Perşembe, Şubat 13, 2014

Çatalca Stadı yanındaki saha kimin?

Çatalca Stadı'nın yanında bulunan İl Spor Müdürlüğü'ne ait olan araziye halı saha yapılıyor. Bu halı saha ile ilgili çeşitli dedikodular dönmeye başladı.



Yerin ihale kanununda olduğu gibi satılamaz, kiralanamaz, işletmeye verilemez ibareleri bulunmasına rağmen Çatalcaspor’un kulübün bu yeri bir şahsa kiraladığı iddia edildi.


Kulübe gelir getirmesi amacı ile İl spor müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylarda kiralanan yerle ilgili sarı kırmızılı ekibin halı saha projesi hayata geçti. Aylar sonra başlanan halı saha kulübün adına yapılması gerekirken, bu yerin bir şahıs tarafından yapılıp işletilecek iddiaları ayyuka çıktı. Bu konu ilgili kulüpten bir açıklama yapılmazken, yerin İl Spor müdürlüğü tarafından sadece ve sadece kulübe verildiği öğrenildi.


Gelir getirmesi amacıyla kiralandı
Çatalcaspor yönetim kurulu kulübe gelir getirmesi için değişik projelere imza atarak sarı kırmızılı ekibin kendi kendine yetecek şekle getirmeye çalışması kamuoyunda tebrikle karşılanırken, halı saha yeri ilgili kamuoyunun kafasında soru işaretleri yarattı. Kulüp adına ihale edilen yerin bir başkasına verilmesi konusunda açıklama yapması bekleniyor


Başkasına vermek yasal mı?
İstanbul İl Spor Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve geçtiğimiz aylarda Çatalcaspor Kulübü'ne halı saha yapması için teslim edilen yerin kiralanamaz, işletmeye verilemez, satılamaz ibarelerinin bulunmasına rağmen bu yerin bir şahsa verilmesi akıllarda soru işaretleri getirdi. Kulübün ihale kanunundaki maddelere karşı çıkıp çıkmadığı bu yerin şahsa verilmesi konusunda yasal bir bölümün olup olmadığı merakla bekleniyor.


Halı sahayı kim yapıyor?
Çatalcaspor kulübünün halı sahasının kulübe gelir getirmesi bekleniyor. Önümüzdeki aylarda bitmesi beklenen yerin tam randımanlı çalışması halinde kulübe iyi bir gelir getirmesi bekleniyor. Bu yerin iddia edildiği gibi bir şahsa verilmesinden sonra kulüple şahıs arasında nasıl bir anlaşma yapıldı. Bir sözleşme varsa nasıl bir sözleşme olduğu spor kamuoyunun merak ettiği sorulardan biri olurken, bu yerin kim tarafından yapıldığı da merak edilen sorulardan oldu.


HABER-FOTOĞRAF: HAKAN SONGUR


[gallery link="file" ids="110506,110507"]

Hiç yorum yok:

Şile Yıldızspor nefes aldı

Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta Şile Yıldızspor deplasmanda, düşmesi kesinleşen Vefa Spor Kulübü'nü 1-0 yenerek bitime 3 hafta kala d...