Pazartesi, Kasım 24, 2014

HAKEMİN DOSTU YOK

16 yıl hakemlik yaptım. Bir çok zorlu maça çıktım. Kritik maçlarda düdük çaldım.


Çok kurnaz futbolcu gördüm. Hem kulüplerin kasalarını boşaltıyorlar hemde sahtekarlığın kralını yapıyorlar. Takım mağlup olup bu oyuncular oyundan ihraç edilince  bazı idareciler bunlara sahip çıkıyorlar. Hakemlerin aleyine tribünleri kışkırtıyorlar. Türk futbolunda anarşi kol geziyor her maçta olay üzerine olay var. Galip takım sevinirken mağlup olanlar olay üzerine olay yapıyorlar ve tribünler birbirlerini kışkırtıyorlar ve birbirlerine giriyorlar, iyi olursa Allah’tan kötü olursa Hakemden biliyorlar.
Ama işte öyle değil... Amatörlerde hakemlerin canı tehlikede onları koruyan ne bir emniyet görevlisi ne bir kulüp yetkilisi var. Olmuyor beyler!! nedir bu sinir ? nedir bu öfke ?
Hakemlerde içimizden biri, hele hele saha içinde bulunan üç – beş karektersiz futbolcu bozuntuları bu olayları körükleyip tribünleri kışkırtarak hakemleri kötü göstermeyi çalışmaktadırlar.
Burdan Çayırbaşı Spor Genel Kaptanı Mirza’ya kaptan Arda’ya ve arkadaşlarına Çayırbaşı takımını en iyi şekilde ağırlayan Alibeyköy yönetimi ve Alibeyköy futbolcularına helal olsun. Maçın sonunda harika bir yönetim gösteren Süleyman Yavaşoğlu ve arkadaşlarını tebrik ettikleri için iki takımda gönlümde maçı kazandılar zaten.
Tebrikler Süleyman Yavaşoğlu ve arkadaşlarına. Bu kadar zorluk derecesi yüksek maç  ancak böyle yönetilir. Sayın Zekeria Alp ve Sayın Yüksel Okçuoğlu’na sesleniyorum; Alın size cesur bir hakem. Güle Güle kullanın


Çayırbaşı Spor ve Alibeyköy spor takımını bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum…

YAZI: ALTAN AKDİL

2 yorum:

Adsız dedi ki...

BURDA KİMSE HAKEMLERİ SAVUNMASIN,HELE AMATÖRDE HİÇ.HERKESİN TEK İSTEĞİ VAR HAKEMLERDEN GÖRDÜĞÜNÜ ÇALSIN,ALNININ AKIYLA ÇIKSIN.TABİ BU BENİM ŞAHSİ GÖRÜŞÜM,FEDAROSYON TALİMAT VERİYOR BENCE BELİRLİ TAKIMLARIN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN.Bİ İNSAN 1 KERE HATA YAPAR ANLARSIN 2 KERE YAPAR ANLARSIN 3 KERE YAPAR ANLARSIN.AMA HER MAÇTA BU SENE AYAZAĞAYA HASZIZLIK VAR,AYAZAĞANIN RAKİPİ HER HAFTA PENALTI KULLANIYOR.HER HAFTA ÇOK BARİZ HATALAR OLUNCA İNSANIN AKLINA HEP ACABALAR GELİYOR,AYAZAĞANIN SON ÇAĞLAYAN MAÇINDA HERKES YORUM YAPIYOR.O MAÇI İZLEYİPTE HAKEME HAKLI DİYEN VARMI ACABA.HERKES HAKEM DAYAK YEDİ DİYOR,Bİ KİŞİDE ÇIKIP SORMUYORKİ ACABA NEDEN.SEN AYAZAĞANIN %1000 PENALTISINI VERMİYOSUN VE DÖNEN POZİSYONDA HİÇ MÜDAHALE YOKKEN RAKİP TAKIMA PENALTI VERİYOSUN BİDE KIRMIZI KART ÇIKARTIYOSUN ARDINDAN İTİRAZ EDİYOR DİYE 3 OYUNCUYA DAHA KIRMIZI KART ÇIKARTIYOSUN.BU DÜNYANIN NERESİNDE GÖRÜLMÜŞ YA ALLAH AŞKINA.HER HAFTA AYNI HİKAYE FEDAROSYON KAFAYA KOYMUŞ AYAZAĞAYI KÜME DÜŞÜRECEKLER BAŞARILI DA OLDU BENCE.1 HAKEM Bİ TAKIMIN KADERİYLE ANCA BU KADAR OYNAR,BU HAKEMLER BÖLE YAPTIĞI SURECE BU OLAYLARIN ÖNÜNE KİMSE GEÇEMEZ.SADECE ADALET İSTİYORUZ ÇOK DEĞİL,AYAZAĞA HAKSIZ ELBETTE ONA KİMSENİN DİYECEĞİ BİŞİ YOK AMA BU HAKEMLER HİÇ Mİ SUÇU YOK.BU HAKEMLER NEDEN CEZA ALMIYOR.

Adsız dedi ki...

Hakemler adetli maç yönetmıyolrlar amatörde 17 yaşnda cockga lan dan kırmızı verrıken 30 yaşnda küfür edenleri sahada tutuyorlr adelet bunun neresinde kım hak edıyosa eşit davranılsın ama maalesef istanbul amatör hakemleri nasl işlerine gelıyosa öyle yönetıyorlr

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...