Cuma, Eylül 26, 2014

Soğuksuspor tesisleri hizmete açıldı

Soğuksu Spor Kulübü tesisleri düzenlenen tören ile hizmete açılırken Beykoz ilçe protokolü geniş bir katılım sağladı. Yıllardır hizmette bulunan ancak işlevini yitirmeye başlayan tesisler Beykoz Belediyesince tepeden tırnağa yeniden yapıldı. Bir buçuk milyona yakın bir rakamla hizmete giren tesiste halı saha, tribünler, yeni kulüp binası ve çevre düzenlemesi ile nezih bir ortam yaratılmış oldu.
Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları M.Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Salim Öztürk, Mesut Gülbaran , Beykoz Belediye Meclisi Üyeleri, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Serkan Öcalmaz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve TASKK-İASKF Başkanı Ali Düşmez, TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Abdullah Yümsel , Ak Parti İlçe Başkanı Adem SeferMahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katılımcıları oluşturdu.
Törende ilk konuşmayı Soğuksuspor Kulüp Başkanı Hasan Avcı yaparken, Avcı  yönetime geldikten sonra harabelik ve kötü görüntüsü ile bir tesis bulduklarını söylerken, “Daha sonra Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek nezdinde talepte bulunduk. Sağ olsunlar Başkanımız tepeden tırnağa tesislerimiz yeniledi. Üstelik halı saha ve diğer bölümlerin yanı sıra mahalle sakini hanımlarımız için spor yapabilecekleri bir fıtness salonu da kurarak bir de ücretli antrenör tahsis etti. Ne kadar teşekkür etsek az” diye konuştu.
so_uksu muhtar_ muammer ayd_no_lu
Soğuksu Mahallesi Muhtarı Muammer Aydınoğlu ise yaptığı konuşmada , “Bu tesisten Çiğdem-İncirköy ve Soğuksu Mahallemizin ortak yararlanabilecek. Beykoz’a böyle bir ortamı kazandırdığı için Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’e teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Hayırlı-uğurlu olsun” diye konuştu.

 

bisk ba¡kan_ abdullah yümsel
Beykoz Kulüpler Birliği Başkanı Abdullah Yümsel ise konuşmasında bu güne değin Beykoz’da spora hizmet etmiş hayatta olsun olmasın tüm kişileri şükranla andıklarını söylerken, “ Bu konuda emek harcayanlara zaman, zaman hak ettikleri değeri veremiyoruz. Öncelikle ilçe sporuna yapmış olduğu katkılardan dolayı İlk Belediye Başkanımız Ali Zengin’e, Şevket Arıkan’a, Alaattin Köseler’e, Muharrem Ergül’e ve Başkanımız Yücel Çelikbilek’e en kalbi duygularla teşekkürlerimiz iletmek isterim. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden bir ortamda ilçede 42 bin civarında bir öğrenci olduğunu bunlara Üniversitelerde okuyanlar da dahil edildiğinde rakam 50 bini bulmakta, bunların ancak 10 binini sporla buluşturabilmişiz. Bundan sonraki hedef bu sayının tamamını bir spor ile buluşturabilmek olmalı” şeklinde konuştu. Yümsel’den sonra Beykoz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ali Esat Yaşar tesise ait rakamsal bilgiler ile destekli yapılanları anlattı.

yücel çelikbilek
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek açılışını yaptıkları tesisin eski konumuna ilişkin bilgi aktarımında bulunarak başladığı konuşmasında, “Burası çok eski bir yer, yerin sahibi konumundaki Ahmet Aksun hayatta iken burasını Beykoz Belediyesine bölge halkı yararına bir yer haline gelmesi şartı ile verdi. Bugün onun bağışladığı ve yerde bulunan tesislerin yenilenmesi dolayış ile toplandık. Çok kötü, berbat  bir durumda idi. Bugün tesisin her iki yanını da bir birine bağlayan bir yol yapıldı, halı saha bölümü yeniden yapıldı, bina sıfırdan proje çizdirilip yaptırıldı. Bütün bu çalışmalara bir buçuk milyon dolayında bir harcamada bulunduk. Tesisin zamanla toprak kayan bölgesini de bizim işçilerimizin alın teri ile duvar yaptık. Aşağı tarafta kalan bölümü de meyve bahçesi olarak düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Tesislerin yapımında bir hayli masraf ve emek harcandığını hatırlatan Çelikbilek, “Yalnız halı sahaya girdiğimde yerde sigara izmaritleri gördüm. Buna kesinlikle müsamaha  edemeyiz. Eğer ki bir daha geldiğimde aynı şekilde bir görüntü bulursam, halı sahaya kilit vurdururum. Rahmetli bu yeri gençliğe, mahalleliye bir hizmet olması için bizlere bağışladı, bunun aksini düşünmek istemem.  Tesislerin binasının üst katında hanımlara yönelik bir spor merkezi, fıtness merkezi yaptık . Buraya hanımlarımızın gereken ilgiyi göstermesini bekliyoruz, bir uzman bir hoca tahsis ettik, değerinin bilinmesini isteriz. Tesislerin altındaki parka bölge sakinlerinin televizyonlardan ayrılıp ailece gidip oturup hoşça vakit geçirmesini istiyoruz. Eğer ki siz buralara gelmez iseniz, başkaları gelir, spor aletlerine zarar verir, kırap döker. Sonrasında bizlerin bunları para verip yeniden monte etmemiz söz konusu olmaz. Buralar sizlerin paraları ile Belediye kasasından harcanarak yapıldı, dolayısı  ile korumak da sizlere düşer.”  Diye konuştu.

beykoz kaymakam_ süleyma erdo_an

Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan konuşmasında her gençler, gelecek diye konuşulduğunu ancak onların anne-babalarının da spor ile buluşmaları gerektiğine dikkatlerin fazlaca çekilmediğini söylerken,” Spor demişken sadece bir topun peşinde koşturmak akla gelmemeli. Biz İlçe Kaymakamlığı olarak bazı projeler üzerinde çalışmaktayız. Geçen sene okul öğrencilerimiz yüzme sporu ile buluşturduk, bu dönem de devamı gelecek.  Beykoz’da farkı spor dallarında da alternatifler sunulmalı, bulunmalı mesela su sporlarında sporcular yetiştirilmeli. Biz bir diğer spor dalı olarak Okçuluk skoru için poligon inşaasında son aşamaya geldik. Beykoz Belediyesinin de her mahalleye spor alanları kurması gerekir. İnsanların kahvelere ayıracakları zamanın üç de birini spora ayırması gerekir. Bu sayede sağlıklı-huzurlu bir toplum olma şansımız olabilir. Bir diğer projemiz olan “Sağlıklı Birey-Mutlu Yuva-Huzurlu Toplum” projemiz ile ilgili bayramdan sonra yeniden çalışmalara başlayacağız. Kahve kahve dolaşıp insanları uzmanlarımızca bilgilendireceğiz” diye konuştu.

ali dü¡mez konu¡urken
Törene katılanlardan birisi de Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ali Düşmez idi. Aile bağlarının Beykoz’da olduğunu söyleyen Düşmez, “Hatta dün Beykoz’da teyzemi Gazi Yunus Mezarlığına defnettik. Ben Sarıyerliyim, ancak iyi bir de Beykoz çocuğuyum. Burada spor camiasında birçok dostlarım var, gerçekleşen seçimlerde bana oy vermiş spor kulüplerimiz var, buraya katılma düşüncemde tereddüt yaşasam da bu mutlu anda sizleri yanında olmak istedim. Tesisiniz hayırlı uğurlu olsun daha önce de buraya bir turnuva müsabakaları kapsamında izlemeye gelmiştim. “diye konuştu.

Soğuksuspor Ahmet Aksun Spor Tesisleri açılış töreninde plaket tören anları da yaşandı. Beykoz İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başaknı Yücel Çelikbilek, Tesisleri Bağışlayan Merhum Ahmet Aksun’un oğlu İbrahim Aksun’a, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Serkan Öcalmaz'a ve Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer'e plaketleri takdim edildi. Son bölümde ise protokol tarafından ortak kurdele kesiminin ardından tesisler gezildi.

HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN

 

[gallery link="file" columns="5" ids="145536,145537,145532,145531,145529,145540,145534,145535,145538,145539,145533,145530"]

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...