Pazartesi, Mayıs 26, 2014

Birlik Olağanüstü kongre yapmalı

Herkesin malumudur ki önümüzdeki ay İstanbul amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun olağan bir kongresi ve bu kongrenin ardından da amatör futbol camiasında Silivri’nin söz sahibi olabilmesi adına yoğun bir çalışma söz konusudur.

 

Yapılacak olan bu kongrede iki liste çekişir ve kazanan liste de bu iki isimden birinin ki olur. Hal böyleyken Silivri’nin önemi ve değeri de bu seçimlerin ardından ya artacak ya da yerle yeksan olacak.

 

Birinci liste Ali Düşmez’in listesidir ki geçen seçimlerde de bu listeye Silivri kesinlikle oy vermemişti. Bu oy vermemesinin tek sebebi ise geçmiş zamanlarda Alibeyspor Süper Amatör Kümede iken gurubundaki Yeniköy takımı ile aynı grupta mücadele ediyordu. Bu Yeniköy takımının o zamanki başkanı olan Ali Düşmez Alibeyspor’un deplasmandaki maçında puan almasının ardından, Alibeyspor Kulüp Başkanı Ali Tonta ve o esnada Yeniköy-Alibey maçını takip eden tüm Silivrililere ana avrat küfretmesinden dolayı Ali Düşmez’e Silivri’den oy çıkmamıştı.

 

Alibeyspor ve Silivri’deki futbol camiası bir araya gelmiş ve söz birliği yaparcasına Silivri’den Düşmez’in listesine oy çıkmamıştı. Düşünün bir kere bir camiasınız ve bu camianın bir ferdine yapılan ağır hakaret bedelsiz kalamazdı ve hesabı sorulmalıydı ki soruldu da.

 

Gelinen noktada Ali Düşmez tekrar liste çıkardı ve Silivri’den de listesine Silivri Kulüpler Birlik Başkanı Candemir Yılmam’ı alacağını beyan etti. Candemir Yılmam kendince haklı olabilir lakin ortada bir başa durum daha var. Yılmam, Düşmez’in liste teklifini kabul ederken kime danıştı? Yılmam bu teklifi kabul etmekle birlikte tüm Alibeyspor camiasına geçmişte yapılan ana avrat küfürleri de etmiş olmaz mı bir bakıma!

 

Diğer listede ise yıllarını ilçe sporuna adamış bir isim olan Ali Tonta var. Tonta ise karşı liste olan Seymen Gençtürk’ün listesinden hatırı sayılır bir yere aday. Tonta, bu adaylık süreci içinde ilçe kulüpleri ile istişarelerde bulunduğunu çok iyi biliyorum ve bu kulüpler de kendisini sonuna kadar destekleyeceklerini açıklayanlardır.

 

Bir tarafta tek başına kalmış ve bünyesinde var olan bir kulübe hakaret edenlerle hareket eden bir birlik başkanı diğer tarafta isi hayatını ilçenin sporunun gelişimi için harcayan gerçek bir spor adamı.

 

Önceki gün yapılan toplantıda bir araya gelen ilçemin spor kulüpleri hep bir ağızdan Ali Tonta’yı destekleyeceklerini açıkladılar. Sadece tek bir kulüp Yılmam’ı destekleyeceğini tam olmasa da beyan etti.

 

Hal böyle olunca ortaya karmakarışık şeyler çıkıyor. İlçedeki hiçbir kulüple organik bir bağı dahi olmayan Candemir Yılmam tek başına Silivri ilçesinde Ali Düşmez’in bayrağını sallayacak. Hatırlatmak isterim ki Yılmam eline aldığı bayrağı her salladığında Alibeyspor camiasının da kulakları çınlıyor olacak.

 

Aslına bakılırsa burada durum hiç de parlak değil. İlçe kulüpleri bu durumu Silivri Kulüpler Birliğini olağan üstü kongreye kadar götürür. Bir bakmışsınız ki İASKF seçimlerinden evvel Silivri Kulüpler Birliği seçimlere gitmiş ve başkanını değiştirmiş de olabilir, olamaz mı yani?

 

YAZI: ENGİN AKIN

7 yorum:

suatuzumcü dedi ki...

6 sene once olan olayı sankı yenı bırsey gıbı yazmanın cızmenın hiçbirızahı ve anlamı yoktur cok manıdardır**kaldıki sayın ali düşmezınde duruşu adamlıgı ınsanlıgıda ve efendılıgıde kavgacı bır ınsan degıldır*sporda herzanm kardeslıgı dostlugu ön planda tutan bır ınsandır*seneryolar tutmadı herhalde ....pekı o zanm sılıvırden iaskf yonetımıde nıye gorev aldılar o bolğenın ınsanları**sayın ENGİN BEY BUNUN CEVABINI SIZDEN RICA EDIYORUM SAYGILARIMLA**-BEŞİKTAŞ KULUBLER BIRLİGİ BAŞKANI SUAT ÜZÜMCÜ.

Engin AKIN dedi ki...

Değerli Spor adamı Suat Üzümcü. anlaşılan o ki siz hala Ali Düşmez'i tanıyamamışsınız. 6 sene evvel yaşanmış bir olayı gündeme getirmek benim sorunumdur. Kaldı ki anaavrat edilen bir küfür üstünden kaç yıl geçse de unutulur mu? Size şahsınıza ve temsil ettiğiniz kuruma edilen bir küfrü sineye çekiyor musunuz? Sineye çekebiliyorsanız diyecek lafım yok. Sonrasında ise Ali Düşmez'in Alibeyspor'a küfür ettiği tarihlerde şahsım Engin Akın o kulübün yöneticisiydim. Şahsıma ve kulübüme edilen küfrü yıllar yıllar geçse bile unutamam ve aldığım eğitim gereği de bir gün mutlaka bu küfrün hesabını sorarım... İnanıyorum ki sizde aynısını yapardınız.

suatüzümcü dedi ki...

sayın engın akın pekı sız sıneye cekemem dıyorsunuz **o zanm sayın alı duşmezın listesınde 2 kişi vardı nıye o zanam o tepkıyı ortaya kotmadınız sasırıyorum..biz sayın ALİ DÜŞMEZİ BİZ COK IYI TANIYORUZ KALDIKI BENIM BAGLI BULUNDUGUM OLAN BOĞAZİÇİ SPOR KULUBUN FORMASINI GIYINMIS BİR İNSANIN BIRAKINDA TANIYALIM*O BIZIM ALİ ABİMİZ*HERZANMDA OĞLE KALACAK**BEŞİKTAS KULUBLER BIRLIGI BASKANI SUAT ÜZÜMCÜ..

Engin AKIN dedi ki...

Sayın Suat Üzümcü, sizin duygusal bağınız olabilir bu çok normaldir ve sizi anlayışla karşılıyorum. Sorduğunuza gelince. Evet, Düşmez'in listesinde iki isim vardı Silivri'den. Bunları ne denli eleştirdiğimi anlamanız için benim geçmiş yazı arşivlerimi okumanızı tavsiye ederim. Şahsen ben, Ali Düşmez'in ne spora ne de amatör futbola bir katkı sağlayacağına kesinlikle inanmayanlardanım. O zaman Ali Başkan çıksın desin ki, "Ben amatör kulüpler üzerinden huzur hakkı almayacağım" işte o zaman bir oyum onu da kendisine atarım.

suat üzümcü dedi ki...

nerden cıkarıyorsunuz huzur hakkı aldıgını resmen acıkladı kendısı ALMADIGINIsayın ALİ DÜŞMEZ LÜTFEN ÇAMUR AT İZİ KALSIN MANTIGYLA HAREKET ETMEYELIM**İSTANBUL AMATÖR CAMİASI HAZIRAN AYINDA TAKDIRINI VERECEKTİR**SAYIN ENGİN AKIN*YA HIZMETE DEVAM DIYECEK YADA TAMAM DIYECEK**ONUN KARARINI AMATÖR SEVDALILARI VERECEKDİR**BESİKTAS KULUBLER BIRLIGI BASKANI SUAT ÜZÜMCÜ**

murat dedi ki...

engın bey bızde fıkırtepe kulubu olarak alı dusmeze karsıyız secımlerdede alı dusmez dusecek ınsallah

Barbaros AKKOYUNLU dedi ki...

Evet kısa bir süre sonra Kongremizi yapacağız inşaallah,ÜSTADLARIMIZ iyisini ben ekibim ile birlikte yaparım felsefesiyle oy isteyecekler, benimde oyum tabiiki AKİL İNSAN(karadeniz bölgesi sorumlusu)BENDEVİ PALANDÖKEN'E

Reha Rakıcı'dan Anadolu Üsküdar'a veda

Anadolu Üsküdar Spor Kulübü'nün başarılı Teknik Direktörü Reha Rakıcı, kulüple karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Rakıcı'nın kulüpteki pe...