Perşembe, Ağustos 28, 2014

İki madenci takımı Soma için karşılaştı

3. Lig 1. Grup takımlarından Zonguldak Kömürspor, sezon açılışı maçında karşılaştığı Bölgesel Amatör Lig takımı Somaspor'u 4-2 yendi. Karşılaşmadan elde edilecek gelir Somada maden faciasında ölen işçilerin ailelerine bağışlanacak.

 

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren 301 madencinin ailelerine destek amacıyla Zonguldak Kömürspor, Somaspor'u ağırladı. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda 18.00 itibariyle başlayan Zonguldak Kömürspor-Somaspor'un biletleri 5 TL'den satıldı. Şeref tribünü ve protokol tribünü ise göçme riski nedeniyle kapalı tutuldu. Maç öncesinde, Zonguldak Kömürspor sezonun ilk maçı olması sebebiyle saha kenarında kurban kesti. Protokol de maça destek verdi.

 

Zonguldaksporlu taraftarlar Somasporlu futbolcuları ve teknik heyeti duygulandırdı
Sezon açılışı öncesinde hem Zonguldakspor’u görmek hem de Soma’da hayatını kaybeden maden şehitlerinin ailelerine yardım nedeniyle tribünleri  dolduran kırmızı lacivertli taraftarlar, 301 şehidimiz kalbimizdesiniz", “Somayı herkes anlar Zonguldak yaşar, “Kalbimizdesin Soma” pankartlarıyla hazırladıkları gösterilerle Somasporlu futbolcuları ve teknik heyete duygu dolu anlar yaşattı.

5563831409164181235750

Protokol maçı açık tribünden takip etti
Zonguldakspor- Somaspor hazırlık karşılaşmasında Kapalı tribünlerin çökme tehlikesi bulunması nedeniyle Zonguldak’ın önde gelenleri maçı açık tribünden takip etmek zorunda kaldı.

 

Elmas futboluyla keyif verdi
Yapılan duygu dolu gösterilerin ardından maç başladı. Maçın ilk yarısı ve ikinci yarısında Somaspor karşısında üstün bir performans ortaya koyan kırmızı lacivertli ekip, Suat, Okan, Arda ve Serkan’ın attığı 4 golle karşılaşmadan 4-2 galip ayrıldı. Hazırlık maçı olmasına rağmen  Kırmızı lacivertli ekibin oynadığı üstün futbol ve attığı bir birinden şık  goller göz kamaştırırken, lig öncesinde taraftarlarını mutlu etti.

991681409164192562391

'İki taraf için de önemli bir maç'
Somaspor Teknik Direktörü Necat Gürpınar ise, 'İlk önce her gittiğimiz yerde bu yıl her zaman söyleyeceğimiz bir cümlemiz var. 'Rahmetle 301 şehidimizi anıyoruz.' Ama bu şehitlerimizi anarken de yıllarca Zonguldak'ın verdiği şehitleri de rahmetle anıyoruz. İki ilimiz yıllarca gerçekten emekçilerin, o insanların alın teriyle, karınlarını doyurmak için mücadele ettikleri o alanda kömür madenlerinde canlarını feda etmişlerdir. Tüm madenci şehitlerimize rahmet diliyorum' dedi.

Somasporlu futbolcu Fevzi Can Bozkuş ise, 'İki taraf içinde önemli bir karşılaşmadır. Soma'da zor günler yaşadık. Güzel bir maç olacağına inanıyorum' şeklinde konuştu.

'Herkes anlar Zonguldak yaşar'
Soma'nın, Zonguldak ile aynı kaderi paylaştığını ifade eden Zonguldak Kömürsporlu taraftarlar ise açtıkları 'Soma'yı Herkes Anlar, Zonguldak Yaşar' pankartıyla duygu dolu anlar yaşattı. Zonguldak Kömürspor Amigosu Zeki Beybeyoğlu da, 'Öncelikle hayatını kaybeden madencilerimize dua ediyoruz. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabır diliyoruz. Zonguldak madenci şehri, misafir takımına hoş geldiniz diyoruz. Halkımıza biraz sitem edeceğim. Stadı boş görüyorum. Maçın saati erken oldu. Herkes çalışıyor. Kemik kadro burada. Paramızı verdik girdik, formamızı giydik geldik. Soma'ya destek olmak için geldik. Bir nebze katkımız olursa seviniriz' dedi.

KAYNAK: www.demirmedya.net

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.