Perşembe, Şubat 13, 2014

Güneşlispor: Bir başarı hikayesi

Bağcılar’ın en eski spor kulüplerinden olan Güneşli Spor Kulübü mücadele ettiği 1. Amatör Lig 5. Grup'ta başarılı olarak tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'e yükselmenin mutluluğunu yaşıyor.



50'lerde kuruldu, 86'da tescil edildi
Güneşli Spor Kulübü Başkanı Ümit Yavaş “Gençlere sporu sevdirmek, birlik ve beraberliği sağlamak için 1950’li yıllarda Güneşli Köyü gençleri tarafından kurulan ve çalışmalarını gayri federe olarak sürdüren derneğimiz 1986 yılında tescil belgesini Türkiye Futbol Federasyonu'ndan alarak resmi olarak Güneşli semtini resmi olarak temsil etmeye başlamıştır. Birçok branşta tüzüğümüzde faaliyet yetkisi olmasına rağmen günümüzün gözdesi olan futbol branşında çalışmalarını yoğunlaştırmıştır. Kuruluşundan bugüne kadar Güneşli Spor Kulübü derneğinde görev almış yöneticilerimize, üyelerimize, sporcularımıza, camiamıza gönül verenlere teşekkür ediyor, edebi yete intikal edenleri de saygı ile anıyoruz” dedi.


Altyapı çok önemli
Alt yapı çok önemli Güneşli Spor Kulübü Başkanı Ümit Yavaş “Alt yapının bir spor kulübünün geleceği için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle bütün alt yapı liglerine katılmaktayız. Bu sezonda mini minikler, U13, U14, U15, U16, U19ve a takımımız ile liglerde kulübümüzü temsil ettik. Bu vesile ile alt yapımız da görev alan yöneticilerimize, teknik sorumlularımıza teşekkür ediyorum. Fakat alt yapıda ki gençlerimizin ailelerinden gerekli desteği göremiyoruz. Kendilerini daha da duyarlı olmaya çocuklarına ve çocuklarına sahip çıkan derneğimize ilgi göstermeye davet ediyoruz” dedi.


Milli Takıma iki oyuncu
Güneşli Spor Kulübü Başkanı Ümit Yavaş “Şuan da ligleri devam eden U16 takımımızdan U16 Amatör Milli Takımımıza iki futbolcumuzu verdik. Murat Ömür (1998’li) ve Burak Alkuş (1999’lu) bu gençler bizim için onur kaynağı oldu. Camiamızdan böyle gençlerin yetişmesi bizlere daha çok çalışma şevki vermektedir. İnşallah çok çalışarak daha da başarılı olurlar” dedi.


'Geçtiğimiz sezon hedefimize ulaştık'
Güneşli Spor Kulübü Başkanı Ümit Yavaş “2013-2014 futbol sezonunda A takımımızın hedefi grup şampiyonluğu ve Süper Amatör lige çıkmaktı. Sezona şampiyonluk parolası ile başladık. Kadromuzda iki üç sezondur beraber oynayan ve alt yapıdan yetişen futbolcularımız mevcuttu. Bunlara tecrübeli yeni futbolcu arkadaşlar transfer ederek kadromuzu güçlendirdik. Aralarında ki kaynaşmayı iyi sağladık ve iyi bir takım olduğumuza inandık. Sezonu çok iyi maçlar çıkararak gurup ikincisi olarak tamamladık. Süper amatör lig için play-off oynamaya hak kazandık. Daha sonra TFF İl başkanlığının almış olduğun bir karar ile direk Süper amatör lige yükseldik. Bu başarılı sezonda emeği geçen yönetici arkadaşlarıma antrenörümüz Şerafettin Mutlu hocamıza, terlerinin son damlasına kadar mücadele veren sporcularımıza, bizi tribünlerden destekleyen seyircilerimize, maddi ve manevi olarak destekleyen üyelerimize ve camiamıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Bağcılar’da sporun ve sporcunun en büyük dostu olan Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’ya ve Bağcılar Belediyemize, yine Bağcılar’da amatör spor kulüplerine desteğini sürdüren B.A.S.K.D. derneğine şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum” dedi.


'İddialı bir takım olacağız'
Güneşli Spor Kulübü Başkanı Ümit Yavaş, "Süper Amatör Ligin diğer amatör alt liglere göre hem manevi hem de maddi yönden zor bir lig olduğunun bilincindeyiz. Ama camiamızın uzun zamandır özlemini çektiği bir ligde mücadele edeceğiz. Güneşli spor Kulübü yönetimi olarak başta Bağcılar belediyemizin, üyelerimizin, esnafımızın, iş adamlarımızın destekleriyle bu ligde de başarılı olacağımıza inancımız vardır. Bağcılarımızı bu ligde de en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.
Yavaş şöyle devam etti: “Dernekler ve camialar birlik ve beraberlikle güçlü olurlar. Kulübümüzün Süper amatöre çıkması büyük bir başarıdır. Bu başarıyı daha da ileri götürebilmek için daha da kenetlenmemiz gerekmektedir. Önümüzde ki sezon daha çok maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız olacaktır. Bu vesile ile başta Bağcılar Belediyemize, Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’nın, üyelerimizin, iş adamlarımızın, esnaflarımızın spora gönül veren herkesin bizlere destek vermesini beklemekteyiz. Bu başarı tüm Bağcılar’ın, Güneşli’nin başarısıdır.”


HABER: GÜNEŞLİ HABER

Hiç yorum yok:

İstanbul 2. Amatör Lig 25 Nisan 2024 Perşembe Programı

İstanbul 2. Amatör Lig'de heyecan bitmek bilmiyor. Her gün maç her gün heyecan...