Cuma, Eylül 26, 2014

Türkiye Masterler Ligi kuruluyor

Türk futbolu yeni bir lige kavuşuyor... Dört aydır üzerinde çalışılan, 40 yaş ve üzeri futbolcuların forma giyeceği Türkiye Masterler ve Veteranlar Ligi kasım ayında başlayacak.



Türkiye'de bir süredir özel maçlar ve turnuvalarla devam eden masterler (veteranlar) futbol organizasyonları resmi bir çatı altında birleşip lig oluyor. Kasım ayında başlayacak olan sezon öncesi, ligi yönetecek 37 kişilik yönetim kurulu belirlenecek. İngiltere Premier Ligi örneğinde olduğu gibi Türkiye Masterler ve Veteranlar Ligi direkt ulusal futbol federasyonu (TFF) tarafından değil lig yönetimi tarafından idare edilecek. İlk seçilecek yönetim beş yıl görev yapacak, daha sonra görev süresi iki yıla düşecek.

Çekilen ceza ödeyecek
FIFA'nın lisans verdiği ligde tüm takımların dernek statüsünde olması şartı koşulacak. Lige girip sezon bitmeden çekilen takımlar ceza ödeyecek. Kasım ayında başlayıp nisanda bitmesi planlanan 2014-2015 sezonunda önce bölgesel bazda maçlar yapılacak, ardından Türkiye Şampiyonası düzenlenecek. İlerleyen sezonlarda katılacak takım sayısının artması durumunda 2. Lig de kurulacak.

Kimler oynayabilir?
Masterler Ligi'nde takımlar 35-37 yaş arası iki, 37-40 yaş arası yine iki futbolcuya kadrolarında yer verebilecek. 41 yaş ve üzerineyse kısıtlama yok. Tek istisna kalecilerde... Kalecilerin yaşı 30'a kadar inebilecek.

HABER: EFKAN BUCAK

Not: Organizasyona katılmak veya bilgi almak isteyenler Kenan Gürsu'ya başvurabilir. 0538 639 92 03

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 23 Nisan 2024 Salı Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan devam ediyor...