Salı, Eylül 30, 2014

Mahmutbeyspor Enes'le güzel

İstanbul 1. Amatör Lig 7. Grup'ta zirveyi yakından ilgilendiren maçta Mahmutbeyspor deplasmanda 1863 Boğaziçi'yi 2-1 mağlup etti ve İstanbul Tokatspor'la birlikte zirveyi paylaştı.



Maça fırtına gibi başlayan Mahmutbeyspor, 1. dakikadan 90.dakikaya kadar maçı isteyen, çalışan ve koşan takım hüviyetiyle mücadele ederken sayısız net gol pozisyonlarından da yararlanamayan taraf oldu. Ayağa paslar ve kanat organizasyonlarıyla futbolun gerekliliklerini yerine getiren Kırmızı-Beyazlılar, 1863 Boğaziçi'nin 41 yaşındaki tecrübeli file bekçisini bir türlü geçemedi.

Dakikalar 35'i gösterdiğinde Mahmutbeyspor'un 96 doğumlu genç forveti Enes, taç çizgisinden ikiye bir yaparak ceza sahası içine girdi ve rakibinden sıyrılarak nefis bir vuruş yaptı ve durumu 1-0'a getirdi. Golden sonra oyunu kontrol altında tutan Mahmutbey yine pozisyonlara girdi fakat kaleciyi yine geçemedi. Dakikalar 45'i gösterdiğinde nadir gelişen 1863 Boğaziçi atağında kaptan Koray kenardan gelen ortaya nefis bir kafa vuruşu yaptı fakat top direkten oyun alanına döndü. Akabinde savunma topu uzaklaştırdı. İlk yari 1-0 bitti.

Kontradan gelen eşitlik
İkinci yarıya da aynı istek ve hırsla başlayan konuk ekip oyunu rakip yarı alana yıkmayı başararak ataklarını sıklaştırdı. Net gol fırsatlarını cömertçe harcayan Bağcılar temsilcisi 75'te dönen topta bir kontratak yedi ve oyuna sonradan dahil olan Samet'in golüyle durum 1-1'e oldu.

Savunmanın hatasını Enes affetmedi
Bu dakikadan sonra kendi yarı alanına çekilerek savunma yapmaya başlayan ev sahibi 1863 Boğaziçi'de savunmadan kaleciye dönülen geri pas kısa düştü ve araya genç Enes girdi. Enes, kalecinin solundan topu ağlara göndererek maçın skorunu tayin etti: 1-2

Günün yıldızı: Enes
Maç bu skorla biterken Mahmutbeyspor puanını 7'ye yükseltti, 1863 Boğaziçi ise 4 puanda kaldı. Maçın adamı kuşkusuz iki kritik gole imzasını atan Enes olurken, kaptan Mehmet Aras, Onur, Anıl ve Okan, 1863 Boğaziçi takımında ise kaleci ve tecrübeli forvet İsmail günün etkili isimlerindendi.

Yerel Futbol Sitesi

[gallery columns="5" ids="146558,146559,146560,146616,146617"]

Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.