Pazartesi, Eylül 22, 2014

Şampiyon olsa bile BAL’a çıkamayacak

Geçtiğimiz sezon sonunda yeniden BAL’da mücadele etmeye hak kazanan Armutlu Belediyespor, 2014-2015 sezonu öncesi yönetim, TFF’ye yaptığı başvuru ile aldığı karar ile bu organizasyona katılmayacağını açıklamıştı.



Türkiye Futbol Federasyonu’nun oluşturduğu statüye göre ligden çekilen Armutlu Belediyespor aynı sezonda lige katılmaması gerekiyordu. Ancak BAL’daki statüye göre çekilen ekibin kendi mahalli ligine katılabilecek olmasından dolayı Siyah Beyazlılar, yeni sezonu boş geçmeyecek. Armutlu Belediyespor’un durumu hakkında açıklama yapan Yalova Futbol Tertip Komitesi Başkanı ve Futbol İl Temsilcisi Hamdi Yılmaz, “Armutlu Belediyespor, yapılan araştırmalar neticesinde BAL’dan çekilmesine rağmen Ankara ile görüşmelerimizin ardından Siyah Beyazlı ekibin, kendi ilinin mahalli ligi olan Süper Amatör Küme’de mücadele etme hakkı bulunuyor ancak Armutlu temsilcisi, sezon sonunda şampiyon olup yeniden BAL’a yükselme hakkı kazansa da statü gereği bu takımın yerine bir basamak alttaki takım, BAL’a çıkma hakkı yakalıyor. Yani Armutlu Belediyespor, Süper Amatör Küme’yi şampiyon tamamlasa da Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselemeyecek. BAL’daki Yalova temsilcisi Altınova Belediyespor, ligi şampiyon tamamlaması durumunda Yalova Süper Amatör Küme’de Armutlu şampiyon olsa bile, iki ve üçüncü sırada yer alacak ekipler ilimizi BAL’da temsil etme hakkı kazanacak. Altınova şampiyon olamayıp küme düşme hattının üstünde yer alması durumunda Armutlu’nun şampiyonluğu söz konusu olursa, bu kez Süper Amatör Küme’yi ikinci sırada bitirecek takım, BAL’a yükselecek. Altınova’nın küme düşmesi durumunda, Armutlu’nun şampiyonluğu düşünülürse bu kez yine Süper Amatör Küme’yi iki ve üçüncü sırada tamamlayacak takımlar, Bölgesel Amatör Ligi’nde ilimizi temsil etme hakkı kazanacak” şeklinde konuştu.

 

HABER: SEVDA ÖZARAS
KAYNAK: www.kanaathaber.com

1 yorum:

yalova dedi ki...

Helal sana be Fenerbahçeli Hamdi.Kimsenin gözünün yaşına bakma ...

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...