Çarşamba, Mart 26, 2014

Arkadaşım benim...

Feriköyspor 1958 yılında şampiyon olurken kadrosunda bulunan futbolcular ikinci ligden birinci lige çıkan kadroda oynamaya devam ettiler. Zaman üzerinden bu güne 55 yıla yakın bir zaman geçti. O yılların delikanlıları şimdilerde dede oldular.



Kaptan Ahmet Açıkgöz 25 yıla yakın formasını giydiği Feriköy takımının değil aynı zamanda Türk Futbolun unda abilerinden biridir. Futbolu bıraktıklarından itibaren birinci lig kadrosunda başta teknik direktör olarak yıllarca görev yapmış olan İsmail Ercin olmak üzere o gün bu gün yılda birkaç kez bir araya gelerek Feriköy ruhunu yaşamaktalar. Geçen 23 Mart Pazar günü Hasta olan kaleci Necdet İnanç’ı ziyarete giderken bir başka özellik vardı.


Necdet İnanç zamanın uzun yıllar birinci ligde forma giyen ender kalecilerinden biridir 13 yıla yakın birinci ligde oynadı. Kendisi 1963-1964 sezon sonunda milliyet gazetesi tarafından yıldız kralı seçildi ve gazete kendisine bir plaket verdi. Bunun yanında Almanya’dan kendisine hediye getirilen bir çift kaleci eldiveni (Üzerinde hala Mithatpaşa stadının kumu var) bu spor anılarını Türk Futbol Federasyonu'nun müzesine hediye etmek istiyor. Kendileri uzun yıllardır hasta. İşte Pazar günü Tuzlada'ki evlerinde bizi ağırladılar. Arkadaşlarından kimler vardı o gün Teknik direktör İsmail Ercin, kaptan Ahmet Açıkgöz, Sağ bek Erol Evcimen, Müjdat Özgür, Rıdvan Kaner, Necdet İnanç ve aileler.


İyi ki doğdun Ahmet Abi
Bu arada kaptan Ahmet Açıkgöz 81 yaşına girmişti. Evin hanımı Güner Hanım kaptanına bir doğum günü pastası hazırlamış ve doğum günü kutlandı bu arada. Bunun yanında yıllardır beraber aynı kadroda Feriköy formasını terlettikleri kalecilerinin emanetlerini kaptanları Ahmet açıkgöz ile Müjdat Özgür teslim aldılar. Şimdi yılların muzip futbolcu arkadaşları Rıdvan Kaner lakabı 'Değirmen' olan sevgili arkadaşına bir değirmen hediye etti. Dile kolay 20'li yaşlarda başlayan arkadaşlıkları yaş 75'lere gelmiş aynı heyecan ve sevgi ile devam ederken o günleri yaşıyorlar. İsmail Ercin'in dediği gibi: Ben bu gün 90 yaşımı geçtim ama bu değerli insanlar ile bir araya geldiğimde sanki maça gidiyormuşuz gibiyim.


Ekşioğlu'ndan rica
Evet, ben bir haberci ve Feriköylü olarak böylesine muhteşem sevgiyi yaşamaktan mutluyum. Formasını 50 yıl önce giymiş olan Erol Evcimen şöyle diyor: "Feriköy’den sonra Mersin İdman Yurdu'nun formasını dört sezon giydim ve diğer oynadığım kulüplerinde formalarını giydim ama Feriköy sevgisi bambaşka bizler için. Ben inanıyorum ki her kulübün bir Necdet İnan'ı, Ahmet Abisi, Rıdvan’ı, İsmeti, Müjdat, Erolu, Zekeriya'sı ve babaların babası İsmail Ercin'i mutlaka vardır Onlarsız ve onların anıları olmadan futbolumuzun geçmişi olmaz. Onların hizmetleriyle, onların arkadaşlık sevgileriyle yaşamakta bu sevgiler. Dile kolay elli yıllardır yaşayan böyle bir arkadaşlığa ancak saygı duyulur ve onların yakmış olduğu bu meşale hiç sönmesin derim.
Ayrıca Necdet İnan'ın emanetlerini Sayın Yemen Ekşioğlu'nun yardımlarıyla Milli Takım kaleci antrenörü Rasim kara vasıtasıyla milli takım müzesine vermek istiyoruz. Centilmen ve başarılı sporcularımızın milletimize örnek geçmişi genç sporcularımıza ışık olsun isterim."


HABER-FOTOĞRAF: ORHAN BUDAK


[gallery link="file" columns="5" ids="118093,118094,118095,118096,118097,118098,118099,118100"]

1 yorum:

dost dedi ki...

Feriköy takımına başarılar diliyorum.emektar futbolcu efsanelerini görmek güzel.yerel futbola teşekkür ediyorum.bir hatırlatma gereği duyuyorum.feriköy ile küçükköy takımlarının taraftarları iyi okursa sevinirim.Toreş Nejdet feriköy 1.ligde iken oynamış formasını ıslatmış emek vermiş bir Küçükköylüdür.bu iki kulübün şimdiki taraftarları bu öfkeyi bitirirlerse sevinirim bir futbolsever olarak.teşekkür ederim.

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...