Çarşamba, Şubat 19, 2014

Kağıthane neredesin?

İstanbul play-off'u öksüz. Bu gün İstanbul Amatör liglerinin en çok kahrını çeken ilçedir Kâğıthane ilçemiz. 50'ye yakın amatör liglerde mücadele etmekte olan yarışmacı takımların alt yapılarıyla beraber sayısız futbolcusu ve yıldız futbolcu adayı vardır, Süper Amatör liglerde takımları var fakat play-off öksüz.



 


Şimdi Kâğıthane ilçemizdeki statların sayısı amatör futbola büyük hizmet verirken nedense böylesi imkânlar başarılara yansımamaktır. Böylesi büyük potansiyel bence Kâğıthane ilçesinin adını Türkiye ikinci liglerinde oynatmalı ama nedense İstanbul Play-Off’unda bile yoklar. Bugün ilçesinde bir stat olan ilçeler başarılara imzalar atarken Kâğıthane neden söz sahibi değildir?


Statlar büyük imkânlar ile kulüplerimize hizmet vermekteler. Kısacası Kâğıthaneli gençler için spor alanı ve saha sorunu yok. Benim gözlemlediğim spor kulüplerinin kendi aralarında böyle bir başarıyı getirecek çalışmaları ve anlaşmaları yok. Kâğıthane ilçesinin sorunu bence bu. Yıllardır İkinci Türkiye ligini bırakın BAL'ı bile düşünemiyorlar. Oysa öyle istekli ve yetenekli yöneticiler ile teknik adamlar var ki başarıya susamış gençlik ve ilçe artık kendilerini layık oldukları lige taşıyacak beyinleri bekliyorlar. Malzeme sorunları yok, sporcu taraftar desen inanılmayacak derecede ilçelerine ve takımlarına bağlılar. Şeker var, un var her şey var artık bu helva yapılmalı eğer yapılırsa hedef büyütülürse Kâğıthane ilçesi Türk sporunda ve futbolunda layık olduğu yeri alacaktır. Genç sporcular ve yetişecek olan sporcuların hedefleri önce kendi takımları olacağından sayısız yıldız futbolcu önce ilçeye sonra Türk futboluna kazandırılacaktır.


Kâğıthane ilçesinin spor kulüpleri ve bilhassa Kâğıthanespor bu hususta neler yapmalıdır ve neler yapılmalıdır ilçe bazında? Öncelikle birleşilmeli. Kâğıthane ilçe olarak futbolda ve diğer branşlarda söz sahibi olamazsa eğer gelecekte profesyonel ligler hayal bile olamaz. Kulüplerin yöneticileri asgari müşterekte birleşerek içlerinde bir kulübü öne çıkarmalılar bu gelecekteki bütünleşmeyi sağlam temeller üzerine oturtarak ilçe futbolunun ufkunu açacaktır. Dışarıdan takviyeye ihtiyaç yoktur. Kağıthane ilçesinde teknik adamlar ile başarı yakalanacaktır ama öncelikle birlik, beraberlik ve inanç gelir. Yaz kış özel turnuvalar ara vermeden çalışmalar ve ilçe takımlarının kendi aralarında maç yapmaları başarının anahtarı olacaktır. Genç sporcularımıza paradan önce başarının onlara neler kazandıracağını ifade etmek lazım. Bu gün dışarıdan transfere evet ama bence en fazla bir iki sporcu çünkü ilçenin bünyesindeki geleceği olan sporculara güvenerek forma teslim etmek ilçenin sporcu potansiyelini destelemek demektir.


Kulüplerin bünyelerinde başarılı sporcular ilçe karması olarak bir çatı altında toplanırsa bu büyük gücün karşısında hiçbir engel dayanamaz. Yeter ki birleşerek, anlaşarak başarılı gelecekler arzulansın. Bu gün İstanbul süper amatörün başarılı takımlarının oluşturduğu Play-off bence öksüzdür. Yıllardır Kağıthane ilçesini bekliyor ama ilçe hala bunun belki de farkında değil. Aslında Kâğıthane İlçesi İstanbul şehrinde bir olimpiyat köyü gibi tesislere sahiptir. Bu tesislerden yıldız futbolcular, yıldız sporcular değil Türk sporuna Dünya sporuna kazandırılmalıdır. Haydi, Kâğıthane silkin artık ve sporda layık olduğun yerlere gel. Spor camiası bazen böylede öksüz kalıyor seni bekleyerek.


YAZI: ORHAN BUDAK

2 yorum:

yunus dedi ki...

KEŞİFEDİLMEYEN FUTBOLCULAR PİYASADA ÇOK VAR, KULUBUN IDDASI YOKTUR AMA İÇİNDE 1 VEYA 2 FUTBOLCU COK IYI OLANLAR VAR ANCAK ISTANBUL ŞAMPİYONASI VEYA TURKİYE ŞAMPIYONASINDA KULUP FUTBOLCULARI TAKIP EDILIYOR ONUN ICIN DE KEŞİFEDILMEYEN FUTBOLCULARIN CIKMASI ICIN A GENC KATEKORISINDE İLÇELERARASI AMATOR KULUPLER ARASINDAN SEÇİLEN FUTBOLCULARIN, FUTBOL MUSABAKASI YAPILMASINI TAVSİYE EDERIM.

orhan dedi ki...

bence iyi yöneticiler var ilçede ama herkes kendi mahhallesinin iyi olmasını istiyor kağıthane adıyla oynayan takımımızı kalkındırıp ilçenin takımı yapılması lazım belediye başkanı ve ekibi bu işte öncü olmaları lazım ilçenin iyi topçuları kulübü başarıya götürürken mahalle takımları bu kulübün alt yapısı gibi çalışması lazım alt yapı çok önemli ilçenin başarı çizgisini attırması hepimizi sevindirir.tabii bunun için anadolu ve rumeliden kağıthaneye yerleşmiş kişilerin kağıthaneli olması lazım
adama soruyorsun nerelisin *****lıyım yok arkadaş o senin kökün şu anda kağıthaneli sin bunu dediğimiz gün başarı gelir.İnşaallah

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...