Pazartesi, Şubat 17, 2014

Beykoz 1908 altyapısı 2.şampiyonluğa odaklandı

Beykoz 1908 A.Ş.Kulübünün Altyapı Takımları tam anlamı ile bu sezonki ikinci şampiyonluğa odaklanmış durumda. A Takım düzeyinde yaşanan küme düşme hadisesinin ardından bütün dikkatlerin çevrildiği sarı-siyahlı takımın altyapı takımları sezon başındaki yapılanmasının meyvelerini toplamaya başladı.


Daha önce U15 Yaş Grubu Takımı ile yaşanan şampiyonluk sevinci, şimdi de U14 Yaş Grubu Takımı ile tekrarlanmak isteniyor.
Beykoz 1908 A.Ş.Futbol Altyapı Takımları Sorumlusu, Başkanı Mehmet Şahin ile Beykoz İbrahim Kelle Stadındaki hafta içi antrenman döneminde görüştük. Bu sezon yakından takibe aldığımız altyapıdaki hareketlenme 105 yıllık camiada yepyeni bir dönemin de habercisi konumunda. Beykoz 1908 A.Ş.Yönetim Kurulu ile yapılan bir protokol ile tüm altyapı organizasyon ve faaliyetlerini üstlenen Mehmet Şahin Yönetimindeki Grupta kendisinin yardımcılığını Beykoz 1908 A.Ş.Yönetim Kurulunda da yer alan Osman İnan yapmakta. Gökhan Karagöz’de bu ekibe dahil edilirken Baş Antrenörlüğü Bülent Cömert üstlenmiş durumda. Kendisinin yardımcı antrenörleri ise Eyüp Aktaş, Murat ve Hüseyin Karakartal. Sezon başında antrenörlüğe getirilen Hakan Kuş ile yollar dostane biçimde ayrılmış.

NEREDEYSE SIFIRDAN BİR ALTYAPI KURULDU!
“Biz bu oluşama gittiğimizde çevremizden,kamuoyundan başarılı olup olmayacağımız yönünde değişik görüşler yansımakta idi. Yoğun bir mesai harcamanın yanı sıra işin birde büyük bir maddi boyutu da vardı. İlk toplantımızdan itibaren biz bu işi başarırız ve de başaracağız diyerek yola çıktık. Elimizde sınırlı sayıca lisanslı futbolcu bulunmakta idi. Tüm yaş gruplarında müsabakalara katılmak da istemekte idik. Mecburen ilçe genelinde faaliyette bulunan kulüplerin kapılarını çaldık. Ellerindeki yetenekli isimleri uzun vadeli proje kapsamında kendilerinden istedik. Bazı kulüpler futbol okullarından beri eğittikleri, ilk lisanslarını çıkarttıkları ve yorucu bir antrenman uğraşını yaşadıkları futbolcuları vermek istemediler, ki kendi açılarından haklı birer gerekçeleri vardı. Diğer kulüpler ise bizim projemizdeki ciddiyeti ve uzun vadeli hedeflerimiz dinleyip kararını verdiler ki bu sayede altyapıda tüm yaş gruplarını içeren bir kadro kurmamız söz konusu oldu. Buradan  yeri gelmişken Beykoz Belediyespor ve Antrenörleri Mehmet Yağız’a, Çavuşbaşıspor Başkanımız Yaşar Şahin’e, Tokatköyspor Antrenörü Engin Yılmaz’a, Küçüksu Yenimahallespor Kulübüne ve diğer kulüplerimize teşekkürlerimi iletmeyi bir borç bilirim.” Diye konuşan Mehmet Şahin röportajımızın devamında şu cümleleri sarf etti.



U15’İN ARDINDAN U14 İLE DE ŞAMPİYONLUK YAŞAYACAĞIZ!
“Her şeyi dediğimiz gibi bir plan-proje kapsamında yaptık, iyi bir aile oluşturduğumuz inancındayız. Aramıza yeni katılan, dışarıdan destek olan, ve aileler ile güzel bir ortam yakaladık. Bunun neticesinde yakalanan bu huzur dolu ortamda çalışan futbolcu kardeşlerimiz iyi bir kaynaşma örneği sergilediler. Geçen yaz döneminden beri sıkı, disiplinli bir antrenman programının muhatabı olan kardeşlerimiz ilk sevinci U15 Yaş Grubu takımımız ile bizlere ve camiamıza yaşattılar. Bu şampiyonluğun anlamı oldukça büyük çünkü tam 20 sene sonra altyapı takımlarında bir şampiyonluk yaşanmıştı. Şimdi son oynanan maç itibarı ile ki yer aldığımız grupta 19 puanla ilk iki sırayı paylaşan bizim U14 Yaş Grubu Takımımız ile Taşdelenspor ile yapılan maçtan 5-0 gibi farklı bir skor ile ayrılıp 3 puanlık avantajı yakaladık. Bu takımımız için büyük bir moral oldu. İnşallah bir aksilik, sürpriz çıkmaz ise ikinci şampiyonluğumuzu onlar ile yaşayacağız.”



“U17 Yaş Grubunda şampiyonluğu son hafta kaçırdık, U19 Yaş grubu takımımız ise orta sıralarda yer almakta. Bu takıma ayrı bir paragraf açmak istiyorum, bu sezon başında yola çıktığımızda kafamızda U19 Yaş Grubu Takımımızı kurup-kurmama yönünde bazı tereddütler vardı. Grubumuzdaki diğer rakiplerimiz A Takım düzeyinde forma giydirdikleri futbolcularını bu yaş grubunda da oynatma şansını bulacaktı. Ancak bizim maalesef  İstanbul Süper Amatör Lig kadromuzda küme düşme üzüntüsü yaşayan takımımızdan U19 Yaş Grubuna çekebileceğimiz bir iki isim dışında futbolcumuz yoktu. Bütün bu dezavantajları da dikkate alsak da her yaş grubunda Beykoz ismini sahalarda yansıtabilmek için lige bu takımımızı da soktuk”



GERÇEKTEN DE BİR BÜYÜK AİLE HALİNE GELMEYE BAŞLADIK!
“Biz beklediğimiz başarıları yaşamaya başlarken diğer yandan futbolcularımızın ortaya koydukları başarılı performans futbol otoritelerince takip edilmelerini de beraberinde getirdi. 1999 Doğumlu U15 Yaş Grubu Takımı futbolcularımızdan Abdülsamet, ile 1998 doğumlu Cengizhan Tatar geleceğin milli takımını oluşturma yolunda altyapı takımlarından seçilen oyuncular arasında İstanbul Bölgesinden listeye girdiler, İnşallah bu başarılarını daha üst seviyelere de taşıyacaklar. Yukarıda da ifade ettiğim gibi biz tam bir aile ortamı yakaladık. Futbolcularımızın aileleri de olaya dahil oldu. Geçtiğimiz günlerde bir U14 Yaş Grubu maçımızda, kendisi de Beykoz takımında forma giyen bir isim olan Metin Karagöz torununun müsabakasını takip ettikten sonra alınan galibiyetin ardından tüm futbolculara 5’er lira prim verdi. Biz rakama değil futbolcular üzerinde yarattığı olumlu etkiye seviniyoruz. Bunun gibi değişik yöntemlerle futbolcularımıza destek olanlar her geçen gün artıyor.



Beykoz İbrahim Kelle Stadının ağır zemininde röportajı yaptığımız hafta içinde müthiş bir hareketliliğe şahit olduk. Sahanın her bir köşesinde değişik yaş gruplarından futbolcular, futbol okulu öğrencileri deneyimli antrenörleri ile ciddi bir antrenman yaşamakta idi. Her ne kadar Beykoz 1908 A.Ş. Kulübü A Takım düzeyinde büyük bir düşüş yaşamış ise de gördüğümüz manzara bizleri yarınlar için umutlandırmadı değil. Bakalım bu 5 yıllık proje süreci sonunda hedeflenen noktalara gelinebilecek mi? Mehmet Şahin ve arkadaşlarının beklentileri karşılık bulacak mı?


HABER-FOTOĞRAF: TALİP ERCAN


 


[gallery link="file" ids="111393,111392,111391,111390,111389,111388"]

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 26 Nisan 2024 Cuma Programı

Bölgesel Amatör Lig'de heyecan tüm hızıyla devam ediyor...