Çarşamba, Aralık 18, 2013

Araklı Turnuvasında şampiyon Pervane Köyü oldu

Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği’nin düzenlediği ve büyük ilgi gören geleneksel halı saha futbol turnuvası sona erdi. Turnuvanın şampiyonu Pervane Köyü oldu.



yeşilce
İBB Hamza Yerikaya Spor Kompleksi’nde 2 ay süren turnuvanın finali Pazar günü, geçtiğimiz yılın şampiyon Yeşilce Köyü ile Pervane Köyü arasında oynandı. Büyük bir çekişmeye sahne olan ve Araklılıların yoğun katılım gösterdiği final maçında rakibini 3-2 mağlup eden Pervane Köyü şampiyon olurken, Yeşilce Köyü de ikincilikle yetindi. Turnuvanın üçüncüsü ise rakibi Kizirnos Köyü’nü 9-5 mağlup eden Merkezköy oldu.


kizirnos 


Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneğinin organize ettiği 3. Geleneksel Halı Saha Futbol Turnuvası muhteşem finalle son buldu. Pervane Köyü Derneği takımı ipi en önde göğüsleyen takım olurken ikinciliği Yeşilce Köyü, turnuvanın üçüncüsü Merkez Köy derneği takımı oldu.


Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneğinin üçüncüsünü organize ettiği Araklı Köyler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılandı. Hemşerilerinin centilmence mücadelelerini izlemek için gelen Araklılılar uzun süre göremedikleri dostlarıyla hasret giderirken, kendi köy takımlarına verdikleri destek turnuvaya damgasını vurdu.


12 Takımın 2 gurupta mücadele ettiği turnuva 8 hafta sürdü. 15 Aralık Pazar günü yapılan Pervane Köyü ile Yeşilce Köyünün şampiyonluk mücadelesinde soğuk hava şartlarına tribünleri dolduran Araklılılar birlik ve beraberlik örneği sergilediler.


Her yıl ilginin büyüyerek arttığı turnuvayı izlemeye gelen Araklılılar ailece müsabakaları izlemeye gelmeleri turnuvaya ayrı bir anlam kazandırdı. Her yaş grubunun bir araya geldiği turnuvanın gelecek yıllar da gerek katılımcı takımlar olarak gerekse izleyicilerde büyük bir artış olacağı yapılan yorumlar arasındaydı. Turnuvanın centilmence geçmesi ise farklı çevrelerin yıllar önce gösterdiği olumsuz tepkilerin birlik beraberli ve azimle aşılacağının en güzel örneği oldu. Şampiyonluk mücadelesinde bitiş düdüğünün çalmasıyla rakip takımların birbirine sarılarak tebrik etmeleri de yeşil sahalarda arzulanan tablonun hemşeriler arasında gerçekleşmesi takdirle karşılandı.


Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Başkanı Yüksel Özyurt işlerinin yoğunluğu nedeniyle final maçını izleyemezken Başkan Yardımcısı Adil Dayıoğlu, beklenenin üzerinde bir katılımdan dolayı oldukça mutlu olduklarını ve turnuvanın istenilen  birlik ve beraberlik olgusunu pekiştirdiğini söyledi. Dayıoğlu,”Biz dernek olarak her yıl farklı organizasyonlara imza atarak İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle bir araya gelmeye ve gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya gayret ederken yetişen yeni nesillerimizin de bu birlik ve beraberlik bilincini aşılamayı amaçlıyoruz. Büyük şehirlerin en büyük sorunu akraba ve dostların bir araya gelme sıkıntısı. Bu tür organizasyonlarda yıllardır birbirini göremeyen dostlar bir araya geliyor ve onların bu sıcak sevgileri de her organizasyona yansıyor. Bu tür organizasyonlarımız artarak devam edecektir” dedi.


Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Sorumlusu Mehmet Öztürk, çok zevkli bir turnuva olduğunu ve organizasyona emeği geçen herkese teşekkür etti. Final müsabakasının soğuk hava şartlarına denk gelmesine rağmen ilginin büyük olduğunu söyleyen Öztürk, turnuvanın yapıldığı Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi Müdürü  Akif Öztürk ve ekibini de sahanın futbol oynayabilecek koşullara ulaştırdığı için teşekkür etti. Bir gün önceden sahanın karla kaplı olduğunu söyleyen Öztürk final maçını ertelemek istemediklerini ve bu konuda tesisin müdürü ve personelinin çabaları sonucunda şampiyonluk karşılaşmasının muhteşem bir atmosferde gerçekleştiğini söyledi.


Mehmet Öztürk, “Geleneksel Araklı Köyler Arası Halı Saha Futbol Turnuvasının üçüncüsünü de bu finalle noktalamış olduk. Sahada ve tribünde gördüğümüz tablo ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Tribünlerde har yaş grubundan hemşerimizin olası bizleri oldukça sevindirdi. Dedeler torunlarıyla turnuvayı izlemeye gelirken, hemşerilerimiz ailece takımlarını desteklemeye geldiler.   Her yıl artan bir ilgi var. Gelecek yıllarda bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum” diyerek  21 Aralık Cumartesi günü akşam saat 18’da başlayacak olan ödül törenine bütün hemşerilerini aileleriyle birlikte beklediklerini söyleyen Öztürk, bu gecede Ahmet Taşkın ve Horon ekibinin sahne alacağını ve her organizasyonlarında olduğu gibi doyasıya horon oynayacaklarını söyledi.



KAYNAK: http://www.sultangaziajans.com


[gallery link="file" columns="4" ids="100096,100097,100098,100099"]


[gallery link="file" ids="100061,100062,100063"]


[gallery columns="1" ids="100024"]

Hiç yorum yok:

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.