Pazartesi, Mart 24, 2014

İFA ve Erok yenişemedi

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu 10.hafta karşılaşmasında İFA Spor ile Erokspor'un arasındaki mücadelede karşılıklı goller vardı.2-2


Serdar Akkoçoğlu , Deniz Caner Özaral ve Hakan Demirdöken hakem triosunun yönettiği temposu yüksek bol gollü geçen maçta İFA Spor ile Erok Spor 2-2 berabere kalarak her iki takımda 1’er puanı hanesine yazdırdı.


İstanbul’da futbol için son derece güzel bir hava gözlemlenirken bölgesel amatör lig yolunda yükselme potasına girmek için mücadele eden Erok Spor ile avantajı elinde bulunduran İFA Spor maçın başlama düdüğü ile izlenmeye değer bir futbol sergiledi.


İFA Spor golü erken buldu
Maça hızlı başlayan İFA Spor henüz 6.dakikada ceza sahası ön çizgisine doğru gönderilen topu iyi kontrol eden M.Ali Atam’ın vuruşunda kaleciyi geçen top süzülerek ağlarla buluştu.


Erok Spor maça geri döndü
Maçın henüz ilk dakikalarında kalesinde gördüğü gol ile 1-0 geriye düşen Erok Spor maça hızlıca dönüş yaptı. 18.dakikada Ali Yavuz’un kafa vuruşunu İFA Spor’un başarılı kalecisi Mert Çınar çıkarmayı başardı. 26.dakikada serbest vuruşta ceza sahası içerisine gönderilen topu önünde bulan Ali Yavuz’un gölü skoru 1-1’lik eşitliğe taşıdı.


Beraberlik golünün ardından ataklarını sürdürmeye devam ederken 35.dakikada ceza sahasına gönderilen topa gelişine vuruşunu yapan Burak Ergin’in şutunu kaleci Mert Çınar iki hamlede kurtarmayı başarırken ilk yarı 1-1’lik eşitlk ile sona erdi.


Maçta tekrar denge sağlandı
Beraberlik ile sonlanan ilk yarının ardından takımlar ikinci yarıda 3 puan için kıyasıya yarıştı. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf İFA Spor olurken 46.dakikada defanstan dönen topa Özer Vatansever gelişine sert vurdu Erok Spor kalecisi Oktay Özmen topu son anda kornere çelmeyi başardı.


55.Dakikada İFA Spor’un golünü atan M.Ali Atam sol kanattan gönderilen topta ceza sahası içerisinde vuruşunu yaparken mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi top az farkla dışarı çıktı. 60.Dakikada tekrar M.Ali Atam sağ kanattan attığı şık çalımlar ile ceza sahasına girerek çektiği şut defansa daha sonra kale direğine çarparak kornere çıktı.


Penaltı ve kart itirazları tribünlerde tepkiye sebep oldu
İFA Spor’un sağ kanattan gerçekleştirdiği atakta M.Ali Atam’ın ceza sahasına gönderdiği topu eliyle kestiğini iddia eden İFA Spor taraftarları ve futbolcuları pozisyona yakın olan Yardımcı Hakem bayrak kaldırmayınca maçın hakemi oyunu devam ettirdi. Tribünler ve futbolcular bu karara uzun süre tepki gösterdi ancak karar değişmedi. Bu dakikalardan sonra oyunun sert bir hal alması sonrasında futbolcularına yapılan faullerde kart bekleyen İFA Spor taraftarları hakemin kart göstermemesi üzerine uzun süre kararları ıslıkla protesto etti.


Erok Spor öne geçmeyi başardı
İFA Spor’un öne geçmek için yüklendiği dakikalarda defansta verdiği açığı iyi değerlendiren Erok Spor kontraya çıkarak sol kanattan gerçekleştirdiği atakta Burak Ergin topu ağlarla buluşturarak takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı.


İFA Spor skora denge getirdi
İFA Spor yediği golün ardından hızlıca toparlanarak oyunu tamamen Erok Spor sahasına yıkmayı başardı ve beraberlik golü için etkili ataklarını sürdürmeye devam etti. 83.dakikada tekrar sahneye çıkan günün başarılı ismi M.Ali Atam sol kanattan ceza sahası içerisine girerek sert vuruşu ile takımının ve kendisinin 2.golünü atarak böylece durumu 2-2’lik beraberliğe taşıdı.


Maçın uzatmalarla beraber kalan 10  dakikasında İFA Spor galibiyet golü için yüklenmesine rağmen istediği golü bulamadı. Takımlar 2-2’lik beraberlik ve alınan 1’er puanlar ile sahadan ayrıldı.


Not : Saha içerisindeki ilgili tavırları ve desteklerinden dolayı Sait Dinek ve Yahya Polat’a teşekkürler.


HABER-FOTOĞRAF: MUHAMMET ALİ BAYDEMİR


[gallery link="file" columns="6" ids="117614,117613,117612,117611,117615,117616,117617,117618,117622,117621,117620,117619,117623,117624,117625,117626,117630,117629,117628,117627,117631,117632,117633,117634"]

4 yorum:

Amatör Futbol dedi ki...

Anlatım bozukluklarıyla dolu bir haber olmuş, okurken beynim sulandı. :D Haberin bir an önce okuyucuya ulaştırılmak istenmesine bağlıyor ve emekleriniz için teşekkür ediyorum. Hayat amatör futbolla, Yerel Futbol'la güzel. :)

devriye dedi ki...

bu hakemler neden büyük camialı takımlarla uğraşıyorlar anlamış değilim

Hakan Diker dedi ki...

Haftanın en iyi maçıydı bence izlerken büyük zevk aldım. Bir yorumda anlatım bozukluğundan bahsedilmiş diye metni baştan sona okudum bilerek :) Aksine çok ufak bir kaç hata var oda olsun artık gönüllü karşılıksız bu işi yapanları eleştirmek bize düşmez.

taraftar dedi ki...

çok zevkli bir maçtı iki takımdaçok kaliteli futbol oynadı

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.