Pazartesi, Temmuz 21, 2014

Puan Durumu En Detaylı Puandurumu.gen.tr’den Bakılır

Dünyanın en zorlu liglerinden biri olan Serie A, 1898'den bu yana büyük heyecana sahne oluyor. 1929'da kadar bölgesel olarak oynanan Serie A, Futbol Federasyonu'nu girişimleri sayesinde 1929-1930 sezonunda ulusal bir lig oldu ve bu önemli turnuvanın puan durumu tablosunda en üst sırada yer alma başarısına Ambrossiana ulaştı.


Serie A'nın en çok şampiyon olan takımı, 28 kupa kazanan Juventus'tur. Milano temsilcisi Inter ve Milan 18 şampiyonluk sevinciyle Juve'yi takip ediyorlar. Son şampiyonluğu da alarak, üst üste üçüncü şampiyonluğa ulaşan Juventus farkı açmaya devam ediyor. 2004 ve 2005 yıllarındaki şike skandalıyla büyük kayıp yaşayan bu takım Serie B'ye düşürülmüştü. Ek olarak iki şampiyonluğu iptal edildi; bunlardan birisi İnter’ e verildi. Bu dönemden sadece 6 yıl sonra tekrar şampiyonluğu ele geçirdiler. Üç yıldır da istikrarını ve puan durumundaki üstünlüklerini herkese kabul ettirmiştir.

Serie A'da farklı bir uygulama “Scudetto” vardır. Yani sezonda puan durumu üstünlüğü ile şampiyonluğa ulaşan takım Scudetto olarak anılır ve  sonraki sezonda formaarında İtalyan bayrağının renklerini barındıran bir armayla sahaya çıkarlar. Anlaşılan Juventus bu armayı çok sevdi. Geri vermeyi düşünmediği bu arma her maç rakiplerinin kimine oynayacaklarının farkında olmasını sağlıyor. İçlerine korku salan arma önümüzdeki sezonda da onların olacak.

İç sahada 19 maçının tamamını kazanan ve ligi 102 puanla bitiren Juventus’un puan durumu tablosundaki en yakın takipçisi 85 puan toplamayı başaran Roma oldu. Bu iki takım Devler Ligi’ ne doğrudan katılma hakkı kazanırken; 78 puanla sezonu kapatan Napoli, ön eleme oynayarak Şampiyonlar Ligi bileti arayacak. UEFA Kupası’ direkt katılma hakkını kazanan ilk takım 65 puanlı Fiorentina olurken, bileti son anda alma başarısı gösteren takım ise İnter oldu. Son hafta da kaybederek averajla üstünde olduğu İnter’e bileti kaptıran Torino 6.lığı da Parma’ya bırakarak 7. sırada uzun maratonu tamamlamış oldu. Sezon içinde Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Milan ise sadece 57 puana sahip oldu ve 8. olarak hiçbir kupaya katılma başarısı gösteremedi.

Sezonu kupa katılım sıralaması ile düşme potası arasında tamamlayan takımlar ve puan durumları şöyle:
9. Lazio 56 puan, 10. Verona 54 puan, 11. Atalanta 54 puan, 12. Sampdoria 45 puan, 13. Udinese 44 puan, 14. Geneo 44 puan, 15. Cagliari 39 puan, 16. Chievo 36 puan ve son olarak düşme hattından son anda kurtulan 34 puan toplayan 17. Sassuolo oldu.

Gelecek yıl İtalya’nın futbol ligi Seri A’da mücadele edemeyecek takımlar arasında Sassuolo’dan 2 puan eksiği olan 18. Catania, 29 puan toplayarak 19. sırada kalan Bologno ve sadece 25 puan toplayabilen son sıradaki Livorno yer aldı.

Gol krallığını 33 maçta oynayıp, 22 gol atarak Torino’dan Ciro Immobile kazandı. Verona’lı Luca             Toni 20 gol ile 2.liği ele geçirirken, Juventus’un golcüsü Carlos Tevez 3. sıradan listeye giriş yaptı. Napoli’nin Real Madrid’ten transferi Gonzalo Higuain 4. sırada yer alırken, geçen sezonun 2.si Di Natale 5. sırada kaldı. En büyük dikkati ise geçen yılın gol kralları listesindeki ilk 10 dan sadece Di Natale’nin bu seneki listede yer alabilmesi çekti. Asist kralı ise 26 maçta 11 asist yaparak büyük başarı ede eden  Roma oyuncusu Francesco Totti oldu. Aynı asist sayısına 37 maçta ulaşan Torino’lu Alessio Cerci 2. sırada kaldı.

Kırmızı kart sayısında 2 üzeri olan futbolcu bulunmazken, en çok sarı kart gören isim ise Cagliari’de top koşturan Daniele Conti oldu. Conti 29 maçta 17 sarı kart görerek istatistiklerimizde yer aldı.

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.