Perşembe, Nisan 24, 2014

Süper Amatör Lig biterken...

Evet, İstanbul Süper Amatör Lig bitti ama heyecanı bitmedi. Şimdi Play-Off heyecanı sporseverleri beklemekte.



Öncelikle bütün bir sezon çalışarak önce gruplarında sonrada Klasman Grubu'nda lider olan ve İstanbul şampiyonluğunu unvanına uzanan Leventspor'u kutlarım. Çengelköyspor, Erokspor ve İFA Spor artık gelecek sezon BAL'da mücadele ederek profesyonel lige çıkmak için çalışacaklar. Yolları açık puanları bol olsun, çalışana başarı yolu açık.


Şimdi heyecan bitmedi. BAL için yeni bir heyecan dalgası esmeye başladı bile. Modafen, Tunaspor, Avcılar Belediyesi, Albayrak, Sarıyer Yenimahalle heyecan içerisinde play-off eşleşmeleri için beklemekteler (Bu arada Modafen'in doğrudan BAL'a çıkma ihitmali var). BAL'da mücadele ederek Üçüncü Profesyonel Lig'e İstanbul’dan kaç takım çıkacak, bu başarı play-off ve direkt BAL'a çıkacak takımları nasıl etkileyecek ve oynanacak olan play-off müsabakalarında BAL'a kimler kalacak kimler Süper Amatör'e düşerken onların yerine kimler gidecek? Çok zor sorular bunların cevabını ancak son düdükten sonra maçları oynayacak takımlar kendi kaderlerini belirleyerek verecektir.


Oynanacak müsabakalar için şimdiden bir yorum yapabilmek imkânsızdır. Her ekip arzuladığı lig için aralıksız çalışmakta oynanacak maçlar için hazır olarak beklemektedirler. Lig oldu mu, mücadele başladı mı başarı ve başarısızlık sahalara yansımakta mücadeleyi bırakmayanlar, bölünmeyenler bütün engelleri aşarak yollarına devam ederken köprüyü geçerken at değiştirenler başarısızlığa davetiye çıkartmaktadırlar.


İstanbul Süper amatör Lig maçları başlarken favori olanlar lig bittikten sonra taraftarlarını hüsrana uğratarak üzdüler. Amatör Futbol Federasyon yetkilileri anlamsız bazı yöntemler ile de bu başarısızlıklara ön ayak oldular. Normal lig maçlarını kendi tesislerinde veya her zaman oynadıkları statlarda oynarlarken böyle bir turnuvada neden bütün maçları deplasmanda oynarlar anlamak mümkün değil. Emniyet zaten her yerde var onlarsız maçlar oynanmıyor. Bir de sorunlu takımlarımız seri başı gibi oynadılar? Nasılsa bu maçlar kura çekilerek oynanmıyor mu sırası geldiğinde neden oynanmadı ki? Her şeye rağmen mükemmel bir İstanbul Amatör Ligi'ne heyecanına ve futbol kalitesine şahit olduk. Başaramayanlar gelecek sezona şimdiden hazırlanarak taraftarlarına ümit vermelidirler. Başararak bir üst ligde mücadele edecek olan takımlarımıza şimdiden başarılar dilerim.


Mutlaka biz habercilerin hataları, kusurları olmaktadır doğrudur ama bizler sizlerin yanınızda tam amatör ruhla bulunmaktayız. Bakın ben buradan ALİ KEMAL DEMİR arkadaşıma teşekkür ederim. Benim fotoğraf makinem bozuldu kendi makinesini bana vererek güzel bir dayanışma örneği gösterdi. Kısacası maddi ve manevi  olarak bizlerde fedakarlıklar içersinde sizlerin başarısında, üzüntüsünde yanınızdayız. Övgüleri, alkışları hak ediyorsunuz bizlere yer, yer, zaman, zaman kızıyorsunuz ama sizlerin yanınızda bulunabilmek için bu insanların ne fedakârlıklar yaptıklarını bilseniz. Bizim sezonumuz hiçbir zaman bitmez. Cebimizdeki son kuruşa kadar harcayarak yanınızda olabilmek için varız sizlerin varlığı bizlerin varlığı hayat demektir. Sizler başarılar ile gülerken haberciler için sahadaki her sportif hareket haberdir. Sahaya çıkıp mücadele eden herkes, her spor kulübü bence başarılıdır. Kurallar böyle işliyor biri gülerken diğeri üzülecek. Şimdi bizlerin önünde minikler ve mini,miniklerin mücadelesi var onlar bizleri bekliyor.


YAZI: ORHAN BUDAK

3 yorum:

futbolsever dedi ki...

Orhan abi çok güzel bir yazı kaleme almışsın.Bir sayfalık bir yazı ama koskoca bir sezonu başarıları, başarısızlıkları,doğruları ,yanlışları tek kelimeyle özetlemişsin.Bence bu yazının üzerine daha fazla şeyler konuşmaya gerek yok.Bu arada İstanbul İl Temsilciliğine olan sitemine de sonuna kadar katılıyorum.Tarafsız saha mantığı İstanbul futbol camiasını fayda yerine zarar verir bırakalım herkes maçlarının yarısını sahasında yarısını deplasmanda oynasın.Hem tribüne seyirci gelsin.Takımlar az yada çok bilet geliri elde etsin.Hem de sahada seyirciyle beraber daha keyifli futbol oynansın.Orhan abi son söz olarak cebimizdeki son kuruşa kadar sizin için harcıyoruz demen bile amatör futbol camiasında ne kadar önemli bir yerin olduğunu ve bazı şeylerin daha iyi olması için mücadele verdiğini gösterir.Senin verdiğin bu mücadeleyi bazı insanların örnek almasını; daha seyredilebilir, daha kaliteli müsabakalar olması için maddi yada manevi olarak, zor şartlar altında mücadele etmeye çalışan kulüplerin yanlarında olmaları gerektiğini;futbolun ve amatör kulüplerin önündeki engellerin kaldırılmasını hatırlatarak; kazananın Türk futbolu olmasını temenni ediyorum.Saygılar sunuyorum.

Tarık dedi ki...

Sevgili yerel futbol yönetimi değerli hocamız Metin Uzun ile bir röpörtaj yapılıp yayınlanması ne güzel olur bu zamanda

ebrum dedi ki...

Orhan bey bu yıl süper amatörde ve yükselme grupda göze batan topçular ilgi altın karma istikbal vadeden topçular ne zaman yayınlıcaksınız

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...