Çarşamba, Şubat 26, 2014

Amatörün doktorundan maçlara teşhis!

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu maçlarına teşhis koymaya gelen Doktorunuz, yaptığı tahminlerle ilk haftaya damgasını vurdu.



5.Haftada oynanan karşılaşmalar için yapmış olduğum tahminlerde 5 isabet ile bir giriş yaptım. Modafen-Levent karşılaşması için bu maçta olacakları kestiremiyorum demiştim. Nitekim de öyle oldu. Modafen takımı tartışmalı bir gol olduğu söylenen golle galip geldi. Genç golcüleri Yusuf, Kartal Belediyespor maçında attığı golün bir benzerini Levent ağlarına da gönderdi. Tek yanıldığım maç içse Bayrampaşa Tunaspor-Küçükköy maçı oldu. Küçükköy’ün galip geleceğini düşündüm fakat maç berabere bitti. 90.dakikada da Küçükköy takımının penaltısının verilmediğini de görmüş ve okumuş olduk.


Avcılar Belediyespor-Esenyurt İncirtepe maçını Avcılar temsilcisi kazanır dedim. Bu maçta da yine tartışmalı bir penaltı ile Avcılar kazandı. Avcılar temsilcisi Klasman Grubu’nda penaltı kazanmaya devam ediyor.  Erokspor-Albayrak maçında hoca değişiklikleri her ne kadar yararlı olsa da bu maçın kazananı olmayacağı görüşündeydim. Öyle de oldu Erokspor’da tartışılacak bir gol ile beraberliği yakaladı. Fakat Erokspor bu maçta birçok gol pozisyonunu da harcadığını duydum. İFA-Kartal Belediyespor karşılaşmaları en güvendiği maçlardan biriydi ve tahminimin ne kadar yerinde olduğunu da gördüm. İFA 3 gollü bir galibiyet aldı. Sarıyer Yenimahalle-Çengelköy karşılaşmasında Çengelköyspor’un kazanacağını düşünsem de bu maçta bir uyarı alabileceğini düşünmüştüm.  Çengelköy 10 kişi kaldığı maçta 2-2’yi yakalasa da 3-2 mağlup oldu. Haftanın en sürpriz maçı bu olsa da Sarıyer Yenimahalle’de golcüler sahne alarak 3 puanı aldılar. Nişantaşı-Feriköy maçı da dediğim gibi oldu ve Feriköy 2-1’lik galibiyetle puanını 10’a yükseldi. Bu haftaki tahminlerim de iyi işler çıkarttım. Teşhisler yerinde gidiyor.

Gelelim bu haftaki tahminlere.


Leventspor-Kartal Belediyespor:  Modafen’e tartışmalı golle mağlup olan Leventspor ile İFA’ya farklı mağlup olan Kartal Belediyespor karşı karşı karşıya gelecek. Leventspor gruplardaki 2.mağlubiyetini aldı. Tunaspor’a mağlup olduktan sonra Sarıyer Yenimahallespor’a 6 gol atıp bu toprağı üzerinden atmışlardı. Kartal Belediyespor ise üst üste Modafen’e ve İFA’ya mağlup oldu. Kartal Belediyespor bu iki maçta da filelere gol bırakamadı. Kartal temsilcisi Klasman Grubu’nda ikinci kez Vefa Stadı’nda maça çıkıyor. Kadro kalitesi olarak birbirine eş takımların mücadelesinde Leventspor’un kazanacağı düşüncesindeyim.

Nişantaşı FK-İFA: Nişantaşı bir türlü maç kazanamıyor. Bana kalırsa bunun stresini de yaşıyor. Sezona büyük ümitlerle girip, son dakika golü ile Klasman Grubu’na kalan Nişantaşı’nı yine zorlu bir maç bekliyor. Karşısındaki takım henüz yenilmemiş ve Kartal Belediyespor’u 3 golle geçmiş, bir o kadar da moralli geliyor. Sıralamaya bakıldığında kolay bir maç olarak görünse de geçen hafta Sarıyer Yenimahallespor’un Çengelköyspor’u yenebileceğini düşünmüştüm ve gerçekleşti. Bu hafta da İFA kazanır ama hafife alması durumunda ise Nişantaşı’na puan verebilir. Çünkü her ne kadar galibiyetle tanışamasalar da Hilmican gibi Klasman Grubu’na süper başlayan bir gol silahları bulunuyor.

Esenyurt İncirtepespor – Erokspor: Esenyurt İncirtepespor bu hafta da kazanamadı. Tartışmalı bir penaltı golüyle Avcılar Belediyespor’a mağlup olunca hafta başında Teknik Direktör Sinan Şenol görevi bıraktı. Şimdiler de takımla henüz anlaşmasa da Silivrispor’u 3.Lig’e taşıyan Aslıhan Tekin takımı hazırlıyor. Bana kalırsa da bu hoca ligi burada noktalayacaktır. Erokspor ise Albayrakspor ile berabere kaldı. Ligdeki performansından bir hayli uzak Erokspor izliyoruz. Hoca değişikliğinden sonra Albayrak karşısına çıktı. Hemen hemen ligdeki kadronun aynısıyla sahada yerini alan sarı yeşilliler maç boyunca üstün oynamasına rağmen maçtan 1-1 ayrıldı. Bir çok pozisyondan yararlanamadılar. Savunma oyuncusu Naci’nin tartışmalı golü(benim canlı izlediği maç ve topun çizgiyi geçmediği görüşündeyim) beraberliği sağladılar. Bu karşılaşma da oldukça ilginç. Klasman Grubunun formsuz iki takımı karşı karşıya geliyor. Erokspor artık kazanma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Fazla golün olmayacağını da eklemeliyim.

Albayrakspor – Bayrampaşa Tunaspor:  6 puanlı Albayrakspor ile 10 puanlı Bayrampaşa Tunaspor karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz haftayı beraberlikle kapatan iki ekibin mücadelesinde her iki tarafta kazanmak isteyecektir. Albayrak takımı ilk haftada Esenyurt İncirtepespor’u yendi ve sonrasındaki maçlarda yenemiyorsan yenilme mantığıyla maçlarını sürdürdü. Bunlarda genellikle de başarılı oldular. Bayrampaşa Tunaspor takımı çok koşan ve mücadele eden bir futbol yapısına sahip. Mücadelenin yüksek olacağının düşüncesinde olduğum maçta Bayrampaşa Tunaspor  biraz ağır bassa da beraberlikte çıkabileceğinin düşünüyorum.

Çengelköyspor – Modafen: Moralsiz Çengelköy bir o kadar da moralli Modafen ile karşı karşıya gelecek. Vefa Stadı’nda 10 kişi kalmasına rağmen bir gol bulup Sarıyer Yenimahalle karşısında maçı beraberliğe getirseler de maçtan 3-2 mağlup ayrıldılar. Modafen ise genç golcü Yusuf’un golüyle maçı kazanmayı bildi. Her ne kadar dizinden seken topu eliyle kontrol ettiği düşünülse de Modafen çok koşarak Leventspor’u oyundan düşürmüş. Modafen Klasman Grubu’ndaki maçlarını Merkezefendi Stadı’nda oynamaya devam ediyor. 2 galibiyetini bu sahada alan Modafen üst üste ikinci maçına çıkacak. Çengelköyspor’un bu maçı kazanıp seriye son vereceğini düşünüyorum. Her iki ekibinde kontrollü başlayacağını düşündüğüm maçta son dakika golüne dikkat diyorum.

Feriköyspor – Avcılar Belediyespor: Kırmızı beyazlılar Alibeyköy Stadı’nda aynı ilçenin takımı Nişantaşı’nı 2-1 yendi. Avcılar Belediyespor’da penaltı golüyle komşu ilçe takımı Esenyurt İncirtepespor’u 1-0 yendi. Mahmutbey Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma güzel bir mücadeleye sahne olacağını düşünüyorum.  İlk maçında Levent’e mağlup olduktan sonra yeni transferlerini de takıma monte edip çıkışa geçen Avcılar Belediyespor, kemik bir kadrosu bulunan Feriköyspor ile karşılaşacak.  Her yönüyle zorlu bir maç. Beraberliğin ağır basacağını düşünüyorum.


Küçükköyspor – Sarıyer Yenimahalle SK: Bayrampaşa Tunaspor ile berabere kalan Küçükköyspor ile Çengelköyspor’u 3-2’lik skorla geçen Sarıyer Yenimahallespor Klasman maçlarındaki ilk galibiyetini elde etti. Sultanbeyli 75.Yıl Stadı’nda oynanacak olan karşılaşmada her iki takım için de önem arz eden bir karşılaşma. Sarıyer temsilcisi Çengelköy galibiyetinin sürpriz olduğunu vurgulayıp kanıtlamak için kazanmak isteyecektir. Küçükköyspor ise beraberlik kredilerini tüketti gibi. Artık kazanma vakti. Küçükköyspor’un yine zorlanacağı maçtan galip ayrılacağını düşünüyorum.


Tartışmalı gollerin yaşanmayacağı, hem oynayanlar hem izleyenlerin zevk alacağı, sonunda herkesin centilmence tebrik edeceği bir hafta sonu diliyor; tüm takımlara, hakemlerimize, saha komiserlerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum.

2 yorum:

muhammed dedi ki...

geçtiğimiz haftaki tahminlerinizi dikkatle okuyun kaç isabet kaydettiniz.yazınızı düzeltin derim kimse görmeden

avcilar bld.. dedi ki...

Tartismali penalti deyip insanlari yanlis yonlendirmeyin penalti pozisyonlari gormedwn yorum yapmayin.maclardaki efendiliklei gorun baska takimlar gibi kifurle yuetmiypruz hakemlere saaldirarak mac oynamiyoruz adam gibi oynuyoruz ahallaksizca mucadele etmiyotruz

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.