Salı, Eylül 30, 2014

Tunaspor galibiyeti hak etti

Denk kuvvetlerin mücadelesi şeklinde geçen maçta Bayrampaşa Tunaspor’un, rakibine göre daha organize olması ve oyunsal istekleri kırmızı-beyazlı ekibe galibiyeti getirdi.



İstanbul Süper Amatör Lig 1.Grupta haftaya 6 puanla giren Bayrampaşa Tunaspor ile ligde henüz puan alamayan Tophane Tayfunspor, Yıldıztabya Stadında karşılaştılar.

 

Maçta, Tophane Tayfunspor kalecisinin affedilmez hatasından dolayı ilk golünü bulan Bayrampaşa Tunaspor, bu golden sonra daha rahat bir oyun sergilemeye başladı. Nitekim Ata Haluk Yalın’ın ekibi ikinci 45 dakikaya da iyi başladı ancak tecrübeli Adem Kırcı’nın çalıştırdığı Tophane Tayfunspor da, ikinci yarıda daha istekli bir oyun sergilemeye başladı ve nitekim oyunun belirli bölümlerinde üstün göründü.

 

Tüm bunlara rağmen, bir serbest vuruşta Beyoğlu ekibinin savunması kademesi hatası yapınca Tunaspor 68.dakikada genç golcüsü Mustafa Sarıçan ile iki farklı üstünlüğe ulaştı. Bu golden sonra maçın gidişatı tamamen değişti ve Tophane Tayfunspor oyun disiplininden uzaklaştı.

 

Bu dakikadan itibaren Tunaspor, oyunu tamamen kendi istediği gibi yönlendirdi. Ayağa paslar yaparak kendi yarı alanlarından çok rahat çıktılar ve gol pozisyonlarına girdiler. Maçın uzatma anlarında gelen Burhan Süme’nin golü maçın skorunu ilan etti 3-0.

 

Aslında bu maç, bir nevi golü atanın kazanabileceği bir maçtı. Tophane Tayfunspor bireysel hatalar yapınca rakibine mağlup oldu ve 4.haftayı da puansız geçti. Tunaspor ise rakibi karşısında daha kontrollü oynadı, ikili mücadelelerden üstün çıktı ve kanatları iyi kullandılar. Bundan sonraki maçlarda her iki ekibe de başarılar dilerim.

 

YAZI: METİN AYDEMİR

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...