Perşembe, Aralık 12, 2013

Gencoğlu: Şeffaflık en büyük samimiyetimizdir!

Silivrispor Kulübü İkinci Başkanı ve Voleybol Şube Sorumlusu Süleyman Gencoğlu, son günlerde Silivrispor ile ilgili gündeme ilişkili merak edilen konulara cevap verdi.



56 yaşındaki Silivrispor, tarihinde ilk defa Ziraat Türkiye Kupasında 3. Sonra da 4. tura yükselerek büyük bir başarıya imza atmıştı. Başarılı yönetici bu konuya da değindi.


 


Gencoğlu yaptığı açıklamasında; “Silivrispor yönetimi olarak göreve geldiğimizde üç konu üzerinde yoğunlaştık. Birincisi, bu kulüp profesyonel ligde oynuyorsa profesyonelce yönetilmeliydi ve buna göre bazı radikal kararlar alınmalı ve projeler geliştirilmeliydi. İkincisi, tüm yönetici, idareci ve sporcular için sağlıklı çalışma ve konaklama alanları oluşturulmalıydı. Üçüncüsü ise bütçenin açıkları kapatılmalıydı.


 


Profesyonel yöneticilerden destek aldık
Bizler her ne kadar tüm samimiyetimizle yöneticilik yapmaya çalışsak da profesyonellik çok farklı bir yönetim biçimidir. Şuanda bu kulübün başına profesyonel bir yönetici koymak zaten açık veren bütçeyi daha da fazlalaştırmak olacaktı. Biz ne yaptık gerek kendi grubumuzdaki tecrübeli başkan ve yöneticilerle, gerekse ülkemizin büyük kulüp yöneticileriyle görüşmeler yaparak sorunların çözümü ve düşündüğümüz projelerin gerçekleştirilmesi konusunda destek aldık.


 


Hukuki sorunlarımızda profesyonel çözümler içindeyiz
Örnek olarak Silivrispor içinde geliştirdiğimiz prim sistemini diğer kulüp başkanlarıyla paylaştığımızda herkes bu sisteme geçtiğini bize bire bir görüşmelerimizde söyleniyor. Hukuki sorunlarımızla ilgili Türkiye’nin şuan en popüler spor avukatlarından Emin Bozkurt ile farklı zamanlarda iki kere görüş alışverişinde bulundum. Bu görüşmeler neticesinde de gerekli adımlarımızı atmaktayız. Fenerbahçe’ye yakın olduğum için sık sık yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunuyorum.


 


Çalışanlarda verimlilik üst seviyede
Kulüp idari binası yenilenerek başkan, yönetim ve çalışanlara ayrı bölümler oluşturarak verimlilik üst seviyeye çıkarılmıştır. Futbol takımının konuklama ve yemek standardı tarihinin en iyi şartlarından birini yaşamaktadır. Sezon başında stadımızın zemininin içler acısı hali siyasilerimizin yatırımları sayesinde mükemmel seviyelere çıkartıldı. Böylelikle Silivri Stadı’nın zemini daha kullanışlı hale getirildi.


 


Gelirler giderleri karşılamıyor
Silivrispor’un sene başı gelir ve giderleri arasında 500 Bin TL’lik bir fark vardı. Kaldı ki futbol takımına harcanan transfer giderleri bu gruptaki en az bütçeyle oluşturulan 3 takım arasına rahatlıkla girer. Bu açığı kapatabilmek adına göreve gelir gelmez gelir getirici projeler hazırladık. Otopark ve otogar gelirimizin arttırılması, sponsorlar, forma reklam geliri, yönetici katkıları ve takımın alacağı başarılı sonuçlarla iddia gelirlerinin artması. Sene sonuna kadar iddia gelirlerimizi tutturursak saydığım diğer kalem gelirleriyle beraber bu açığı kapatma noktasına geleceğiz. Tabii bir takım sorunları çözerken yeni sorunlar ve yeni giderler de karşımıza çıkıyor. Vergi borcu gibi 2005 yılından günümüze gelen bu borcun kapatılması için de yine yönetim kurulumuz iki üç gün önce bir toplantı yapmış ve çözüm önerilerini paylaşmıştır. Görev süremiz dolana kadar da bu borcun büyük bölümü çözüme kavuşacaktır.


 


Tarihimizde ilkleri yaşadık ve yaşattık
56 yaşındaki Silivrispor tarihinde ilk defa Ziraat Türkiye Kupasında 3. sonrada 4. tura yükselerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Burada ayrı bir parantez açmak istiyorum. Çarşı da geçtiğimiz bu turlardan dolayı maç başı 160 Bin TL kazandığımız söyleniyor, bu yanlış bir bilgidir. Sadece bu turlarda iddaa geliri kazanılmıştır, maç başı 75 Bin TL gelir vardır. Bu yönetimin en hassas olduğu konu bugün bizlere teslim edilmiş olan bu bütçenin bir kuruşunun dahi boşa harcanmamasıdır ve şeffaflık en büyük samimiyetimizdir. Kim ne zaman isterse her türlü konuda bilgi verilir.


 


Sosyal sorumluluğumuzun bilincindeyiz
Sosyal sorumluluk kapsamında, spor kulübü yöneticiliği yapmakla kalmayıp farklı etkinlikler de yaptık. Örneğin ana sınıfı öğrencilerine boyama kitabı ile birlikte ihtiyaç sahiplerine baza ve yatak sağlanması gibi. Bu ve bunun gibi çalışmalarımız yıl boyu devam edecektir.


 


Şubelerimiz artıyor
Belediye başkanından aldığımız destekle geçen yıl 3. Lige kattığımız voleybol şubesinin ilk yıl ki başarısı bu başarıyla gelen altyapıdaki kız öğrenci sayısındaki patlama, bizlerin daha fazla şube açarak daha fazla çocuğumuza spor imkanı sağlamamızı teşvik etti. Tenis şubemiz ardından güreş şubemiz hizmete girdi daha hiçbir duyuru yapmadan 50 öğrenci güreş şubemize eğitim almak için başvuruda bulundu.


 


Voleybolda da ilkleri yaşıyoruz
Voleybolda A takıma 1. Lig tecrübeli 2. Lig tecrübeli oyuncular kazandırdık. Altyapıda 250 öğrenciye 3 haftada 6 gün eğitim imkanı sağlıyoruz. Yıldız Kızlar takımımız 7 maçta 5 galibiyetle ligini üçüncü tamamladı. Önümüzdeki sezonda altyapıdan A takımı en az 4 oyuncumuz geçiş yapacak ve bu bize büyük bir katkı sunacaktır.


 


Okullarımızla koordineli çalışıyoruz
Okullardaki sporcu çocuklarımızı kulüp çatımız altında eğitmek adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapıldı. Bu protokol sayesinde ilçemiz okullarında okumakta olan tüm çocuklarımıza ulaşmak bizim daha kolay olacaktır. İki büyük hedefimiz var. Bunlardan birincisi, Silivrispor’un paralı başkan ve yöneticilerden kurtulup kendi ayakları üzerinde durabilmesi, bunun için de kulübe 1 yıl boyunca ayda 5 TL verecek 10.000 gönüllüye ihtiyaç var. İkincisi ise, Silivri’yi yönetenlerin Silivri’de sporun ivme kazanması için diğer spor aktörleriyle bir araya gelerek uzun vadeli bir plan yapıp bu planın sonuna kadar gerçekleşmesi adına el birliğiyle çalışması. Her ne kadar İstanbul’un bir ilçesi olsak da Trakya’nın 3. Ligdeki tek temsilcisi Silivrispor’dur” dedi.  


 


HABER: ENGİN AKIN

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.