Pazartesi, Eylül 22, 2014

Sağlık anlaşması bu haliyle sınıfta kalır

Hafta sonu yaşanan bir olaydan yola çıkarak yaşanılmış bir örnek ile sağlık konusunda nerede olduğumuzu paylaşalım istedim.



Bilindiği gibi sezon başlamadan evvel İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (İASKF) bizlere 2 özel hastane ile yaptığı anlaşmaları anlattı ve bizde bunun çok iyi bir uygulama olduğunu sizlerle paylaştık. Buraya kadar bir sorun yok.

 

Futbolcu sağlık kontrolleri ve diğer işlemler hakkında aldığımız bilgilerde eksiklik yoktu zaten. Ancak ve ancak Cumartesi yaşadığımız olay, bizim anlaşma olayını anladığımız gibi değil hastanenin istediği gibi bir şey olduğunu öğrendik.

 

Namık Sevik sahasında oynan maçta sakatlanan oyuncumuzun başına sakatlıktan çok hastane hastane dolaşıp komik olayların olması daha çok can yakmıştır. -Hatta ayağı burkulan bu pozisyonda hakem tarafından birde sarı kart ile cezalandırıldı- Buda ayrı bir komik olay.

 

Gittiğimiz Eyüp Devlet Hastanesi kırık çıkık yok diyerek pomad ve ağrı kesici verip gönderdi, akşam ağrı devam edince ertesi gün gidilen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde kırık tespit edildi, alçıya alınan ayak 45 gün alçıda kalacak.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığına ait olan Namık Sevik sahasında olan sakatlık olaylarında muamma halen devam etmekte. Geçen sezon Kadırgaspor ile Küçükköyspor arasından oynanan Süper Amatör Lig maçının 83.dakikada bir hava topunda çarpışan ve uzatmayla birlikte 13 dakikada bu halde oynayan Kadırgalı Hakan Yamaç isimli futbolcunun ilk müdahalesi, sağlıkçı tarafından değil, soyunma odasındaki sesleri tesadüf sonucu duyan gönüllü bir basın mensubu tarafından yapılmıştı. Bu sahada önemli karşılaşmalar oynanmasına rağmen halen hiç ambulans bulunmamakta.

 

Aynı ilçenin Mimar Sinan stadında ise Fatih Belediyesine ait bir ambulans her zaman bulunduruyorlar. Namık Sevik stadında sakatlanan oyuncumuzu biz kucağımızda taşıdık, sedyeyi gören olduysa ne alâ. Stattan çıkıp kulübümüze gittik oyuncumuzu hastaneye kontrole getirdik. Hastaneye gitmeden önce İASKF de yönetimde olan Hasan Cevahir Bey’i arayıp prosedürü sorduk sağ olsunlar bize gerekeni söylediler ve bizde hastaneye vardık.

 

Girişte başladı zaten Şafak Hastanesi sorunları… Kayıt yapılacak bir yerden diğer yere gidildi. Esas kayıt yerine gelindiğinde parmak izi denilen sistem için gerekli kişi yok nerede olduğu bilinmiyor! Lisansı verdik kayıt yapılması için, Hasan Cevahir Bey’in dediği indirimden yararlanma konusu öne çıkınca hepten yavaş hareketler! Bundan daha önemlisi şu, "Hastanıza Genel Cerrah bakacak, Ortopedi Doktorumuz şu an yok" Oldu mu bu şimdi?  Yahu arkadaş sen spor sağlığı için anlaşma yapıyorsun, maçlar hafta sonu oynanıyor, sen "hafta sonu ortopedi doktoru nöbette yok" diyorsun. Eee o zaman sen neden futbol ile alakalı bir anlaşma yapıyorsun ki? Ben sakatlanan oyuncumu senin Doktorun yok diye maçtan 48 saat sonramı getireceğim sana? Buradan İASKF yöneticilerine bir öneride bulunuyorum, hastane ile yapılan anlaşmada yok ise bir madde eklesinler. Maçlar hafta sonu oynanıyor ve önemli olan hafta sonları. Buna göre nöbetçi işlerini ayarlasınlar ki oyuncular gerekli tedavilerini görebilsinler.

 

Bu anlaşma bu haliyle sınıfta kalır, benden söylemesi.

 

YAZI: OGÜN KOCA

1 yorum:

Ogün Koca dedi ki...

Bu yazı ile yaşanmış olan örnek olumsuzluğa aynı gün içerisinde çözüm bulan Değerli Ali Tanrıyaşükür ' e sonsuz teşekkürler.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...