

ALİ TANRIYAŞÜKÜR'DEN SİTEMKAR AÇIKLAMA

İstanbul'da tesisleşme olarak örnek olan kulüplerinden İdealtepespor'un tesisleri İBB Meclisi kararıyla Turuncu-Beyazlılar'ın elinden alındı. Maltepe temsilcisinin genel sekreteri Ali Tanrıyaşükür, kararın siyasi olduğunu savunurken sitemkar bir açıklamada bulundu.

Tanrıyaşükür, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

1989 yılında bölge gençliğine hizmet verebilmek onların sosyal, kültürel alanda gelişmesine katkı sunarak ülkesini seven paylaşımcı, büyüğünü sayan, küçüğünü seven topluma faydalı insanlar olarak yetişmesini arzu eden 18 değerli insanın bir araya gelerek kurmuş olduğu İdealtepe Spor Kulübü temelde sağlam oluşabilmesi için tesisleşmeye önem vermiştir. Zamanın Kartal Belediyesi ile temasa geçerek Maltepe sahil yolu üzerinde yüzme havuzu, tenis kortları ve kapalı spor salonu yapmak üzere 1992 yılında sporculara ve de halka açık olarak tesisleşmesini gerçekleştirmiştir.

'Sporcularımıza burs imkanı sağladık'
Bu tesislerden elde etmiş olduğu gelirlerle sporcularının her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak onların profesyonel kulüplere gitmelerine katkı sunmuş ve Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray başta olmak üzere bir çok profesyonel kulübe sporcu vermiştir. Semtinde tüm gençlere okuma imkanı da sağlamayı ilke edinen yönetim kurulu, Küçükyalı genelinde okul müdürleri ile temasa geçerek ihtiyaç sahibi çocuklara burs vermiş, dar gelirli ailelere de yardımda bulunmuştur.


'Siyasetin içinde yer almadık'

Futbolda ve basketbolda birçok şampiyonluklar elde eden ayrıca Türkiye şampiyonalarına daima iştirak eden kulübümüz bu güne kadar yukarıda izah etmeye çalıştığımız tesislerimiz ile ayakta durmuştur. Bu imkanlarımızla kulübümüzü amatör bir kulüp olarak örnek bir kulüp olması için çaba sarf ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Maltepe Belediyesi'nin açmış olduğu Cumhuriyet Dershaneleri'ne yapmış olduğumuz katkıdan dolayı Kulübümüzü C.H.P'nin arka bahçesi olarak ilan edip AKP'nin düşmanı olduğumuzu kabul etmiştir. Oysa bugüne kadar hiç bir siyasi faaliyetin içinde yer almamış olan kulübümüz Cumhuriyet Dershaneleri'ne ilgisi, çocuklarımıza okuyabilmeleri için yaratmış olduğu fırsat eşitliğine duyulan saygıdan ibaretti.

Bütün bu yaptıklarımızı görmeden İdealtepespor Kulübü'nü siyasi bir anlayışla tesislerinden çıkarıp bir şahsa vermeyi meclis kararından da geçiren Başta Belediye Başkanı Sn. Mimar Dr. Kadir Topbaş ve karar organlarını halkımızın anlayışına ve takdirine bırakıyorum."

İdealtepe'deki sorun ne?

İdealtepespor, 1992 yılında o dönem bağlı olduğu Kartal Belediyesi tarafından 30 yıllığına kiralık olarak tesisleşti. İdealtepe sahildeki tesisin bir kısmını da belediye yaptı. Başta sadece bir lokal ve halı saha olurken daha sonra kiracı vasfıyla kulüp tesisi genişletti ve mobil bir havuz, iki tenis kortu, fitness salonu, kapalı salon ve iki katlı bir restaurant ekledi.
Kulüp 1995’te Milli Emlak’a kira ödemeye başladı ve uzun süre aksatmadan ödedi. Milli Emlak 1 veya 2 yılda bir ödeme emri gönderiyor, kulüp de borcunu ödüyordu. Derken 2005’te kulübün bulunduğu alanın tasarrufu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) verildi. Bu uygulama sonrası bir dönem ne Milli Emlak ne de İBB kulüpten bir şey istemedi. Derken 2010’da İBB kulübe ecrimisil ihbarnamesi gönderdi ve yaklaşık 94 bin TL istedi. Kısa bir süre sonra da Milli Emlak 2005-2010 dönemi için 402 bin TL borç çıkardı.

İBB'nin istediği para ödendi
İki büyük borçla karşı karşıya kalan İdealtepespor Milli Emlak’ın istediği bedel için mahkemeye gitti. Mahkeme borcu 302 bin TL’ye düşürdü. Kulüp, torba yasadan da faydalanarak borcu taksitlere böldürdü. Mahkeme süreci devam ederken Turuncu-Beyazlılar İBB’nin istediği 94 bin TL’nin tamamını ödedi.


Kira süresi dolmadan ihbarname
Sorunlar bununla da bitmedi. İBB daha sonra kulübe ihbarname göndererek tesisleri boşaltmasını istedi. 
İBB ile tüm bunlar yaşanırken İdealtepespor’un Milli Emlak’la mahkemesi devam ediyordu. Kulüp geçmişte ödedikleri paranın geri verilmesini istiyor.

HABER: EFKAN BUCAK

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...