Pazartesi, Nisan 28, 2014

Spor mu ? Savaş mı ?

Sakaryalı Spor Severlere buradan seslenmek istiyorum. Sakarya Amatör Futbolunda , 2013-14 Sezonu Süper Amatör Lig ve 1nci Amatör Lig sona erdi. Tüm Sporseverler hakemler, futbol takımları , kulüp başkanları yönetici ve tüm taraflara sesleniyorum. Bir sezon bitti , ama nasıl bitti. Evet öğle ya da böyle bitti.


Sakarya’da futbolun bittiğini , hep beraber gördük. Bu ilde hep beraber yaşıyoruz. Neden birbirimize kötü tezahüratlar yapıyoruz. Futbol 90 dakikada biter. Ama bizler saha dışında, elbet bir yerlerde karşılaşırız. O Zaman birbirimizin yüzüne nasıl bakacağız. Bilmem anlatabiliyormuyum. Bazı taraftarlar , maçlarda olay çıkartıyor.  Stadlara alkollü geliyorlar. Tabi şişede durduğu gibi durmuyor. Ondan sonra her türlü olay çıkıyor. Devletin güvenlik güçlerine de , büyük işler düşüyor. O’nlar da önce vatandaşı sakinleştirmeye çalışıyorlar. Ama bazı güvenlik güçleri de , olayların üzerine biber gazı ile gidince ; bu kez işin içinden çıkılmaz bir hal çıkıyor ortaya.


Gelelim spora bakış açımıza. Yeni bir sezona başlarken, tüm takımlar ve kulüp başkanları , yöneticiler, antrenörler hep şampiyonluk parolası ile yola çıkarlar.  Lafta gençlere hizmet deyip, icraatta zirve isteyenler , futbolumuzu baltaladı. Ama zaman ilerledikçe , sorunlar artar. Spor yapmak değil, şampiyon olmak , kupa kapmak hedefinde olan takımlar ,”kazanmak için her yol mübah mantığı” ile hareket ettiler. Ondan sonra sahada kemik sesleri , küfürler havada uçuşurken, biber gazı da yüzümüzün rengini değiştirdi.


Utanmıyormusunuz küfür etmeye , yüzünüz kızarmıyor mu ? dercesine sıkılan biber gazı ile , taraftarların yüzü kızarır. Ancak ; ne ilimiz futboluna yeni bir genç kazandırırız, ne de komşu köy , mahalle ve ilçe takımları ile dost oluruz. Maç sonunda soluğu ya Karakolda ya da hastanede alırız. Ama yine de yüzümüz kızarmaz. Neden ? Spor yapıyoruz da O’ndan. Beyler ; “olmaz olsun “böyle spor.


Sakarya , bir zamanlar tüm Türkiye’ye sporcu yetiştiren futbolcu tarlasıydı. Fabrikaydı adeta. Tüm sorunları , birlik-beraberlik içersinde azamiye indirmeliyiz. Birbirimize küfür etmekten, etrafımızdaki gençlerimizi göremez olduk. Sporun içersinde bulunan tüm idareci, teknik heyet ve taraftarların el birliği ile bu sorunların üstesinden gelmesi için , ortak hareket etmesi gerekir.


Şimdi de Süper Amatör Lig maçlarında ufak-tefek olaylar yaşandı. Play-Off maçlarında bu olayları yaşamak istemiyorduk , ama maalesef daha kötüsü oldu. Bu olayların çıkmasında , büyük payları bulunan SASKF yöneticileridir. Neden mi ? Sahaya alkollü gelen taraftarlar var. Bunları bilmiyorlar mı da , tek tribünlü sahaya maç veriyorlar. Maçları böyle oynatırsan , olayların önüne geçemezsin. Bir de maçlardaki hakem hataları üstüne eklendiği zaman, her türlü olaylar yaşanıyor. Play-Off maçları ayrı ayrı , çift tribünlü sahalarda oynansaydı , bu çirkin görüntüler ortaya çıkmazdı. Her zaman centilmence mücadeleler gösterilmiş olsaydı. , ülkenin Sakarya futboluna bakış açısı da değişirdi.


Hendek , Sapanca , Söğütlü veya bir başka takım. Burada isimlerin önemi yok. Önemli olan ne ortaya koyduğumuzdur. Spor mu yapıyoruz. Savaşa mı gidiyoruz. Genç mi yetiştiriyoruz, yoksa kendimizi kandırıyoruz. Ben buradan tüm camialara sesleniyorum. 2014-15 Futbol sezonunda herkes birbirini üzmeden, küfür etmeden, sakatlıklar yaşanmadan, hastanelik, karakolluk olmadan maçlara çıkalım.


Yeni Hendekspor antrenörü Sami Bağdatlı ve Sakarya Kalaycıspor antrenörü Güngör İçer’i tebrik ediyorum. İki hocada ellerindeki kısıtlı kadro , bütçe ile mütevazi bir şekilde ligde mücadele ettiler. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kalaycıspor taraftarları arasında yer aldı. Ben Toçoğlu’nun bu yaptığını hiç iyi karşılamadım. Büyük bir başkan olarak tarafsız olmalıydın. Umarım bu hatayı diğer maçlarda yapmazsın.


Gelelim tekrar Yeni Hendekspor’un sorunlarına. Önümüzdeki sene kulübe kimler sahip çıkacak. Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’ye , bir çift sözüm olacak. Sayın başkan , sen futboldan gelmediğin için , sevmiyorsun. Senin hedefin güreştir. Tek taraflı düşünmen çok yanlış. Çünkü Hendek ilçesinin 4’te 1’i kadar olan ilçeler , 3ncü Lig’de , 2.Lig’de boy gösteriyorlar. O takımlar kendi ilçe ve belderine kaynak girmesini sağlıyorlar. Bunları bilmen , hesap etmen lazım. Ama ben senden daha önce duymuştum bu sözleri , Hendek için söylemiştiniz.  Bu düşüncelerinizi kafanızdan silmelisin. Bakın Hendek finalde kaybetti.


Hendek son yıllarda diğer ilçe takımlarından hep geride kaldı. Bir zamanlar Valilik kupasını alan Hendekspor’dan, BAL’da mücadele eden Hendek Gençlikspor’dan artık eser yok. Bu duruma artık bir son vermeliyiz. Hendek son anda BAL’ı kaybetti. Şimdi erkenden tedbir alıp, Hendek ilçesine yakışan bir ekip  ile takımı Bölgesel Lig’e taşımalıyız.


 YAZI: HASAN ÖZTÜRK


      

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.