Perşembe, Eylül 25, 2014

Marmara Masterler ligi kuruldu

Yıllarca forma giydikten sonra faal futbolu bırakan ancak futbolsuz olamayan emektar futbolcular kendi kurdukları ligde mücadelelerine kaldıkları yerden devam edecek ve bunun içinde Marmara Masterler Ligini kurdular.



Marmara ve bölgesinde var olan derneklerin iştiraki ile kurulan ligde Galatasaray Liseli Masterler, Bakırköy Masterler, Beyoğlu Masterlar, İstanbul Çamoluk Masterler, Beşiktaş İlçe Masterler, Silivri Veteranları, Pendik Kaynarca Masterler, Kocaeli Masterler, Çanakkale Masterler ve Sarıyer Masterler olmak üzere 10 takım mücadele edecek. Bu ligin kurulmasında emek sağlayan ve organizasyon komitesinde var olan isimler ise Erdoğan Yakar, İbrahim Ardal, İlhan Tekin, İsmail Işıksoy oldu.

 

10 Takımla lige başlıyoruz
Konu ile ilgili bilgilendirmede bulunan Silivri Veteranlar ve lig kurucularından olan İlhan Tekin; “Bizim amacımız bu kurduğumuz lig ile geçmişte birlikte top koşturmuş olan eski arkadaşların bir araya gelerek dostluklarını pekiştirmelerini amaçlıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde kısıtlı sayıda katılımcı ile kurduğumuz ligde mücadelemiz de centilmence geçmesini istemekteyiz. Bunun için lige katılacak olan takımları da titizlikle seçtik. Kurduğumuz ligimizde ilk yılımızda 10 takım ile güzel bir lig hedefliyoruz. Müsabakalarımız çeşitli sahalarda iki yarı halinde oynanacaktır. Puanlama usulüne göre ilk dörde giren takımlar Play-Off oynayıp akabinde de ligimizin şampiyonu belirlenecek.

 

Dernek olmak zorunlu
İlerleyen her sene ile katılımımızın artacağını ummaktayız. Bunun için de ligimize katılım için Masterler ve Veteranlar derneklerinin olması zorunluluğunu getirdik. Bu şekilde halı sahada mevcutta oynamakta olan takımlara da yaptırım getirmiş olduk. Ligimizde çeşitli masraflar için her kulüpten 250’şer TL talep ediyoruz ki malumunuz hakem masrafları, ödüller ve saha masrafları için de bütçemizi bu şekilde oluşturuyoruz. Turnuvada yaş kontenjanı olarak 37-38 yaş sınırı getirdik ve bu yaş sınırında da 2 oyuncu saha içinde 2 oyuncu da kulübede olacak. Ayrıca aktif olarak futbol yaşantısını sürdüren oyuncular için de her takımda bir aktif oyuncunun oynamasına izin verilmektedir. Takımlar komiteye 30 oyuncu listesi vermek zorunda ve bu oyuncuların da komitece verilecek lisanslarının olması zorunlu olacak.

 

Marmara Masterler Ligi 1.hafta programı
1-GS Liseli Veteranlar-Bakırköy Masterler Cumartesi saat 19.30 Beylerbeyi Stadı.
2- Beyoğlu Masterler-İstanbul Çamoluk Masterler Pazar saat 17.00 Örnektepe Stadı.
3- BJK İlçe Masterleri-Silivri Veteranlar Cuma saat 19.45 Çilekli sahası.
4-Pendik Kaynarca Masterler-Kocaeli Master Futbolcuları Cumartesi 20.00 Pendik Güllübağlar Stadı.
5-Çanakkale Masterler-Sarıyer maçı 11 Ekim 2014 tarihinde oynanacaktır.

 

HABER: ENGİN AKIN

[gallery link="file" columns="4" ids="145428,145429,145430,145431,145432,145433,145434,145435,145436"]

2 yorum:

ali dedi ki...

öncelikle bu organizasyonda emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım sakatlıksız bir lig olmasını temenni ederim tüm takımlara başarılar dilerim

ERDEM dedi ki...

var olan lıglerı çok sağlıklı yaptıkta masterler lığı eksık kaldı

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.