Cuma, Ekim 31, 2014

EDİTÖRLERİMİZİN SÜPER AMATÖR VE 1. AMATÖR LİG MAÇ TAHMİNLERİ


Sitemizin Editörlerinden Melih Öztürk ve Turgay Tokel, bu hafta sonu İstanbul Süper Amatör ve 1.Amatör Ligde oynanacak olan maçlarından bazılarını yorumladılar. 




Melih Öztürk’ün yorumları
Kaynarca - Gürpınar
Kaynarca takımı yeri geldiğinde evinde tehlikeli olabilen bir takım ancak bu durum Gürpınarspor karşısında aynı şekilde işlemez. Gürpınar takımı rakibi sürklase edecek kapasitede ve kalitede bir takım. Maçın ilk yarısı nispeten daha mücadeleci şekilde geçse de ikinci yarıda konuk ekip oyunu forse eder ve 3 puanı cebine koyar.

Yeşilköy - Topkapı
Topkapıspor haftalardır kazanamıyor, Yeşilköy ise liderliği devraldı ve yoluna devam ediyor. Puan tablosuna göre her ne kadar Yeşilköy için zor maç gibi olsada Topkapıspor için belkide son şanslardan birisi olacak ve bu maçtan puan çıkarmak isteyeceklerdir. Yeşilköy rakibini hafife alırsa Topkapı'nın gol ayakları anında cezayı keserler, ligin bitmediğini bilen ve kaliteli oyunculardan kurulu Yeşilköy yinede bu maçtan 3 puanla ayrılacaktır.

Adalar - Esen Bayburt
Bu sezon zor bir sezon geçiren Adalarspor’da dün yapılan Olağanüstü Kongrede Kulübün Yönetimi değişti. Adalar ekibi son haftalarda zor kaybetmeye başladı, eğer bir sürpriz yapmak istiyorlarsa buyursunlar onlara fırsat. Grupta puan alabilecekleri pek takım kalmadı ve moral bozukluğu içindeler, konuk ekip ise düşme hattından kurtulmak için geçen hafta büyük bir adım atıp 3 puanı kaptı. Adalar'dan bu maçta sürpriz bekleyip 3 puana bir tık daha yakın olan tarafın Esen Bayburt takımı olduğunu düşünüyorum.

Çeliktepe - Sarıyer Yenimahalle
Çeliktepe geçtiğimiz hafta aldığı 3 puan ile biraz daha rahat bir konuma çıktı, Sarıyer Yenimahalle'de ise hedef üst sıralar. Kalite bakımından iki ekibinde birbirine çok üstünlük sağlayan tarafları olmasa da Sarıyer Yenimahalle'de Mert Ali durdurulması zor bir oyuncu ve her takıma sıkıntı yaratabilecek stilde bir oyuncu. Mert Ali'li Sarıyer Yenimahalle bu maçtan 3 puan almayı başaracaktır.

Batı Trakya - Örnektepe
Batı Trakya takımı izlerken zevk veren takımlardan biri, sahada futbol adına gerekenleri yapmaya çalışıyorlar. Örnektepe ise ligde 11. konumda ve bir maç kazansa diğer maçların durumuna göre 6. pozisyona çıkabilecek puanda. İstim üzerinde geçecek hata yapanın telafisi olmayacağı maçta, Batı Trakya gol yollarındaki etkili ayaklarla 3 puanı cebine koyar.

Şile Yıldız - İçerenköy
Günün sonucu belli gibi görünen rahat maçlarından biri olacağını düşünüyorum. Çok atan az yiyen Şile Yıldız, Ligin dibine demir atmış az atan çok yiyen İçerenköy karşısında farklı galibiyet alır diye düşünüyorum.


Kestanelik - Başakşehir
7 maç sonrasında alınan puanlar ile Kestanelik 17 puan ile lider, Başakşehir ise 16 puan ile 2.sıradan yer almakta. Bu önemli karşılaşmada ibre liderden yana. Geçen hafta Silivri Kadıköysporu 3-1 ile geçen lider, attığı 30 gol ile golcü bir takım olduğunu gösteriyor. Başakşehirspor ise aldığı tek mağlubiyet ile ikinci sırada yer alıyor ve attığının yarısı kadarda gol yemiş durumda. Başakşehirspor haftayı 3-3 lük beraberlik ile geçti ve çok önemli 2 puan kaybetti. Lider olan Kestanelikspor bu avantajını korumak isteyecektir. Bu maçı hava şartlarınıda düşünerek Kestanelikspor alır diyoruz.

4.Grup
Teraziderespor - Merkezefendispor
Haftayı hükmen galip geçen Teraziderespor sahasında lideri konuk edecek.
Merkezefendispor geçen hafta alt sıradan kurtulmak isteyen Arnavutköyspor'u deplasmanda zorda olsa 1-0 yenmeyi başardı. Bu haftada deplasmanda oynayacak olsa da maçı kazanacaktır. 2.sırada yer alan Nurtepesporun Arnavutköy deplasmanına gidecek olması lideri biraz daha rahat durumda olmasını sağlayabilir. 13 puanlı ev sahibi ekip gol yollarında sıkıntı çekmese de attığına yakın gol yemesi dezavantaj olacağından gol yemezse maçı kazanma şansı olacaktır. Maç sonu tahmini olarak lider kazanır diyoruz.

Nişanca Kalespor - İstanbul Gümüşhanespor
9.grubun 14 puanlı lideri, 13 puanlı 3.sırada yer alan ekibe konuk olacak.
Bu önemli karşılaşma Alibeyköy stadında oynanacak. Maçın önemi üzerine Gökmen Dağ - Muhammet Üstün - Mustafa Alp Usta'nın yöneteceği maça birde gözlemci olarak Şaban Esen hocamız atanmış. Yaptığımız incelemede çok atan (26 gol) lider bu maçta da gollü kazanarak 3 puanı alacak taraf olacaktır.

Halil Rıfatpaşaspor - Araphanspor
Son sıralardan kurtulmak isteyen iki takımın mücadelesinden konuk ekip karlı çıkacaktır. Konuk ekip için bu hafta puan tablosunda çok karlı bir hafta olacaktır. Üst sıralarında bulunan takımlar birbiri ile karşılaşacaklar. Alınacak 3 puan çok üst sıralarda yer bulmaları demek olacaktır. 2 hafta önce yapılan hoca değişikliği takıma olumlu yönde etki etti. Ki sezon başında yapılan transferlerde bunu gerektiriyordu zaten. Geçen sezon SAL'da oynayan birçok oyuncuyu takıma alan ve üst ligi hedefleyen Araphanspor, ligin ikinci yarısında hedefine ulaşabilir. Ev sahibi ekip ile konuk ekip gol atma konusunda başarılılar ancak aynı başarıyı gol yememede gösteremiyorlar. Her iki takımında gol averaj durumu -2. Gol konusunda kısır geçebilir olsa da konuk sarı siyahlı ekip ufak sahada daha iyi top oynayacağından maçı kazanan taraf olacaktır.



Turgay Tokel’in yorumları
Okspor-Güneşli:
5.grupta bu hafta beraberlik beklediğim bir diğer maç Güneşli ile Okspor mücadelesi. Güneşli beklenilenin aksine ilk 2 sıra için mücadele vermeye devam ediyor. Okspor’da ilk 2 sıra için mücadele eden takımlardan biri. Bu seyir zevki yüksek karşılaşmada ilk tercihim beraberlik olacak. Kazanan olursa bu da Okspor olur.

Kocamustafapaşa-Gülsuyu:
Geçen hafta Çağlayan deplasmanından 1 puanla dönmeyi başaran Kocamustafapaşa ile sezona iyi başlayan ama devamını getiremeyen Gülsuyu takımları arasındaki bu mücadelede bu hafta kazanan olmayacak ve iki takımda sahadan beraberlikle ayrılacaktır.

Şile-Çağlayan Gençlerbirliği:
Şile için çok kritik haftalar başladı. Denk güçlerin yer aldığı grupta alt sıralardan kurtulamazsa her geçen hafta strese girmeye devam edecekler ve bu da onlar için hiç iyi olmayacak. 5.grupta üst sıralar için mutlak favori gördüğüm ama bu haftaya kadar beni sürekli yanıltan Çağlayan bu hafta kazanarak benim onlara güvenimi boşa çıkarmayacaktır.

Damlaspor-Yamanspor:
5.grubun beraberlik takımı haline gelen Yamanspor ile Damlaspor karşılaşacak. Bu hafta banko beraberlik beklediğim bu maçta iki takım da birbirlerini üzmez ve sahadan 1’er puanla ayrılırlar.

Ayazağa-Ömerli Köyü:
Ayazağa için söylenecek çok şey var aslında. Sezon başından beri kaybettikleri maçlarda bile mücadeleden kopmadılar. Okspor maçı hariç kaybettikleri maçlarda kazanabilirlerdi de. Son 4 hafta da galibiyeti unuttular. Bu hafta iç sahada taraftarlarının desteğini arkasına alacaklar. Ömerli Köyü ise az gol atıp az gol yiyen bir ekip olarak dikkat çekiyor. En önemli oyuncuları Sevdet’in oynaması şüpheli. Bu karşılaşmada Ayazağaspor’ da kaptan Fatih, tecrübeli golcü Metin Şahin, defans hattından Mesut ve Yunus Emre’den eksik olacak Ayazağa’nın en büyük kozu taraftarı olacak. Bu maçta Ayazağa tek farkla kazanır ya da başladığı gibi 0-0 gibi bir sonuç bekliyorum. Bu maçı da stadda takip edeceğim.

Zara Ekinli-Taksim:
Geçtiğimiz hafta ki yorumlarda tek yanıldığım karşılaşma Taksim mücadelesiydi. Taksim için kaybetmez demiştim ama Güneşli beni yanılttı ve Taksim’i deplasmanda yenmeyi başardı. Bu karşılaşmada ise grup lideri Zara Ekinli geçen hafta Ayazağa karşısında tek farkla kazanarak artık playof hesapları yapmaya başladı. Rakipleri karşısında zorlansa da bir şekilde kazanıyorlar ve bu hafta da zorlansalar da kazanacaklar.

Sultanbeyli-Silivri Alibey:
Son haftaların formda ekibi Sultanbeyli artık iyiden iyiye ilk 2 için heveslendi. Bu maçı da kazandıkları takdirde artık hedeflerini ilk 2 olarak koyacaklardır. Silivri Alibey bu sene ki performansı ile bizleri şaşırtmaya devam etse de bu zorlu deplasmandan puanla döneceklerini sanmıyorum. Hatta diyorum ki bu maç 2 farkla Sultanbeyli’nin olur.

Güngören-İTÜ:
6.grup lideri Güngören istikrarlı bir tablo çiziyor. Çok gol atmalarına rağmen lider durumda olan bir takım için çok sayılacak adette gol yediklerini görüyoruz. İTÜ takımı grubun en çok gol yiyen 2 ekibinden biri. Bu maçta da Güngören en az 2 farkla galip gelip liderliğini devam ettirir.

Sanayi Mahallesi-Çankırı Maruf:
Bu maçı statta takip edeceğim. Evinde ki maçlarda biraz daha etkili olan Sanayi Mahallesi ile Ç.Maruf Mehdi Sancak stadında karşılaşacak. Bu maçta ilk tercihim Sanayi’den yana. Ama beraberlik seçeneği de unutmamak gerek.

Feriköy-Gümüşsuyu:
Ölüm grubu adı verilen 3.grupta alt sıraları yakından ilgilendiren bu maç çok çekişmeli geçecektir. Feriköy son yaptığı transferler ile biraz toparlansa da biraz daha zamana ihtiyaçları olduğu açıkca ortada. Gümüşsuyu genç bir takım olmasına rağmen bütün maçlarda mücadeleci bir oyun ortaya koyuyor. Bu maçta da sonuna kadar mücadele ederler ama güçleri yeter mi bilmiyorum. Bu maçla ilgili tercihim Feriköy’ün kazanması yönünde olacak.

Çeliktepe-Sarıyer Yenimahalle:
Seyrantepe stadında oynanacak olan karşılaşmayı statta izleyeceğim. Beklentilerin üzerinde sonuçlar alan Çeliktepe ile play-off iddiasından vazgeçmek istemeyen Sarıyer Yeni Mahalle takımları arasında oynanacak olan karşılaşma yüzde 99 ihtimalle berabere bitecektir.

Galata-Nişantaşı:
8.grubun iki iddialı takımı Yıldıztabya’da karşılaşacak. 2.sıradaki Galata ile 5.sıradaki Nişantaşı mücadelesi kısır bir maç olacaktır. Nişantaşı’ nın kazanarak aradaki puan farkını 3’e indirme çabası karşısında Galata’nın nasıl bir oyun ortaya koyacağı merakla bekleniyor. Bu sezon 4 maçını izleme şansı bulduğum Nişantaşı takımında İlyas ve kaptan Hasan’ın performansları bu maça direkt etki edecektir. Ben Galata’nın bu maçta en fazla 1 puan alacağını düşünüyorum. İlk seçeneğim Nişantaşı galibiyeti, sonra beraberlik.

Yeniköy-Beşyüzevler:
7.grupta ilk 2 sırayı paylaşan Yeniköy ile Beşyüzevler Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı stadında kozlarını paylaşacak. Çayırbaşı stadının biraz ufak olduğunu düşünürsek iki takım da bol bol gol pozisyonlarına girecektir. Ben gollü bir beraberlik bekliyorum.

Selvispor-Çayırbaşı:
2.grupta 2.sırada yer alan Selvispor ile 10.sırada yer alan Çayırbaşı takımları karşılaşacak. Çayırbaşı kurduğu kadroya rağmen puan cetvelinde neden bu durumda anlamış değilim. Alacakları 2 3 galibiyet onları üst sıralara yükseltecektir. Bence beklenilenin aksine bu maçta Çayırbaşı’nın Selvispor’dan puan alacağını düşünüyorum.

İstanbul Bayburt-İstanbulspor Kulübü:

Genç bir ekiple yoluna devam eden İstanbul Bayburt için final maçlardan biri. Lakin İstanbulspor Kulübü son dakika yaptığı transferler ile söz ettirmişti ama puan olarak hala aşağıdalar. Ev sahibi ekipte kaptan Emrah’ın performansı maçı İstanbul Bayburt’a çevirebilir. Bu maçta beklentim ev sahibinin sahadan kaybetmeden ayrılmasından yana. Bu maçı yerinde takip edeceğim.

Hiç yorum yok:

TFF Futsal Ligi Play-off Sonuçları

TFF Futsal Ligi play-off maçları bugün başlıyor.