Cuma, Şubat 28, 2014

Sakaryaspor İstanbul'a akacak

Ligdeki istikrarsızlığını Çıksalın deplasmanında gidermek isteyen Sakaryasporlu futbolcular, gol yollarındaki sorunu aşmak için bugün teknik-taktik ve bol bol şut çalışması yapacaklar. Kafile, yarın öğlen saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıkacak.


Kritik maç
Ligde kalma mücadelesi veren iki takım, pazar günü saat 13.30’da Vefa Sentetik Saha’da karşı karşıya gelecek. İki takım açısından son derece önemli olan bu buluşmada, kazanan taraf ligde kalma yolunda önemli bir engeli aşmış olacak. 7 puan niteliğindeki bu maç için hazırlıklarını yarın tamamlayacak olan her iki takım İstanbul’da mevzilenecek.

Hata lüksü yok
Türk futbol tarihine ismini altın harflerle yazdıran Sakaryaspor’un böylesine önemli bir maçı kaybetme lüksü bulunmuyor. Ev sahibi olan Çıksalınspor’u yenip, derin bir nefes almak isteyen Sakaryaspor’da bu maçın gol ve şut çalışmasını bugün yapacak. Yeşil-Siyahlılar’ın yarın sabahki ter idmanından sonra da İstanbul’a giderek maç saatini bekleyecekleri ifade edildi.

Sakaryaspor ile birlikte ligde kalma mücadelesi veren diğer iki takımdan Ünyespor, bu hafta saha ve seyircisi önünde Batman Petrolspor’u konuk ederken, Elazığ Belediyespor Orhangazispor’u ağırlayacak. Düşmesine kesin gözüyle bakılan Elazığ Belediyespor ile kalma yolunda Sakaryaspor’la önemli bir yarışa giren Ünye maçı da, Çıksalın-Sakaryaspor maçını yakından ilgilendiriyor.


Hafta sonunu İstanbul deplasmanında geçirecek olan Yeşil-Siyahlılar, kurtuluş vizesini Vefa’da almak istiyorlar. Ligde kalma şansını % 90 bu maça bağlayan Yeşil-Siyahlılar, gerekli hazırlıklarını da galibiyet üzerine yaptı. İki takım arasındaki mücadeleyi daha şimdiden kimin kazanacağı merak edilirken, Sakaryaspor evinde yendiği rakibini deplasmanda yenip kurtuluş vizesini almak istiyor. Kapı kapı gezip hem siyasilerden, hem de işadamlarından otobüs talebinde bulunuyorlar
Sakarya İstanbul’a akacak! Sakaryaspor’un ligdeki konumunu dikkate alan çok sayıda taraftar, pazar sabahı saat 09.00’da konvoy halinde İstanbul’a hareket edeceklerini söylediler.

Yürüyüş (11)

Sakaryaspor’u hiçbir deplasman maçında yalnız bırakmayan taraftarlar, pazar günü İstanbul’a çıkarma yapacaklar. Çok sayıda otobüs ile çok sayıda taraftarı Vefa’ya götürmek için çalışan tribün liderleri, kapı kapı gezip otobüs istiyorlar. Taraftarlar, dün de Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret ettiler.

Çıksalın maçının ligde kalma açısından en önemli maç olduğunu söyleyen taraftarlar, “Bu maç bizim hayat maçımız. Daha doğrusu ligde var olup-olmama maçımız. Bu yüzden Sakaryaspor konusunda duyarlı olan herkesi destek vermeye ve takımın yanında olmaya çağırıyoruz. İmkanı olanlardan da araç tahsis etmelerini bekliyoruz” dediler.

Hazırlıklarını son ana kadar sürdürecek olan taraftarlar, pazar sabahı saat 09.00’da toplu halde İstanbul’a hareket edecekler ve 90 dakika takıma destek vereceklerini,  taraftarların tribün liderlerinin önderliği ile maça götürüp getirileceği ifade edilirken, olası tahrik ve taşkınlıklardan da uzak durmaları isteniyor.

Yönetim de orda olacak
Sakaryaspor Yönetimi de, Çıksalın maçından umutlu. Hafta başında Rüstemler’de yapılan toplantıda futbolculardan galibiyet sözü alan Başkan Selahattin Aydın, Başkan Yardımcısı Muzaffer Güneş, Basın Sözcüsü Ergün Özkan, Futbol Şube Sorumlusu Uğur Çelikarslan’ın da  önemli maçta hazır bulunacakları söylendi.

Futbolculardan puan bekleyen yöneticiler, ligdeki en önemli rakibin Çıksalın olduğunu ve kesinlikle maça yenemiyorsan yenilme anlayışıyla çıkılması gerektiğini söylediler.


M.Özkan

Özkan’a özel izin
Teknik Direktör Erol Kolcu’nun  istifasından sonra boşalan teknik direktörlük meselesi geçici olarak özel izinle çözüldü. Kolcu’nun sözleşmesini geçtiğimiz hafta fesh eden yönetimin, TFF’den Murat Özkan için özel izin alındığını ve bu haftaki Çıksalın maçına da Özkan’ın özel izin ile çıkacağı, maçtan sonra ise lisans üzerinde başka bir isimle anlaşma yapılıp, yola yine Özkan ile devam edileceğini ifade ettiler.

Futbolcuların da Murat Özkan ile çalışmaktan son derece memnun kaldıklarını dikkate alan yöneticiler, işleyen düzeni bozmak istemedikleri için özel izin de olsa Özkan ile devam etme kararı aldıklarını söylediler.

Ödeme tamam
Ligde zor günler geçiren ve maddi sıkıntı ile mücadele eden Sakaryaspor Yönetimi, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun kombine parasını ödemesiyle az da olsa nefes aldı.


Daha önce yapılan toplantılardan hiçbir gelir elde edemeyen ve verilen sözlerin sadece lafta kaldığı bir ortamda Büyükşehir Belediyesi’nin kombine paralarını ödemesi, diğer kombine borçlarını ödemeyenlere de örnek olarak gösterildi. Sakaryaspor’un kurtulması için herkesin elini taşın altına sokması gerektiği bir ortamda hala Sakaryaspor üzerinden siyaset yapıldığına tepki gösteren taraftarlar da, maddi konuda daha önce verilen sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Tek eksik var
Pazar günü deplasmanda yapılacak Düzyurt maçına Sakaryaspor tek eksikle gidecek. Çorum maçında kart gören ve cezalı duruma düşen Hakkı, bu maçta yok, ama diğer futbolcuların tamamı forma giymeye hazır olacak. Sakaryaspor’da Burak ve Hacı Ömer de kart sınırında olan isimler. Bu futbolcuların Çıksalın maçında sarı kart görmeleri halinde bir hafta sonra yapılacak Elibol Sandıklı maçında forma giyemeyecekler. Teknik Direktör Murat Özkan ise, sınırda olan futbolcuları gereksiz kart görmemeleri konusunda uyardı.


HABER-FOTOĞRAF: SİNAN KOLCU

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.