Perşembe, Haziran 26, 2014

Tahkim Marufspor'u haklı buldu

TFF Tahkim Kurulu, AFDK'nın Çankırı Marufspor'a verdiği ligden düşme cezasını kaldırdı. Kulüp seneye Süper Amatör Lig'de mücadele edecek.



Tahkim Kurulu, Mavi-Beyazlılar'ın futbolcusu Hamza Kılıç'ın kardeşi Nihat Kılıç'ın lisansıyla uzun zamandır futbol oynadığına hükmetti. Lakin aynı kurul, Marufspor'un TFF tarafından düzenlenmiş belgelere güvenerek bu oyuncuyu transfer ettiğini, bu nedenle Bayrampaşa temsilcisinin hiçbir suçu olmadığını belirterek, ligden düşme kararını kaldırdı. Bununla beraber oyuncuya verilen hak mahrumiyeti ceza aynı kaldı.

Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Çankırı Maruf Spor Kulübü'nün AFDK'nın 05.06.2014 tarih ve E.2013-2014/1137, K.2013-2014/2304 sayılı kararına itirazına ilişkin dosyada duruşma açıldı. Duruşmaya Çankırı Maruf Spor Kulübü Başkanı ile Kulüp vekili, Zeytinburnu Spor Kulübü vekili katıldı. Sözlü açıklamaları dinlendi. Tutanak altına alındı.

Dosyada mevcut tüm bilgi, belge, fotoğraflar ile beyanlar incelenmek suretiyle yapılan müzakere neticesinde; Çankırı Maruf Spor Kulübü futbolcusu Hamza Kılıç'ın, 10 yıldan uzun bir zamandan beri sürekli bir şekilde kardeşi Nihat Kılıç'ın adını kullanarak futbol oynadığı, Federasyon kayıtlarında gerçekte Nihat Kılıç olmadığı halde kardeşinin adı ile tescil olduğu, Federasyon tarafından futbolcuya Nihat Kılıç adıyla düzenlenmiş lisans belgesi verildiği, futbolcunun vizesinin her yıl bu ad altında yapıldığı; futbolcunun sahtecilik eyleminin yıllar boyunca herhangi bir şikâyet/takip konusu olmaksızın kesintisiz devam ettiği, sahtecilik eylemine karışan her iki şahıs hakkında AFDK'ca verilen ceza kararının kesinleştiği; buna karşılık Çankırı Maruf Spor Kulübü'nün Federasyon tarafından düzenlenen lisans belgelerine ve TFF kayıtlarına güvenerek Nihat Kılıç ismiyle futbolcuyu transfer ettiği görülmekle; olayın somut şartları gözetildiğinde, Çankırı Maruf Spor Kulübü'nün uzun yıllar devam etmekte olan sahtecilik eylemini bildiği ya da bilmesini gerektirir bir durumun söz konusu olmadığı anlaşıldığından, Çankırı Maruf Spor Kulübü'nün itirazının kabulü ile AFDK kararının, Çankırı Maruf Spor Kulübü'nün bir alt lige düşürülmesine dair kısmının kaldırılmasına oybirliği ile karar verildi."

13 yorum:

ZEYTİNBURNULU dedi ki...

Adalet karsısında söylenecek sözümüz yok Lakin Zeytinburnu oyuncunun sahtecilik yapmış oldugunu bulduğundan tebrik ediyorum.Çankırı marufun da kendi içini gözden geçimesi onlar için daha iyi olacaktır.

MARUFLU VE GURURLU dedi ki...

Hakkımız olan şampiyonluğumuzu bize tekrar iade ettikleri için dürüst bir şekilde karar verdikleri için tüm tahkim kurulu üyeleri arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum.

Emrah KAYMAZ dedi ki...

Çankırı Marufspor'u haklı direnişinden dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

Yuksel dedi ki...

Disiplin kurulu ve tahkim kurulu bir karar vermiştir tabiki saygı duymalıyız...Ancak Nihat KILIÇ kardeşimizinde adalet katşisinda aklanacağından kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.Kendisini iyi tanıyan bir insan olarak herkesin Nihat KILIÇ hakkında yapılan suçlamalardan Türk adaleti nezdinde aklandığı gerçegini gözden kaçırmalıdır.

Maruflu dedi ki...

Hayirli olsun maruf aklandi kimse marufa kirli yada hile yapmış diyemez bileginin hakkiyla şampiyon olmuştur

çkr dedi ki...

Nihat kılıç karakterini bilmeden yorum yapılması yanlış.Ne kadar çankırı marufun içini bilebilirsin zeytinbunu spor olarak ne kadardır ligdesin bilmiorm ama maruf spor en ez zeytin kadar eski bir kuluptür. Marufun içi de dışı da ADAM kaynıyo. Zeytinburnu içinde kala kala bazı ağbilerin gözü kör olmuş. Zeytinburnunu bu hallere koyanlar sizin içlerinizde. Bizim icimizde sizin gbi insanlarîn olmadığına garanti verebilirm. Saygılar... Adalet yerini buldu.

ZEYTİNBURNULU dedi ki...

Futbolcunun sahtecılık yaptıgını 2 dosyada da kanıtlandı haklı dogru bılmıyorm ama bunu Klubun bılmemesı biraz şaşırtıcı geliyor ya çok futbolculara ilgisizlik yada bilemiyorum.

kuzey Anadolu Kaplanları. dedi ki...

Yürübe çankırı maruf kim tutar seni bekle bizi süper nasıl bir takım olduğumuzu görsünler.

maruflu dedi ki...

bızım için nıhat olmazsa olmaz futbolcu deyıl bu olayı böyle olduğunu bılsek oynatırmıyız kulübe bıle gıremez bırakın oynamayı ılk sezonda bır çok maçta oynadı ama 1 amatörde oynadığı maç sayısı 5şı geçmez neyse burda bır yanlışlık vardı duzeltıldı şampiyonluk marufun hakkı ıdı eger nıhat böyle bır yanlış yapmışsa kınıyorum kendısını nıhat gıbı bır kısılıge yakışmadı eger doğru ise

mustafa dedi ki...

TÜM MARUF SPOR CAMİASINA HAYIRLI UĞURLU OLSUN ADALET GEÇ'DE OLSA TECELLİ ETTİ VE HAK YERİNİ BULDU. BİR SÖZÜM'DE NİHAT KILIÇ İÇİN. ÜNAL TOMBULEL BU ARKADAŞIMIZI SAHTECİLİKTEN MAHKEME'YE VERMİŞTİ VE BU KARDEŞİMİZ KENDİSİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ MAHKEMELERİNDEN AKLAYARAK ÇIKMASINA RAĞMEN (DOSYA'NIN İÇERİSİNDE MAHKEME KARARI'DA VAR) HALA NEYİN SAHTECİLİĞİNDEN BAHSEDİLMİŞ ONU BİR TÜRLÜ ANLAYAMADIM.

ZEYTİNBURNULU dedi ki...

Hamza Kılıç’ın, 10 yıldan uzun bir zamandan beri sürekli bir şekilde kardeşi Nihat Kılıç’ın adını kullanarak futbol oynadığı, Federasyon kayıtlarında gerçekte Nihat Kılıç olmadığı halde kardeşinin adı ile tescil olduğu, Federasyon tarafından futbolcuya Nihat Kılıç adıyla düzenlenmiş lisans belgesi verildiği, futbolcunun vizesinin her yıl bu ad altında yapıldığı; futbolcunun sahtecilik eyleminin yıllar boyunca herhangi bir şikâyet/takip konusu olmaksızın kesintisiz devam ettiği, sahtecilik eylemine karışan her iki şahıs hakkında AFDK’ca verilen ceza kararının kesinleştiği;

mustafa dedi ki...

Gerekçeli kararı okudum arkadaşım onu biliyorum fakat Ünal başkan bu arkadaşı sahtecilikten dolayı mahkemeye vermişti fakat adam MAHKEME'de kendini akladı ve Savcılık Ünal başkan'a sen davayı kaybettin bu şahısta herhangi bir sahtecilik yok dedi. Benim anlayamadığım hangi kurumun verdiği karar doğru onu anlamadım diyorum.

ZEYTİNBURNULU dedi ki...

Kardes benim anladığım kadarıyla futbolcu sahtecilik yapmış ama bundan klubun haberı yokmuş o yüzden klube ceza yerıne oyuncuya ceza verılmıs.

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...