Pazar, Mayıs 25, 2014

Kocasinan Sitespor zirveyi devraldı

İstanbul U19/2 Ligi 15. grubunda evinde lider Gültepe Özgençlikspor’u konuk eden Kocasinan Sitespor ilk yarısını geride tamamladığı maçta rakibini 4-1 mağlup ederek zirveyi devraldı.

Kocasinan Sahası’nda oynanan karşılaşmada Yunus Yavuz, İbrahim Mennanoğlu ve Korhan Miran’dan oluşan hakem triosu görev yaptı.

Mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümü aşırı sıcağın da etkisiyle temposuz geçti, ancak bu dakikadan sonra ev sahibi ekip rakip kalede daha çok görünmeye başladı. 25. dakikada verilen su molasının ardından gelişen Sitespor atağında hakem Yunus Yavuz ev sahibi takım lehine çok önemli bir avantaj uygulamasını es geçerek bariz gol şansı olabilecek bir pozisyonu kesmiş oldu. Ev sahibi ekibin baskılı oynadığı dakikalarda yakaladığı kontra atak fırsatını iyi değerlendiren konuk ekip 35. dakikada Olcay’ın uzak mesafeden kaleye gönderdiği ve savunmaya çarpıp yön değiştiren şutunda 1-0 öne geçti. İlk devreye ilave edilen 2 dakikalık sürenin son atağında ev sahibi Sitespor’un kullandığı köşe vuruşunda top doğrudan kaleye gitti, kalecinin kontrol edemediği ve boşta kalan topa Sitesporlu oyuncular da vuramayınca topu Özgençlikspor savunması çizgiden çıkardı ve bu atağı savuşturan konuk ekip ilk devreyi 1-0 önde tamamladı.

İkinci devre rüzgar tersten esti
İkinci yarıya da konuk ekip baskılı başladı, ancak ev sahibinin 52. dakikada kazandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Kerem skora dengeyi getiren golü att, 1-1. Beraberlik golünden sonra 65. dakikaya kadar dengeli seyreden maçta konuk ekibin forveti İsmail’in ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 70. dakikada verilen su molasından sonra konuk ekibin baskısını kıran ev sahibi Kocasinan Sitespor arka arkaya goller bulmaya başladı. 72. dakikada gelişen ev sahibi atağında Berke’nin taşıyıp kaleye gönderdiği topu kaleci çeldi, dönen topu Oğuzhan içeri çevirdi, arka direkte bom boş pozisyonda topa dokunan Mert ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi. Bu golden sonra konuk ekip baskılı futbol oynamak istese de ev sahibi Sitespor 85. dakikaya kadar oyunun temposunu ayarlayan taraf oldu. 88. dakikada sahneye bir kez daha çıkan Mert uzak mesafeden kaleye sert ve düzgün bir vuruş çıkardı, kaleci bu topa müdahale edemeyince skor 3-1′e geldi. Maçın uzatma anlarının son saniyeleri içerisinde günün yıldızı Mert bir gol daha atarak Kocasinan Sitespor’u 4-1′lik galibiyete taşıdı.

Bu çocuğa dikkat!
Futbola Yenibosnaspor alt yapısında başlayan ve İstanbul BBSK formasını dört yıl giydikten sonra iki sezon önce Kocasinan Sitespor’a transfer olan 1996 doğumlu kaleci Levent Önerbay maç boyunca gösterdiği performansla gelecek için umut verdi. Kaledeki duruşu, oyuna olan hakimiyeti, refleksleri ve isabetli degajlarıyla dikkat çeken oyuncu, yetenekli ellerde gelişimini sürdürmesi halinde gelecekte “milli formayı” sırtına geçirebilecek bir kaliteye sahip olduğunu bugün tüm futbol severlere gösterdi.

NOT: Saha komiseri Hamdi Ali Kangal’a yardımlarından dolayı teşekkürler.

HABER-FOTOĞRAF: ULAŞ BÜTÜNER
Maçla ilgili tüm fotoğraflara futbolundibi.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz.



[gallery link="file" ids="128285,128286,128287,128288,128292,128291,128290,128289,128293,128294,128295,128296"]

 

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...