Perşembe, Mayıs 29, 2014

Futbolumuz öksüz kaldı

Şu koskoca dünya alem,
İçindeki neşe elem,
Yazımızı yazan kalem,
Anladımki hepsi yalan.
Yalan yalan yalan yalan.

 

Şu yaşama hevesinin,
İnsanların cümlesinin,
Aldığımız nefeslerin,
Anladımki hepsi yalan yalan.
Hayat rüya dünya yalan yalan.

 

Çok sevipte taptığımız,
Başlara taç yaptığımız,
Gerçek olan bir tanrımız,
Gerisinin hepsi yalan.
Yalan yalan yalan yalan.

 

Bitmeyecek sandığımız,
Rüyasına daldığımız,
Bile bile kandığımız,
Ölüm gerçek ömür yalan yalan.
Hayat rüya dünya yalan yalan.

 

Aslında anlatıyor , bu sözler her şeyi. Evet ölüm insanoğlu için kaçınılmaz bir gerçek. Bir gün mutlak bizim kapımızıda çalacak. Ama çok önceden haber vererek , ama aniden tıpkı Hüseyin Kama ağabeyimde olduğu gibi aniden ansızın ve habersizce. Siz buna ister kader deyin. Ama dediğim gibi mutlaka ölüm bizlerin gerçeği.

Bana göre , Sakarya’da Amatör futbol öksüz kalmıştır. Sevgili Hüseyin Kama ağabeyim , bu görevi en iyi yapanlardan biri idi. Siz beğenir yada beğenmezsiniz. İnsan ilişkileri duyumlar ile değil , yaşanarak öğrenilir. Ben bunu Hüseyin ağabeyim ile , Tekirdağ ve Bolu’da yaşadım. Kendisini iyi tanıyanlardan olduğumu iddia etsem , asla yalan olmaz.

Kısacası ani ölümü spor camiasını derinden üzdüğünü biliyorum. Hani imam bizden Hüseyin ağabeyim için helallik aldı ya , biz orda helal ettik hakkımızı cami avlusunda. Acaba sevgili rahmetli ağabeyimiz , bizlere hakkını helal etti mi ?

Bir çoğumuz arkasından konuştuk. Hatta “şöyle adam “dedik ya da “böyle adam “dedik ya . O’nun bizlerdeki hakkı ne olacak. Ama kimse umutsuzluğa kapılmasın , öyle bir Adamdı ki sevgili Kama ağabey , daha son nefesini vermeden Sakarya Spor camiasına etmiştir hakkını helal. Rahat olsun herkes.

Aslında yazılacak çok şey var. Günlerce yazsakda sığmaz buradaki dizelere yetmez belki gazete sayfaları. Kolay değil , koca 17 yıl Sakarya ASKF Başkanlığı. Kimler gelip geçmediki o kurumdan. Tabiri caiz ise az orda yöneticilik yapan ya da Futbol İl temsilciliği , hemen baş kaldırıverdi o makama Başkanlık adına. Ama sonuç ne oldu. Katladı oyları Kama ağabey, Her olağan genel kurulda. Ya şimdi ve de bundan sonra , işte orası muamma.

Bakın seyreyleyin , kimler aday olacak ASKF Başkanlığına. Zaman gösterecek bunu. Ama tahmin edebiliyorum rahmetlinin sağlığında diş geçiremeyenler , şimdi tek tek çıkacaklar adaylık için. Tıpkı çürük sakız gibi çiğnemeye çalışan dişsizler ordusu gibi.

Sen rahat uyu Hüseyin ağabey. Kim nasıl düşünürse düşünsün , senin hakkında. Ben diyorum ki Amatör Futbolumuz öksüz kalmıştır. Mekanın cennet olsun. Şen ve Esen Kalın

YAZI: AHMET ŞEN

 

Hiç yorum yok:

Silivri cezayı Bornova'ya kesti

TFF 3. Lig 3. Grupta zirve için mücadelede eden Silivrispor evinde oynadığı Bornova 1977 maçını Arda Yumurtacı’nın attığı iki golle 2-0 kaza...