Çarşamba, Temmuz 30, 2014

'13 yaş şartı kıyım ve ihanet'

Amatör spor kulüpleri zor şartlar altında, mülkiyet, ecrimisil, oyuncuların masrafı vs. derken büyük bir mali yükümlülükle mücadele ederken bu kural amatör spor kulüplerine ihanet ediyor.

Günümüz futbolundan Beşiktaş, Galatsaray, Fenerbahçe ve diğer profesyonel kulupleri oyuncu izleme antrenörlerine önem vermiş ve oyuncu tarama yaşı 10 yaşına kadar inmiştir. Oyuncu izleme antrenörleri altyapılarındaki oyuncularının yüzde 70'ini artık 13 yaşından önce transfer etmektedir.

-13 yaşından gün almamış bir futbolcu profesyonel takımların altyapısına turnuva ,U11, U12 ligi veya başka yollardan beğenilerek kulüp izni olmadan dahi aile izni ile transfer edilebiliyor. Kaldı ki amatör spor kulüpleri çocukların geleceği için sorun çıkartmadan oyuncularının transferine izin veriyor. Fakat futbolcu 13 yaşından gün almadan giderse ilerdeki futbol yaşantısında profesyonel liglerde sözleşme yaparsa amatör spor kulüpleri hiç bir bedel alamıyor. Bu bedeli sadece 13 yaşından sonra oynamış kulüpler veya transfer olduğu profesyonel takımlar alıyor.

- Amaç yılda bir oyuncuya 14 milyon veren dev hasa bütçesi olan profesyonel kulüplere şirin gözükmek mi?

-Hiç bir geliri olmayan yada az gelirle zorla mücadele eden amatör spor kulüplerine bu ihaneti TFF neden yapıyor?

-Neden TFF lisans çıkartıldıktan itibaren yetiştirme bedeli alınır deyip amatör spora katkı sağlamak istemiyor?

-Amatör spor profesyonel sporun temel ayaklarıdır. Amatör kulüpler olmasa profesyonel kulüpler olamaz. Ya da milyon dolarlar verir ülkemizin parasını dışarı aktarmaya devam ederiz.

-En son Arda Turan'ın Atletico Madrid'e transferinde Altıntepsi kulübü 900 bin tl aldı. Bu paralar neden amatör spor kulüplerine hor görülüyor?

 

Bu soruları sayın TFF yetkililerine sormak istiyorum. Bu kural neye kime hizmet ediyor?

 

YAZI: MURAT YILMAZ

 

 

 

6 yorum:

ersin dedi ki...

Hocam ağzına sağlık kesinlikle tüm paylaştıklarının son una kadar arkasındayım.Çocukaların yetiştirmesini vermiyelim diye 13 yaşına kadar elimizde tutuyoruz bu uygulamanın kalkması gerekmektedir.

ersin dedi ki...

ağzına yüreğine sağlık hocam.Olması gereken budur çok saçma bir statü bu lisans çıktıktan sonra yetiştirmenin ilk lisans çıkan kulübün hak talep etmesi gerekir.

Tepeli dedi ki...

soruya cvp isityoruz ve artık bizlere elinizi uzatın destek olun

dasda dedi ki...

Peki oyunculara kolaylık sağlamayan kulupler ne olacak? fahiş fiyat çekipte onlarca gencin futbol hayatını alt üst eden kulüpler ve egolu başkanlar ne olacak? bu yetiştirme bedeli yüzünden kaç genç profosyonel olamıyor sıkıntı yaşıyor haberiniz varmı?

murat yılmaz dedi ki...

haberimiz var sayın dasda onun bu yazıyla hiç bir alakası yok sonuçda 13 yaşından önce bir çocuk aile izni ile gidebiliyor.ikincisi 13 yaşından sonra her kulüp yetiştirme bedeli alabilir.profesyonel kulüpler bir oyuncuya yılda 14 milyon veriyorsa amatör spor kulübüne vereceği 40 binlira 60 binlira çok olmamalı.iyi futbolcu her zaman alınır.yetişme bedeli de verilir alır.emek verilen her işin karşılığı olmalıdır.amatör spor kulüpleri güçlenrilmezse ilerde profesyonel liglerde oynayacak oyuncu kalmayacak.siz gidin bir oyuncunu 25 yaşına kadar kulübe mahkum olan şartı eleştirin?

ersin dedi ki...

Bizim istediğimiz prof olunca lisans çıkan kulübümüzün birşeyler kazanması sizin söylediğinizle hiçbir alakası yok siz konuyu yanlış anladınız galiba DASDA RUMUZLU KİŞİ.

SAL Klasman 20 Nisan 2024 Cumartesi Programı

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda heyecan devam ediyor...