Cuma, Mayıs 30, 2014

"Umutlar gelecek sezona kaldı"

Sevgili sporseverler bir Klasman ve Bölgesel Amatör Lig üzüntüsü ile sevinci ile bitti. Darısı önümüzdeki sezonlara. 'Çıkarız' diyenler "çık çıkalım çardağa yem verelim ördeğe" oynarken, önümüzdeki maçlara bakarız derken; mütevazi kulüpler atı alıp Üsküdar’ı geçti.



Amatör kümenin altında üstünde oynamanın tek farkı hedeflerdir; ama gerçek hedefler! Bazıları gibi futbol emekçilerini hayali yalanlarla kandırıp, zorda bırakıp bundan faydalanarak emek hırsızlığı yapmak, onları çaresiz bırakarak başarı yakalamak. Bu tür olaylarla karşılaşmayanlar zaten gerçek başarıyı yakalamış olurlar. Oyuncu dışında takımına gönül vermiş seyircileri alt yapısı olmayan hayali bir rüyanın arkasından kovalatıp, tıkandığında da oyuncuları seyirciye kırdırtan yönetimlerin futbol camiasına katkıları ancak holigan yetiştirmekle sınırlıdır.

 

Öncelikle kulüplerin sağlam hedefler doğrultusunda yönetimler oluşturması, buna göre hareket etmesi gerekir; diğeri hüsran olur. Bazı takımlarımızın birçok sabit gelirleri varken bunları kendi menfaatlerine kullanıp, göstermelik faaliyetlerle hizmet gösterip göz boyayarak yine bildiğini yapma devri sürdükçe, ortaya bir şeyler çıkartabilmek çok zor.  TFF Genel sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin'in dediği gibi süper ligde "600 milyon dolar olan rakamları bile dernekler yasasına göre yönetiyorsak vay bizim profesyonelliğimize!" Burada ana neden yasaların spor için yeterli olmamasıdır. Yeni yapılacak yasalarda spor adamlarının da içinde olduğu bir komisyonun kurulması ve sporun içerisinde olan insanlardan fikirlerin alınması, handikaplar giderilmesi gerekir. Yasa yeterli düzeyde uygulanırsa belki bizden sonraki nesli kurtarma imkanı doğabilir.

 

Süper amatörde Leventspor seneler sonra mutlu sona ulaştı. Bu camiada sevinçle karşılanırken, sevgili Amaç'ımızın ölümü tüm spor camiasını  yasa boğdu.Allah rahmet eylesin. Seni çok sevdi bu camia. Çengelköy yılların takımı genç dinamik kadrosu ve inançlı Başkanıyla Bölgesel Amatör Ligde. Erokspor, isterlerse profesyonel liglere çıkacak destekleri olan bir takım.. onlarda Bölgesel Amatör Ligde. Bir takımı seyirci başarılı yapar mı yapar, işte örneği: İFA; önceki yanlışlıklarından dersler çıkartan İFA’lılar bu yıl takımlarının Bölgesel Amatör Lige çıkmasında büyük pay sahibiler.

 

MODAFEN'e sezon başı kimse şans vermezken, onlar da Bölgesel Amatör Ligde. Feriköy, Küçükköy, Kartal Belediye takımlarının mutlu sona ulaşacağı beklenirken, hedefine ulaşamadılar. Bunun nedenlerini öncelikle kendimizde aramamız gerekir. Yönetim olarak doğru hedef koyup, hedefi doğru bütçe ile destekleyebildik mi?  Seyircimize doğruları söyleyebildik mi? Kararlarımızın arkasında durabildik mi? Seyirci olarak, kulübümüzü, takımımızı her sonuçta sahiplenebildik mi? Futbol emekçileri olarak Fair-Play kuralları içerisinde her durum da mücadelemizi sonuna kadar yaptık mı? Bütün bunlar yaptıklarımıza göre ligde şampiyonluk. Kümede kalma, küme düşmeyi yaşatmıştır. Sezon öncesi ne ekmişsek onu biçmişizdir. Önemli olan bunlardan ders çıkartıp önümüze sağlam adımlarla devam etmek. Bu arada istisnalar kaideyi bozmaz, kötüler emsal olmaz der atalarımız!

Bölgesel Amatör Ligden ise Çatalcaspor ve Halide Edip Adıvarspor, ligi ikinci bitirmesine rağmen iki baraj maçlarını da kazanarak 3.Lige çıktılar. Vefa lig statüsünün gazabına uğrasa da sezon öncesi yapılan hatalar pahalıya mal oldu. Başkan Mesut Gülbaran'ı kutluyorum, örnek bir davranışla futbolcuların ödemelerini lig sonu ve küme düşmelerine rağmen yapması. Bunun güzel bir örnek olması,  futbol emekçilerinin alın terlerinin geçte olsa her zaman ödenmesi. Kuştepe geldiği lige geri döndü ancak bu takımın talihsizliği de söz konusu. 3.Ligi kıl payı kaçıran Arnavutköy Belediyespor ve Sultanbeyli Belediyespor. Bunlar umutlarını önümüzdeki sezona bıraktılar. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl hedeflerine ulaşırlar...

 

Amatörün profesyonelleri böyle bir sezonu daha geride bıraktı. Acılısıyla tatlısıyla, başarısıyla, başarısızlığıyla. Önemli olan her şeyden ders çıkarıp, önümüze bakmalıyız. Hedeflerini iyi belirle buna göre stratejini oluştur, planlamanı  yap, ekibini iyi kur ve hedefine yürü... Daha geçecek bir sürü sezonlar bizleri bekler. Sevgiler, saygılar.

Hiç yorum yok:

SAL Klasman 27 Mart 2024 Çarşamba Sonuçları

İstanbul SAL Klasman B Grubu'nda ikinci hafta maçlarının sonuçları haberin devamındadır...