Cuma, Ekim 24, 2014

Dawkns_in arkadasi’ndan TAHMİNLER (2)

Ve beklenen an geldi, dawkns_in arkadasi kendi günü ve saatinde, kendisine ayrılan köşede, siz sevgili amatör futbol gönüllüleri ile bir arada!
—dawkns_in arkadasi’ndan zorunlu açıklama:—
Gerek Sayın Efkan Bey’e yöneltilen, gerek köşe yazılarımızın altında yer alan, gerekse tivitır üzerinden yöneltilen “dawkns_in arkadasi kim?” sorusunu yanıtlama gereği hasıl olmuştur.
Dawkns_in arkadasi bu işten  herhangi bir maddi beklentisi olmayan, futbolun şov yönüyle ilgilenen, sporun bir eğlence olduğunu düşünen, Ayazağa sahasında, Feriköy sahasında, Çilekli’de, Çayırbaşı’nda, Bahçelievler’de, Paşabahçe’de şöyle bir etrafınıza baktığınızda çekirdek yiyip maç seyrederken görebileceğiniz alelade bir insan.
Kişilerle, kurumlarla, camialarla, organik-inorganik bağı olmayan, Efkan beyefendi dışında Yerel Futbol Sitesi’nden herhangi birini tanımayan, dostluğu bulunmayan, ağzı laf yapan, biraz da boş vakti olan bir adam…
Bu sebepledir ki, “dawkns_in arkadasi kim?” sorusunu sorduğunuzda alacağınız cevap inanın hiçbir işinize yaramayacak! Aslen kim olduğumu öğrenseniz “Aaa bu muymuş lan” diye gülüp geçersiniz.
Bir kardeşimiz yorumunda ;
“Bu isin sadece kavga kibir ve hakaretten ibaret olmadığını öğrettin ilgilenenlere. “
demişti sağ olsun. Bu köşeden vermek istediğimiz mesajı en doğru alan kişi o olmuş. He “sen kimsin kardeşim mesaj vermek ne haddine?” derseniz buna verecek bir cevabım yok.
Köşenin interaktif olması, katılımın sağlanması ve daha keyifli olabilmesi için her yorumunuza cevap yazmaya çalışıyorum. özel mesajla ulaşıp yorum, görüş ve fikir belirtmek isteyenler için  “https://twitter.com/dawknsnarkadasi ” adresini açtım, farklı yöne çekenler oldu ama merak etmesinler buradan kimseyi alıp kaçırmak gibi bir niyette değilim.
Bu köşenin amacı, Yerel Futbol Sitesi’nin konsepti dahilinde amatör maçların yorumları çerçevesinde futbola bambaşka bir açıdan yaklaşmak, sitede bulunan tüm yazı-yorum-haberlerin dışına taşmaktır. Yapılan, tahmin, yorum, analiz vs. adına ne derseniz diyin, kesinlikle kişisel yorumdur, şahsi bir çatışma ortamı yaratmak maksadı yoktur. Siz de kendi kişisel yorumlarınızı ekleyebilirsiniz. Hatta tivitır üzerinden ya da herhangi bir biçimde—mesela posta güvercini ile— köşeye katkıda bulunabilirsiniz!
—dawkns_in arkadasi’ndan zorunlu açıklama:—

Bu kadar konferans yeter diyerek asıl işimize geri dönelim o halde:
DAN DAN DAN! DAWKNS_IN ARKADASI BURADA, SEN NEREDESİN???
dawkns_in arkadasi haftanın tahminleri için iş başında!
SAL’da 8., BAL’da 5. hafta maçlarından ortaya karışık olarak dizayn ettiğimiz listemizle sizlerin huzurundayız. Geçtiğimiz hafta sal ve bal maçlarının İddaa’ya katılması için başvuruda bulundum. Tahminler ışığında kupon yapıp parayı kaldıracağız hep beraber. Zor günleri aşacağız!
Buradan bana sonsuz destek veren Sayın Efkan Bucak beyefendi başta olmak üzere, sitenin eski yazarlarından kadim dostum sayın dawkns’e, doğrucu mahmut, feriköykule, draco malfoy, kasımpaşalı eski topçu, paşabahçeli asım, dobi ihsan,  koca kafa turgay, beşiktaşlı fikret, yanhakem25, sivaslı, köşegönderi21’e sonsuz selamlar.
Geçtiğimiz hafta köşemize yorumlarıyla katkıda bulunmuş olan sayın Ayazağalılar, arif, endd, laz kızı, ilker tutuncu, oflu, aaa, efkan, erkan’a kucak dolusu sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunarım!
Bir futbol müsabakasını seyrederken şu sözü asla unutmayınız!
“Gazi Osman Paşa’nın adı Plevne kuşatmasından galip çıktığı için değil, o kuşatmayı çok çok iyi kaybettiği için gelmiştir bu günlere!”
Sizin için seçtiklerimiz,
1- Kuştepe-Hadımköy:
Tarih: 25/10/2014 Cumartesi-Saat :14.30
Yer: Nurtepe Stadı
dawkns_in arkadasi takipte!
Sezona  4’te 3 yapıp iddialı bir giriş yapan Kuştepe, art arda 3 mağlubiyet alınca bir anda kendisini şampiyonluk potasından uzakta buldu. Şimdi rakibi 7 puanlı Hadımköy. Kuştepe’de takıma sezona çok az bir süre kala katılan ve ilk maçlarda ciddi katkı veren santrafor Özgür son haftalarda sakatlık nedeniyle zor günler geçiriyor. Herhalde bu maçta da oynayamayacak. Bu defa Olimpiyat Stadı’nı aratmayan Hasbahçe yerine Nurtepe’de oynayacaklar.
Kuştepe’nin kazanmaktan başka şansı yok.
Ve Dawkns_in arkadasi Kuştepe’nin tek atımlık barutu kaldığının farkında, ya çemberin içinde ya çemberin dışında!!!
2-Bağcılar-Alibeyköy:
Tarih: 25/10/2014 Cumartesi-Saat :14.30
Yer: Bağcılar Bld. Mahmutbey Stadı
Dawkns_in arkadasi Alibeyköy’ün yanında saf tutuyor.
Tüm Süper Amatör Lig’in en iyi ve en formda takımlarından olan Alibeyköy, çıktığı her maçta galibiyete yakın taraftır. Sonerli, Yusuflu kadrosunu transferin son günlerinde daha da takviye ederek adeta play-off’a yatırım yaptılar. Bağcılar karşısında galip gelecektir.
Ve dawkns_in arkadasi futbolu, 22 kişi tarafından 90 dakika oynanan, sonunda Alibeyköy’ün kazandığı bir oyun olarak betimler!
3-Reşitpaşa-Küçükköy:
Tarih: 26/10/2014 Pazar-Saat :14.30
Yer: Çayırbaş Stadı
dawkns_in arkadasi kararsız.
Reşitpaşa sezon başından bu yana sakatlıklarla, ayrılıklarla boğuşuyor. Transfer sezonunun bitmesiyle rahat bir nefes aldılar ve son günlerde Kadırga’dan Özer’i alarak önemli bir hamle yaptılar. Son iki maçta da 4 puan alarak biraz olsun nefes aldılar.
Küçükköy geçen hafta seyircisiz maçta Alemdağ’a karşı 2-0 geri düşmesine rağmen beraberliği kurtardı. O maçta sonradan oyuna giren Eski Reşitpaşalı Barışcan, Sercan ve Burak maçın skoruna doğrudan etki etmiş, takım oyununa da dinamizm katmıştı.
Bu maç için tahminde bulunmak zor ama mücadelenin üst düzey bir maç olacağı kesin!
Dawkns_in arkadasi skordan çok mücadeleye, dostluğa ve centilmenliğe önem verdi!
4-Hasköy-Feriköy:
Tarih: 26/10/2014 Pazar-Saat :12.30
Yer: Alibeyköy Stadı
dawkns_in arkadasi rekabetin peşinde!
Hafta içinde hoca değişikliğine giden, tecrübeli futbolcusu Aytaç İçten’in komutasındaki Hasköy, geçen hafta beni ters köşeye yatırıp, haftanın sürprizini yaparak Kastamonu’yu yenen Feriköy’e karşı mücadele verecek. Bu maçta bol mücadele, az gol seyreder futbolseverler, 2.5 altı biter bu maç.
dawkns_in arkadasi golsüz maça karşı!
5-Zara Ekinli-Ayazağa:
Tarih: 25/10/2014 Cumartesi-Saat :14.30
Yer: Zara Ekinli Stadı
dawkns_in arkadasi güçlünün yanında saf tutmaya devam ediyor.
Fazla söze gerek yok, Zara Ekinli haftanın bankosu, puan kaybederse tüm Yerel Futbol ailesine kivi ısmarlarım.
Ve dawkns_in arkadasi İddaa oynayacaklara handikaplı Zara Ekinli galibiyeti öneriyor.
6-Beykoz-Yeniköy:
Tarih: 26/10/2014 Pazar-Saat :14.30
Yer: Paşabahçe Stadı
dawkns_in arkadasi deniz kokusu alıyor!
Boğazın iki iddialı takımının maçında geçen haftayı mağlup kapatan Beykoz, saha ve seyirci desteğini arkasına alarak namağlup lider Yeniköy’ü devirecek, geçen hafta Ortaköy’ün Alibey’e yaptığını Yeniköy’e yapacaktır. Yeniköy haftaya da Beşyüzevler’le içerde oynayacak, zorlu maçlar Yeniköy’ü bekliyor.
Ve dawkns_in arkadasi beraberliği mucizevi bir sonuç olarak niteliyor.
7-Vitra-İFA:
Tarih: 26/10/2014 Cumartesi-Saat :13.30
Yer: Bozuyük İlçe Stadı
dawkns_in arkadasi takipte!
Vitraspor transferin son gününde takımının en etkili oyuncusu santrafor Hakan Demir’i Afjet Afyonspor’a kaptırarak büyük güç kaybetti. Muhammed Ali Atam’ın cezası bitip takıma katıldığına göre İfa bu deplasmandan rahatlıkla bir puan, belki de 3 puan çıkartabilir.
Ve dawkns_in arkadasi İFA yenilmez diyor!
8-Ergene Velimeşe-Erok
Tarih: 26/10/2014 Cumartesi-Saat :13.30
Yer: Velimeşe Çim Saha
dawkns_in arkadasi Erok için tedirgin.
Daha sezon başında hoca değişiklğine giden, futbolu ile iyi sinyaller vermeyen Erok, çim sahada oynayacağı Ergene Velimeşespor deplasmanından da kolay kolay puan çıkartamaz. Beraberlik sürpriz sonuç olur.
Ve dawkns_in arkadasi tahminlerinde ısrarcı!
Pitbull lakaplı eski Arjantinli ön libero Matias Jesus Almeyda diyor ki;
“Biz futbolun sahte dünyasının içindeyiz. Bu tamamen düzmece bir dünya. Bize basit bir oyun oynamamız için milyonlarca dolar ödeniyor. Ama biz sadece sistemin devam etmesi için kendini satan köleleriz. Ben sadece futbolcu Almeyda değilim. Bir insanım, bir babayım ve bir çiftçiyim. İşte bu benim. Ve futbolun içinde kaldığım her gün gerçek Almeyda’dan uzaklaşıp, kişiliğimi yitiriyorum”
Sizler de futbolun sizi içine çekmeye çalıştığı sahte dünyadan kurtulun. Kişiliğinizi yitirmeyin, endüstriyel futbolun kölesi olmayın. Futbol sizi eğlendirsin! Keyif versin!
Ve dawkns_in arkadasi asla boş konuşmadı, kötü söz söylemedi, kimseyi incitmek istemedi!
YAZI: dawkns_in arkadasi

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ferikoy sizi hep ters koseye yayiriyor galiba :) bu hafta kazanamadi ama 4-6 gol bitti. 3-2. ...

Adsız dedi ki...

Yenikoy rahat galibiyet alir demistim dinlemedin beni :) meyvelerimin pesinden kosacagim ... endd 'den sevgilerle...

Adsız dedi ki...

dawkns_in arkadasi Feriköy'den şikayetçi.
Üstad Feriköy'den iki kuponum yattı. Daha da almam listeye.
Yedi bitirdi beni :)

Endd bey, takım olarak Yeniköy iyi takım. Ama Beykoz'un hem iç saha avantajına hem de zirveden kopmamak adına yapacağı mücadeleye güvenmiştim.
Yanıldık :/

... dedi ki...

Feriköyde size yaranamiyor canim, golsuz maclara karsiyim dedin gol attik yedik :) bu arada amatordeki ic saha avantajlarinin ise yaradigini dusunuyor musun taraftar sayisi az olan takimlar icin ozellikle

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...