Çarşamba, Eylül 24, 2014

Sancaktepe’de kazanan 'Dostluk' oldu

Sancaktepe Belediyespor gençleri spora teşvik amaçlı hazırladığı bir proje ile Ülkemizin başarılı teknik adamlarından Yılmaz Vural ve spor basını camiasının isimlerini, Belediye ekibinden oluşan bir takımla Sancaktepe Şehir Stadyumunda karşı karşıya getirdi.



Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyonla spor camiasının ünlülerini yeşil sahada sevenlerinin karşısına çıkardı. 21 Eylül Pazar günü yapılan futbol maçında Sancaktepeli gençler dostluk maçını seyretmenin zevkini yaşadı. Türk Futbolunun başarılı ve renkli kişiliği Yılmaz Vural’ın yanısıra Spor camiasının duayen spor yazarlarından TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, Ali Sami Alkış, Osman Şenher, Fatih Doğan, Eyüp Karadayı, Cem Yılmaz, Cüneyt Şen, Orhan Yıldrım gibi ünlü isimlerin katıldığı organizasyonda yapılan dostluk karşılaşmasını ise Sancaktepe karması 4- 3 kazandı.

 

Dostluk karşılaşması öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan İsmail Erdem Sancaktepe’de spora verilen öneme dikkat çekerek gençleri bu alana yönlendirmeyi hedeflediklerini belirterek sağlıklı nesiller için sporun şart olduğunu söyledi. Başkan Erdem, organizasyon ilgili  “İnsan olmanın, toplu yaşamanın, sağlıklı olmanın, tanışıp dost olmanın en çıkar yolu spordur. Spor yapılırken de hem sağlık için, hem dostluk için ve hem de sonuç da kazanmak için yapılır. Ancak asıl amaç kazanmak değil spor yapmaktır. Spor yapan taraflardan birisi olmaktır. Kazanılan başarılar, kazanılan kupalar, şiltler zamanla unutulup gider. Dostluklarsa ölünceye kadar devam eder. Kısacası spor dostluktur, spor sağlıktır, spor en güzel yaşam tarzıdır” şeklinde konuştu.

 

Maç sonrası konuşan Teknik direktör Yılmaz Vural ise sporun hayat boyu yapılması gerektiğini belirterek organizasyonun bu bakımdan çok anlamlı bulduğunu belirtti. Kazanmak ve kaybetmek olgusunun sporun doğasında olduğunu esas kazanması gerekenin ise dostluk ve Fair-Play anlayışının olması gerektiğinin altını çize Vural “sporda kazanmak, ya da kaybetmek her şeyin sonu demek değildir, bugün kazanan, yarın kaybedebilir, kaybedense kazanabilir, bu nedenle centilmenlik ve dostluk önemlidir. Dostluk eken dostluk biçer” şeklinde konuşarak spora vermiş olduğu destek ve böylesine anlamlı bir organizasyondan ötürü Başkan İsmail Erdem’e teşekkür etti. Karşılaşmanın ardından ise Başkan Erdem organizasyona katılan herkese teşekkür plaketi sundu.

 

HABER: MURAT NAZİK
KAYNAK: http://www.sehriistanbul.com.tr

[gallery link="file" columns="4" ids="145252,145253,145254,145255,145256,145258,145259,145260"]

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...