Perşembe, Şubat 20, 2014

Amatörün doktorundan maçlara teşhis!



İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nun doktoru ayağınıza geldi. Biliyorum, hastaneleri kimse sevmez. Ama zaten bizim işimiz ise yeşil sahalarda...




 

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu’nda zorlu karşılaşmalar oynanıyor. Ligin son maçına kadar heyecanının bir an olsun eksik olmayacağını geride kalan 4.hafta maçlarıyla anlamış olduk.

7 Grubun en iyilerinin karşı karşıya geldiği ve İstanbul’un en gözde ligi Süper Amatör Lig’de Klasman Grubu maçlarının heyecanını yaşıyoruz. Her geçen yıl bu ligimiz daha bir güzel oluyor. Geçen seneden farklı olarak bu sene eşgüdüm toplantıları yapılıyor ve işe daha ciddi bakıldığını görüyoruz. Bir de şu saha seçimi konularında daha isabetli kararlar verilse BAL yolunda, ‘Bal’ gibi maçlar izleriz.


Gelelim bu haftaki tahminlere.


Avcılar Belediyespor-Esenyurt İncirtepespor: Yakın ilçenin iki güzide kulübü bu hafta karşı karşıya geliyor. Saha seçimi iki kulüp için de uygun olsa taraftar bakımından oldukça düşük bir izleyici topluluğu olacaktır. Avcılar Belediyespor ilk hafta Levent mağlubiyetinden sonra üst üste iki maç berabere kaldı. Son maçta da yeni transferlerinden Mithat’ın iki golüyle maçı 3-2 kazandılar. Sarı siyahlılar kadrosuna birçok futbolcu transfer etti. Takım yeni yeni oturuyor.  Puanları peş peşe toplayıp üst sıralarda yer alacaklardır. İncirtepespor Klasman grubu maçlarına aynı grupta da mücadele ettiği Albayrakspor’a yenilerek başladı. Henüz galibiyetle tanışamadılar. İFA ile geçtiğimiz hafta Nişantaşı ile berabere kaldılar. Bu maçta Avcılar Belediyespor galibiyetle tanışıp puanını 8’e yükselteceği düşüncesindeyim.


Erokspor-Albayrakspor: Erokspor zorlu gruptan Leventspor’un ardından 2.olarak ligi tamamladı. Herkesin çok ümitle baktığı Erokspor Klasman Grubunda henüz iyi işlere imzasını atamadı. 4 maçta 1 kez galip geldiler ve Çengelköyspor’u tek golle geçtiler. Teknik Direktörleri hafta başında Adana Demirspor ile anlaştı.(Nurettin Yılmaz, Adana temsilcisiyle çıktığı ilk maçta 2-0 öne geçse de, ikinci yarıda yediği gollerle Ankaraspor’a 3-2 mağlup oldu) Erokspor henüz bir hoca ile anlaşmış değil. Altyapı hocaları ile yola devam edeceği konuşuluyor. Albayrakspor’da ise bu sezon herkesi şaşırtmaya devam ediyor.  Bana kalırsa şuana kadar iyi bir performans sergiliyorlar. 4 maçta 1 galibiyet alsalar da golsüz geçen Feriköy ve gollü geçen Nişantaşı beraberlikleri var. Son haftada da 3-2’lik skorla Avcılar Belediyespor’a mağlup oldular. Bu karşılaşma da zor ve gollü geçecektir. Her ne kadar Teknik Direktör değişiklikleri takımlara faydalı olsa da bu maçın kazananı olmayacağı görüşündeyim.


Bayrampaşa Tunaspor-Küçükköyspor: Geçtiğimiz yıl da Klasman Grubunda mücadele eden ancak başarılı olamayan Bayrampaşa Tunaspor bu sezon aynı hatalara düşmek istemiyor. İki sezon önce BAL’da ligi (İstanbul takımları arasında) 3.sırada tamamlayıp Vefa’ya Esenyurt’ta mağlup olarak (ben de o maçtaydım) SAL’a düşen Bayrampaşa temsilcisi yeniden terfi etmek istiyor. Her ne kadar Hakem hatasının çok olduğu konuşulduğu bir maç olsa da Leventspor’u bu sezon yenilgiyi tattıran ilk takım Tunaspor oldu. 9 puanları bulunuyor. Onlar da ilk kez bu grupta Çengelköy’e mağlup oldular. Büyük sahada Tunaspor’un zorlanacağını düşünüyorum. Küçükköyspor şeytanın bacağını kırdı ve galibiyetle tanıştı.  Feriköy mağlubiyeti ile başladıktan sonra üst üste 2 beraberlik olan Küçükköy, geçen hafta zorlansa da Erokspor’u mağlup etti. Küçükköyspor’un futbolcuları sahada mücadele ederken taraftarlarının nefeslerini enselerinde hissediyor. Yılmadan, usanmadan, pes etmeden maçlara giden Küçükköy taraftarı, sahada futbolcular kadar mücadele ediyor. Futbolcular ne kadar galibiyet de pay sahibi olsalar da taraftarının da %49 pay sahibi olduklarını düşünüyorum. Küçükköy bu maçtan da taraftarının desteğiyle galip geleceğini düşünüyorum.


İFA-Kartal Belediyespor: İFA, Klasman Grubuna da cezalarla başladı. Ligde aldığı cezalardan sonra 2 maç Klasman Grubu’nda taraftarlarından yoksun oynadılar. Şimdi ise AFDK kararı sonrasında 3 maç daha ceza aldılar. Klasman Grubu maçları seyircisiz oynanmamalı. Hadi İFA ceza alıyor da karşısındaki takımın günahı ne? O takım niye taraftarından mahrum olsun.  İFA’nın 6 puanı var. Klasman Grubunun tek yenilmeyen takımı.  Az gol atıp, az gol yiyorlar. Kartal Belediyespor takımı ise sahada iyi işler yapsalar da hücumda gol yollarında eksiklik hissediyorlar. Son hafta maçında da santraforları kırmızı kart gördü. Bu maçta da bunun eksiğini hissedecekler. İFA bu karşılaşmayı kazanıp puanını 9’a yükselteceği düşüncesindeyim.


Sarıyer Yenimahalle-Çengelköy: Klasman Grubunun en çok transfer yapan takımların başında Sarıyer temsilcisi geliyor. Bu takımda acayip şeyler oldu. Onca futbolcu geldi, takımda bırakanlar oldu. Bunun bedelini de ağır ödediler. Henüz 1 puanları bulunurken, son hafta maçında da Leventspor’a ağır bir yenilgi aldılar. Çengelköyspor, Tunaspor da yenerek bir hayli güven depolayıp puanını 7’ye yükseltti. Çengelköyspor maçı kazanır ama eğer rakibini hafife alırsa uyarı da alabilir. Çünkü henüz biten bir şey yok. Sarıyer Yenimahalle’nin bir puanı var ama bu ligde her an her şey olabilir. Bunu her geçen yıl yaşıyoruz. Seri galibiyetlerle üst sıralara tırmanılabilir.


Modafen-Levent: Bu hafta oynanacak ve sonucu merakla beklenen karşılaşmalardan biri de bu maç olacak. İki takımda moralli. Modafen ligde de aynı grupta mücadele ettikleri Kartal Belediyespor’u genç golcüsü ile devirdi ve 7 puana yükseldi. 3 haftadır kaybetmiyorlar. Leventspor ise hafta içinde Bayrampaşa Tunaspor’a mağlup olsa da hafta sonunda yarayı çabuk sarıp 6 gollü galip geldiler. Merkezefendi Stadı’nda güzel bir mücadeleye konuk olacak maçın kazananı olacak mı kestiremiyorum. Beraberlik çıkabilir mi? Onu da kestiremiyorum. En iyisi bekleyip görelim…


Nişantaşı-Feriköy: Aynı ilçenin takımları derbide karşı karşıya gelecekler. Yenilenen zemini ile Alibeyköy Stadı’nda Nişantaşı 2.maçına çıkacak. Feriköy taraftarı ile Alibeyköy taraftarının dostluğu herkes tarafından bilinmekte. Pazar günü oynanacak olan karşılaşmada güzel bir atmosferin olacağı düşüncesindeyim. Nişantaşı henüz galibiyetle tanışamadı. Feriköy ise geçen hafta İFA’ya mağlup oldu. Nişantaşı kazanıp ilk 3 puanını almak isteyecek. Feriköy ise İFA mağlubiyetini unutup taraftarına yenilgiyi unutturmak isteyecek. Güzel bir mücadelenin olacağı kazananın ise kırmızı beyazlıların olacağı düşüncesindeyim.


Ben ne ahtapot Paul’um ne de maç uzmanı. Ben Süper Amatör Lig’in hastasıyım hastası!… Takımları izlediğim kadarıyla sizlere fikirlerimi sundum.  Hafta sonunda oynanacak maçlarda tüm takımlara, hakemlerimize, saha komiserlerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum. 


 

2 yorum:

sporsever dedi ki...

böyle yorumları özlemiştik sitede.daha renkli bir hava veriyor.ağzına sağlık hocam

ebrum dedi ki...

modafen santrofor sakat olmasa uzak ara yaparlar kasti celme takmak olmaz dogru olun her kez spor amaclıdır lütfen tekme degil futbol konusulusun yenmekde var yenilekte

SAL Klasman 3. hafta maç programı

İstanbul Süper Amatör Lig Klasman Grubu'nda 3. hafta maç programı ektedir...