Cuma, Mart 28, 2014

Bilal Ay: Küçükköyspor’u Profesyonel Lige taşıyacağız

30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde Saadet Partisinden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığına Aday olan eski amatör futbolcu Bilal Ay, göreve geldiğimizde "Küçükköyspor’u Profesyonel Lige taşıyacağız" dedi.



Siyasete atılmadan önce Küçükköyspor, Zara Ekinli, Beşyüzevler ve Taşköprüspor’da kalecilik yapan Belediye Başkan Adayı, Gaziosmanpaşa temsilcilerinden Kazım Karabekir Mevlanaspor’u ziyaretinde Yerel Futbol Sitesine projelerini açıkladı.


1398618_406471266163899_1486846225_o 
Beşyüzevlerspor’un 3.Lige çıktığı kadroda da yer alan 34 yaşındaki Bilal Ay, İlçenin tek profesyonel takımı olan Gaziosmanpaşaspor’un kendilerinin göreve gelmesiyle birlikte gidebileceği en üst lige kadar çıkacağını ifade etti.


Saadet Partisinden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığına Aday olan eski sporcu Bilal Ay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"İlçemizi sporda ayağa kaldıracağız"
Gaziosmanpaşa bizim de futbol oynadığımız dönemlerde ülke genelinde en çok faal sporcuya sahip olan bir ilçeydi. Türkiye çapında tanınan onlarca yıldız dediğimiz futbolcu vardı ilçemizde. Sadece futbol değil, güreş, karete, tekvando gibi diğer sporlarda da ilçemizin adı hep başarıyla anılırdır. Ancak son 10-15 yılda bu özelliklerimizi yitirdik. Şimdi önümüzde yapılan istatistikler var. Bunlardan ilki şudur: Gaziosmanpaşa, suç işlenme oranında ilk 10’un arasında. Bunda en büyük fonksiyon ilçemizin sporda ivmesini kaybetmesidir. Biz göreve geldiğimizde Gaziosmanpaşa’da toplumun her kesimi ile el ele vereceğiz ve her alanda olduğu gibi spor ve sporcu noktasında Gaziosmanpaşa’yı tutup ayağa kaldıracağız.


1601067_801723539841616_1018610632_n 
"Belediye Spor Kulübünün etkinlikleri artacak"
Gaziosmanpaşa Belediyemizin spor kulübü, ilçemizdeki okullarda, birçok dalda sporcu yetiştirilmesine öncülük edecek ve geniş katılımlı spor etkinlikleri düzenleyecek. Bu projelerimiz ile dünya çapında başarılarıyla göğsümüzü kabartan genç sporcularımız çoğalırken, İlçemiz sınırlarında yaşayan ve okuyan genç kardeşlerimiz de kötü alışkanlıklara yerine sportif faaliyetlere yönlendirilmiş olacaktır. Bununla birlikte Belediye Spor Kulübünün şampiyon sporcular yetiştirmesini sağlayacağız. Sporun her anlamında Gaziosmanpaşa’nın sporculara yatırım yapacağız. Belediye olarak tüm imkanları seferber edecek ve ilçemizi hasretini çektiği başarılara hep birlikte taşıyacağız.


"Spor tesislerini arttıracağız"
Gaziosmanpaşa ilçesinde var olan spor tesislerinin mevcut durumlarını koruyacak ve yeni spor tesisleri inşa edeceğiz. Ne acıdır ki, ilçemizdeki tek Profesyonel takım olan Gaziosmanpaşasporumuzun Stadı elden çıkmış durumda. Takımımız maçlarını dış sahalarda oynamak zorunda bırakılmış. Bu Gaziosmanpaşanın ayıbıdır. Biz diyoruz ki; Geldiğimizde eldeki tesisleri iyileştireceğiz. Spor Kulüplerine Belediyenin bütçesi doğrultusunda hem maddi hem de ayni yardımları yapacağımız gibi yeni spor tesislerini de açacağız. Ben amatör bir sporcuyum, sporcuların ve spor kulüplerinin çektiği sıkıntıları da iyi biliyorum. 1 Profesyonel, 22 amatör futbol kulübü ve 13 de diğer branşlarda spor kulübü olan ilçemizi daha iyi şartlarda temsil etmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu da yetmeyebilir, sporcuların önünün açılması noktasında, yeteneklerinin ülkeye daha faydalı hale getirilmesi noktasında gerekli tüm desteği vereceğiz. Büyük Kulüplerin ilçemizde kulüpleri daha yakından takip etmesini sağlayacağız.


"İlçemize dev bir spor kompleksi yapacağız"
Allahın izniyle geldiğimiz gün Gaziosmanpaşamızın problemlerinden bir tanesi de büyük bir spor kompleksinin bulunmaması. Bu eksiği de tamamlayacağız ve ilçemiz içinde tenisten buz patenine, badmintondan squash’a birçok spor dalını icra edebileceği büyük bir spor komplekssi inşa edeceğiz. Kentsel Dönüşüm gibi bir nimet var ilçemizde. Biz bu Kentsel Dönüşümü doğru değerlendireceğiz ve tesis anlamında ilçemizi örnek hale getireceğiz.


1897983_413032635507762_949702665_n 
"Ücretsiz minyatür sahalar yapacağız"
Mahallelerimizde minyatür halı sahalar oluşturarak gençlerimizin ücretsiz olarak faydalanmasını sağlayacağız.


"Ücretsiz mahalle spor merkezleri kuracağız"
Gaziosmanpaşa Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde oluşturulacak mahalle spor merkezleri ücretsiz olarak Gençlerimize hizmet edecek.


"Yaz spor okulları yaygınlaşacak"
Çocuklarımızın yaz tatillerini en verimli ve eğlenceli şekilde değerlendirmeleri, beden ve ruh sağlıklarını geliştirmeleri için yaz spor okulları açacağız. Spora Gaziosmanpaşa mührü vurulacak. İlçemizi adeta bir “sporcu üreten fabrika” haline dönüştüreceğiz. Yetenekli gençlerimizin önünün açılması için her türlü desteği sağlayacağız. Güreş, futbol, basketbol gibi yaygın spor dallarının yanında badminton, bisiklet, judo, tekvando, atıcılık, okçuluk gibi alternatif spor dallarında da uluslararası platformlarda Türkiye’yi temsil edecek sporcular yetiştireceğiz.


"Spor kulüplerine tam destek vereceğiz"
İlçemizde kurulu bulunan spor kulüplerine destek olmak adına Hali hazırdaki tesislerin iyileştirilmesinden yeni tesis inşaatına kadar birçok konuda yardımcı olacağız. Malzeme vs. desteklerimizle ilçe takımlarımızın başarılarına destek sağlayacağız.


"Geleneksel sokak oyunlarını canlandıracağız"
Eskiden sokaklarda keyifle oynanan misket, çivi, çukur, beştaş, seksek, yakar top, istop benzeri oyunları oynayabileceği parklar yapacağız. Buralara çocuklar ebeveynleri ile beraber gelecek ve eski oyunları tanıma fırsatı bulacaklar.


"Sokak parkları artacak"
Özellikle park alanı sınırlı olan mahallerimizde, haftanın belli günleri bir kısım sokaklar trafiğe kapatılarak ilgili alanı çocuklarımız gönüllerince oyun oynayabileceği geçici sokak parklarına dönüştüreceğiz.


İlçedeki birçok stat Kulüplerin elinden alınma noktasında. Sahalarımızı yıkılıyor. Bazı tesislerin yıkım kararı çıktı. Küçükköy, Karayolları, Yıldıztabya, Kazım Karabekir Mevlana, Gaziosmanpaşa tesisinin durumu ortada. Siz ifadenizde 'şartlar daha iyi olacak' dediniz. Bunu nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz?
Öncelikle yıkım kararı çıkan tesislerde hakkındaki kararları durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Süreç nasıl işlemesi gerekiyorsa öyle devam edecek. Kulüplerin zor şartlarda elinde tuttuğu ve eğer kaybederse gençliği de kaybedeceği anlamına gelen tesisler kaybedilirse halimiz ne olur! Ne yapacak bu gençler? Biz diyoruz ki; hem tesisler yeniden Kulüplerin hizmetine devam edecek hem de yeni tesisler yapacağız. Kentsel Dönüşüm bunun için bir avantajdır. Suç oranını azaltmak için bunlar mecburidir.


'İlçemize dev bir spor kompleksi yapacağız' dediniz. Bu tesisi nereye yapmayı düşünüyorsunuz?
Bununla alakalı iki tane yer var. Birincisi Küçükköy’de. Bununla alakalı olarak zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir girişimi var. Küçükköy Stadının arka tarafında olan yere düşünülüyor. Eğer İBB buraya spor kompleksi yaparsa çok daha güzel olur. Biz o zaman ikincisi de yaparız. Bunun yerini şimdi açıklamak istemiyorum çünkü bir kısmı özel mülkiyet bir kısmı da kamu olan bir arazi var, niyetimiz o araziye tesisi yapmak. Ancak şöyle ifade edeyim; merkez mahallerinin yakınında bir yer olacak. Sonuçta 2 tane spor kompleksi yapacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir tane yaparsa diğerini biz yapacağız. İBB yapmaz ise söz veriyorum biz 2 tane yapacağız.


Kulüplerin çok fazla derdi var. Sabit geliri olmayan Kulüpler hem yarışmalarda geri kalmaya başladı hem de şartları daha da zorlaşmaya başladı. Birçoğu kapanmanın eşiğine geldiği gibi sporcu sayısında da eskiye oranla ciddi bir azalma var. Eski bir sporcu olarak sizin bu konuda projelerini nelerdir?
Bizim futbol oynadığımız dönemlerde şartlar daha zorluydu. Kulüplere malzeme yardımı yapılıyor ama yeterli değil. Ben kalecilik yaptım, iyi bir eldivenle kendimi daha iyi hissederdim. En iyi malzemeyi vereceğiz ama yetmez. Ben Amatör spora çok meraklıyım. Biz Başkan olduğumuz her daim Kulüplerimizin yanında olacağız. Sadece futbol ile sınırlı kalmayacak bu. Doğru adım atmak için o işin en iyi bilenleri ile muhatap olmak zorundayım. Kulüplerin sıkıntısı ben biliyorum, bizim ekibimizin içinde sporla iç içe olan arkadaşlarımız var. Doğru tespitler yapacağız. Her zaman sporcuların yanında olacağız. Bol keseden atamayız ama imkanlar çerçevesinde elimizden gelen tüm yardımı yapacağız. Ben sporun ve spor kulüplerinin ne kadar gerekli olduğunu en iyi bilenlerdenim. Toplumun içinde bulunduğu durumun tek kurtuluşu genç nüfusu spora yönlendirmektir.


Gaziosmanpaşa ilçesinde spora yatkınlık had safhada. Okulları arası turnuvalarda Türkiye şampiyonluları var. İlçe takımlarının arasında yine Türkiye şampiyonluları var. Ancak alt yapıda var olan yetenekler yukarı doğru çıkınca kayboluyor.
Spor ciddi anlamda bir araçtır. Bunun doğru değerlendirilmesi gerekir. Bununla birlikte Kulüpleri doğru şekilde teşvik etmek gerekir. Şimdi her şey 10 sene öncesi gibi değil. Gençler batı kültürünün etkisiyle başka türlü enerjisini harcıyor. Görüyorsunuz herkesin elinde cep telefonu var. Evlerinde de Play Station oynuyorlar. Biz çocukları spora çekeceğiz ve takip edeceğiz. Peşlerinden gideceğiz, onları teşvik edeceğiz. Alt yapıda başarı geliyorsa üst liglerde de gelmeli. Bu, ilerleyen yıllarda kopukluk yaşandığı anlamına geliyor. Biz sporu iyi bilen, geçmiş yıllarda spora hizmet etmiş spor adamlarından da hem fikirlerinden hem enerjilerinden yararlanacağız. Eskiden herkes tarafından bilinen ünlü spor adamlarının hep kenara çekildiğini görüyoruz. Bu ağabeylerimizden faydalanacağız. Spor okullarında kabul ederlerse kendilerine görev vereceğiz. Onlardan başarılı sporcular yetiştirmelerini isteyeceğiz.


Okul sporları hakkında bir projeniz var mı?
Okul sporları ile ilgili projelerimiz var elbet. Bizim dönemimizde yetenekler hep okul takımlarında fark edilirdi. Mesela okul maçları lig maçlarından daha önemliydi. Okul sporlarını teşvik edeceğiz. Burada da okullardaki Müdürlerimizden, öğretmenlerimizden destek isteyeceğiz. Yetenekli sporcuları farklı eğitimlerle daha üst düzey çalışmalarla yarınlara daha güçlü hazırlayacağız.


500 bin civarından nüfusu olan Gaziosmanpaşa ilçesinde bir tane profesyonel takım var. İlçede geçmişte profesyonelliği yaşamış Kulüpler var. Küçükköy ve Beşyüzevler gibi. Bu Kulüplere ne gibi destekler düşünüyorsunuz?
Ben Küçükköylüyüm. Bu takım yeniden profesyonel olacak. Kendilerine de söyledim bunu. Sorunlarını biliyorum, dertlerini biliyorum. Ben Küçükköysporun formasını giydim. 2.lige çıktığımız kadroyu ezbere sayarım. Beşyüzevlerspor'da 1 sezon Profesyoneliği yaşadı. Ancak Yeniden Profesyonel olma şansı var. Tesisleri var, alt yapısı çok iyi durumda. Semtte yine çok iyi bir sporcu potansiyeli var. Beşyüzevlerspor'un da yeniden Profesyonelliği yaşaması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sonuç itibari ile Gaziosmanpaşaspor’a da, Küçükköyspor’da ve Beşyüzevlerspor'a ve diğer tüm spor kulüplerine çok ciddi destekler vereceğiz. Biz seçim sürecinde birçok Kulübümüzü ziyaret ettik. Sorunlarını biliyoruz. İlçedeki tüm amatör kulüplerin sorunlarına vakıfım. Küçükköyspor’un mazisini çok iyi bilen birisi olarak konuşacağım bir siyasetçi olarak değil. Ben Küçükköy İmam Hatip Lisesinde okudum. Her gün okul çıkışında A takımın antrenmanlarını takip ederdim. O dönemi ezbere bilirim. Kalecimiz Faruk ağabeydi. Hep onun gibi olmak istemiştim mesela. Küçükköyspor’da futbol oynayanlar bizim idolümüzdü. Fakat Küçükköyspor hak ettiği desteği şu ana kadar hiçbir zaman alamadı. Halbuki bakıldığında taraftarı birçok 1.Lig Kulübünden bile fazla. Bir de bu taraftar, semtini seven bir profil çiziyor. Ben de gittim maçlarını izledim. Küçükköyspor ise ayrı bir Kültürdür. Göreve geldiğimiz Küçükköyspor’un ne pahasına olursa olsun hak ettiği Profesyonel Liglerde yerini alması için gücümüzün yettiği yere kadar çalışacağız.


Son bir mesajınız olacak mı?
Son olarak şunlar söylemek istiyorum; Spor Kulüpleri yukarıda da vurguladığımız üzere bizim önceliklerimizden birisidir. Seçim ziyaretleri kapsamında çok Kulübe gittim. Geçen gün de Yeni Özkartal’a gittim. Böyle olmaz. Tesisin halini gördüm içim acıdı, yüreğim sızladı. Aynı yerde ilçeye yakışır bir tesis olacak Yeni Özkartal Stadı.  İlçede 6 tane resmi maçların oynandığı Stat var. Bu yetmez. Biz bu sayısı görev gelir gelmez 10 yapacağız. Ayrıca halı sahalar da yaparak Amatör Kulüplerin en azından antrenmanlarını yapabileceği tesisleri de ilçemizin hizmetine sunacağız. Bizim için tüm Kulüpler aynı kıymettedir. Kimseyi bir diğerinden ayırmayacağız. Hepsine eşit miktarda destek vereceğiz. Ancak tesis olmayanlara elbette daha çok imkan sunulacak. Bu kapsamda 500 Evler, Albayrak, Alemdar, Büyük Ümitler, Ceylanspor, Çayırcügü, Dobrucaspor, Fişekspor, Gaziosmanpaşaspor,GOP Bağlarbaşıspor, GOP Venüs, Karadeniz, Karlıtepespor, Kazım Karabekir Mevlanaspor,Küçükköy Kültürspor, Küçükköyspor, Pazariçi Köprülüspor, Sarıgöl Birlikspor, Şemsipaşaspor, Taşköprüspor, Yeni Özkartal ve Yıldıztabya Kulüplerimiz ile diğer branşlardaki spor Kulüplerimizin her zaman en büyük destekçisi olacağız.


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

1 yorum:

Burak dedi ki...

Ben oyumu size vericem.İnşallah kazanırsınız.Vaatlerinizide çok beğendim.

Efe attı Kozyatağı kazandı

İstanbul U17B Ligi 30. Grup'ta Kozyatağı İdman Yurdu sahasında  Tuzla Orta Mahallespor'u 2-1 yenerek sezonun ilk galibiyetini aldı.