Cuma, Eylül 26, 2014

Kiralık diploması olan var mı?

Düşünsenize biri size sürekli hatalarınızı, yanlışlarınızı, eksiklerinizi hatırlatıyor. Neymiş dost acı söylermiş. Dost acı söylemez aslında her hatayı yüze vurdukça adamı bunalıma sokar…

 

Birine kırk kere deli dersen deli olurmuş. Oysa herkes iyi yaptığı şeylerle anılmak ister. İyi yapılan şeylerin hatırlatılması olumluya, pozitife yönlendirme daha iyi motivasyon sağlar…

 

Örneğin hücuma çıkan bek ortayı kale arkasına attı diye “orta yapamıyorsan ileri çıkma” demek oyuncuda endişe oluştururken arkadaşını topla buluşturduğu pozisyonu hatırlatarak “bak bu pozisyon iyiydi, senden bunun tekrarını ve sayısını arttırmanı bekliyorum” demek oyuncuyu pozitif yönde geliştirebilir.

 

Eleştirilerde böyledir.

İsimler üzerinden endişe oluşturmak yıpratmak yerine izlenen yol yöntem değerlendirilir.

 

Bizim yaptığımız da bu. Uygulamalar üzerinden yapandan çok yapılanı eleştiriyoruz. Kimin yönettiği, kimin çalıştırdığı değil mantalitedir önemli olan.

 

Nedim hoca örneğini bunun için hatırlatmıştım. O gelsin diye değil…

Ümit ile Metin’e hayır demek mümkün mü?

Peki, çözüm olur mu?

A takım söz konusu olsa evet ama altyapı çok farklı…

 

Dolayısıyla takım “1. Amatördeyken bile alttan gelen oyunculara forma verilmedi, profesyonel ligde hiç verilmez” diye yıllardır yazıyoruz. Amatör kulüpleri, köy takımlarını besleyen kaynağın kurumaya yüz tuttuğunu anlatmaya çalışıyoruz.

 

Bizde altyapı içki içmeden önce bir şeyler atıştırmak olarak algılandığı için aperatif çözümler üretiliyor.

 

Başkan bu işlerde yenidir tanımayabilir bilmeyebilir. Yanındakiler çevresindekiler de mi bilmiyor, bilgilendirmiyor.

 

Silivri’de SİFAD diye bir dernek var ve 30-40 civarında diplomalı antrenör üyesi var. Yöneticiler bunları yok sayıp diploma kiralama yöntemine başvurursa kime neyi nasıl anlatacaksınız.

 

Ayrıca diploma kiralama işi yönetmeliğe de aykırı, spor ahlakına da. Yoksa spor ahlakı diploma kiralamayı etik değerler içine mi aldı bizim haberimiz yok.

 

Diplomasını kiralayan etik değeri yüksek şahsiyet hamili kart seni daha kadar koruyup savunabilecek?

 

Böyle şeylerle tartışılmak yerine bu kulübün Profesyonel Şube Sorumlusu Ümit, Genel Kaptanı Metin, Sportif Direktörü Göksel olsa ve bu işleri onlar organize etseydi böyle olur muydu bu işler?

 

Sarpa sarıyor Silivrispor’un idari menajerlik kesimi. Neyse sinirliyim şimdi bu konunun ne sonu var ne de dibi…

 

Geçen hafta Fener-Kılıçlı maçı oynandı. Maçtan çok tutum ve davranışlar merak ediliyordu. Neyse ki kardeş kardeş oynandı. Fener 3-0 kazandı.

 

Böyle maçlarda kazanırken veya kaybederken nasıl tepki verildiği önemlidir. Skor ne olursa olsun yenilmek dünyanın sonu değil, yeneni tebrik etmek gerekir. Büyüklük böyle olur.

 

Gürkan Uzun hocam bu kadroyu son maça kadar taşıyabilirse belki de şapkadan tavşan çıkaracak. Hazırlıksız başladılar ama haftalar ilerledikçe daha iyi olacaklar ben buna inanıyorum ve ben Gürkan hocama güveniyorum…
YAZI: ENGİN AKIN

1 yorum:

nuri dedi ki...

Sizce Antrenörler Derneğinin yonetici kartıyla maçlara çıkan kisilere öncelik tanıyarak kursa almaları gerekmez mi? Alayimda dursun mantığındakilerin yerine lazım olana verseler daha iyi olmaz mi..Bu konuda da bir yazi yazsaniz

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.