Cumartesi, Ekim 25, 2014

ÇAYIRBAŞISPOR PUANLARI 'ÇEK'Tİ ALDI


İstanbul Süper Amatör Lig 2. Grup’ta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Çayırbaşıspor, Çekmeköyspor’un net fırsatları cömertçe harcadığı mücadeleyi 2-0 kazandı.

ÇAYIRBAŞISPOR: 2   ÇEKMEKÖYSPOR: 0

Çayırbaşı Stadı’nda oynanan mücadelenin genelinde konuk Çekmeköyspor’un üstünlüğü vardı. Lacivert Beyazlılar, etkili oyunun karşılığını pozisyon olarak alsa da net fırsatları cömertçe harcadı. Topu rakip ceza sahasının içine hatta kale sahasına kadar getirmekte başarılı olan Çekmeköy temsilcisi, topu filelerle buluşturmakta zorlanınca sahadan boynu bükük ayrıldı.

Süper Amatör Lig’in yeni ekiplerinden Çayırbaşıspor, saha ve seyirci avantajını iyi kullandı. Karşılaşmaya istekli ve mücadeleci başlayan Yeşil Siyahlılar, rakibinin etkili oyununa karşın sonuca gitmesini bildi. Kaptan Arda’nın önderliğinde ilk yarıda iyi bir oyun sergileyen Sarıyer temsilcisi, ikinci yarıda skoru koruma amaçlı mücadele gücünü artırdı. Bu yarıda rakibinin etkili atakları karşısında pozisyon veren ev sahibi ekipte kaleci Özer Batur sahneye çıktı. Karşılaşmanın genelinde başarılı bir performans gösteren Özer, kırılma anlarında yaptığı kritik kurtarışlarla galibiyetin mimarları arasına girdi.

11’de Dinçer sağ kanattan ceza sahasına süratli girdi; çapraz pozisyonda yaptığı vuruşu kaleci Rıdvan kurtardı. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
17’de Çekmeköyspor çok etkili geldi. Sağ kanattan süratle çizgiye inen Yasin, topu, penaltı noktası üzerindeki Emre’ye aktardı. Kötü bir vuruş gerçekleştiren Emre’nin vuruşu, direğin dibinden auta gitti.  
Yasin'in pasında müsait durumda topu önünde bulan Emre, gol vuruşunu gerçekleştiremedi.
19’da Çekmeköy temsilcisinde aynı ikili iş başındaydı. Sağ kanattan etkili gelen Yasin, arka direkte kendini unutturan Emre’yi gördü. Topun filelerle buluşmasının beklendiği pozisyonda Emre, kötü bir vuruş gerçekleştirdi. Net pozisyona rağmen hamle yapan kaleci Özer, topun filelerle buluşmasına izin vermedi. 
Arda'nın kullandığı serbest vuruşta topu filelere gönderen Ufuk, arka direkte kendini unutturdu.
UFUK’TAN İNCE DOKUNUŞ

27’de futbolun acımasız kuralı ‘atanamayana atarlar’ işledi. Atak yönüne göre sağ kanattan Arda’nın kullandığı serbest vuruşa arka direkte kafayla ince bir dokunuş gerçekleştiren Ufuk Kaya, takımını öne geçirdi. İlk yarıda orta sahada basmadık yer bırakmayan Ufuk, güzel oyununu golle süsledi; ikinci yarı kenara geldi. 1-0

‘KENDİ KALESİNDE’ BAŞARILI OLDU

İlk yarıda net pozisyonlar bulmasına rağmen başarılı olamayan Çekmeköyspor, ikinci yarıya golle başladı. Sağ kanatta rakiplerini çalımlayarak çizgiye inen Dinçer’in ortasına penaltı noktası üzerinde vuran Serdar, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi; kontrpiyede kalan Rıdvan’ı çaresiz bıraktı. 2-0
ÖZER’DEN GEÇİT YOK

İkinci yarının başlaması ile birlikte golü kalesinde gören Çekmeköyspor’da kenar yönetimi tüm riskleri aldı. Oyuncu değişiklikleri ile rakip kalede pozisyon arayan ve başarılı olan Lacivert Beyazlılar, son vuruşlardaki başarısızlığına kaleci Özer Batur’un da iyi performansı eklenince topu filelerle buluşturamadı. Özer, kırılma anlarındaki başarılı kurtarışlarıyla büyük alkış aldı.

Bu sonuçla üçüncü galibiyetini alan Çayırbaşıspor puanını 10’a yükseltirken, üçüncü yenilgisini alan Çekmeköyspor 11 puanda kaldı.

STAT: Çayırbaşı
ÇAYIRBAŞISPOR: Özer, Şakir, Doğukan, Murat Mert, Yunus, Ufuk, Dinçer, Seyit, Serkan, Arda
TEKNİK SORUMLU: YAŞAR TAŞKENT
ÇEKMEKÖYSPOR: Rıdvan, Serdar, Yasin Kartal, Muammer, Abidin, Barış, İsmail, Furkan, Kadir, Y. Emre, Yasin Akkaş
TEKNİK SORUMLU: Aydın Dursun
GOLLER: 27’ Ufuk, 46’ Serdar (Kendi kalesine)

HABER-FOTOĞRAF: GÖKHAN TANER





77'de itirazlarını yoğunlaştıran Çekmeköyspor Teknik Sorumlusu Aydın Dursun, hakem tarafından saha dışına gönderildi. Bu karara tepkisi büyük olan Dursun, çıkmamakta direnince oyun durdu. 

Maç boyunca tek hata yapan kaleci Özer'in boşa çıktığı korner organizasyonunda Haydar'ın yaptığı kafa vuruşu, boş kale yerine auta gitti.


Saha içi liderlik görevini başarıyla üstlenen Arda, galibiyette büyük rol oynadı.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.