Cuma, Ekim 18, 2013

Tayfun Uzunkaya iddialara cevap verdi

Gerçek Kuzey Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun, görevlerini suistimal ettikleri gerekçesi ile mahkemeye verdiği Tayfun Uzunkaya, Sitemiz aracılığı ile hakkındaki iddialara cevap verdi. Gerçek Kuzey Kulübü Basın Sözcüsü Abdülkadir Doğan ise Uzunkaya'nın iddialarının gerçekle alakasının olmadığını ileri sürdü.



Gerçek Kuzey Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun, kendileri hakkında gerçekle alakası olmayan beyanlarda bulunduğunu ifade eden “bu iddialarda bulunan Kulüp Yönetimi ile mahkemede hesaplaşacağız” diyen Uzunkaya, yazılı açıklamasında şunları söyledi.


 


“Aidat ödemeyeni kadroya alma”
“Gerçek Kuzey Spor Kulübünden ayrılmamızın gerçek nedenleri şunlardır: Gerçek Kuzey Spor Kulübü oyunculardan aidat almıştır. Aidatlar bankaya yatırılmıştır.  Aidat vermeyen futbolcular maça ve antremanlara alınmasın diyerek tarafıma baskı yapılmıştır.


 


“Futbocularıma hakaret etti”
Kulüpte görevli bir kişi, maç esnasında futbolcuma tribünden olumsuz sözler söylemiş ve maç motivasyonlarının düşmesine sebep olmuştur. Belediyenin kulüplere malzeme yardımını öğrencilere ücret karşılığında dağıtmış ve bundan kendine ve kulübe menfaat sağlamıştır.


 


“Cebimden para verdim, çıkar sağlamak nereden çıktı?”
Aynı şekilde, alt yapı antremanlarına ücret karşılığı öğrenci getirdiğimi, bundan çıkar sağladığımı iddia etmiştir. Bırakın çıkar sağlamayı kulübün ne kulüp binası ne sahası ne de tesisi vardır. Ekonomik anlamda bir çıkarım, beklentim ve buna maddi açıdan kesinlikle ihtiyacım yoktur, öğrencilerimin ve kulübün başarısı için kendimden ödün vererek çalıştım. Vazifem olmadığı halde futbolcularımı motive etmek için 600 TL'lik antrenman malzeme ücretini de kendim vermişimdir.


 


“Sporcular tehdit edildi”
Kulüpten ayrılmama üzülen sporcularımdan bazıları beni ziyaret etmek istemişlerdir. Bu bile öğrencilerime karşı kullanıp “Tayfun Hoca ile görüşen kadro dışı kalacaktır.” diyerek onlara psikolojik baskı yapmıştır. Görevimin sona erdiğini bildirildikten sonra kulüp yetkililerinin sözleşme feshi için 2 imza atmaları gerekirken tek imza atarak kendi çıkarları için sözleşmemin feshini geciktirmişlerdir. Bu durumu Futbol Federasyonu’na bildirerek sözleşmemi feshettirdim.


 


Kulüp tarafından olaylar saptırarak gerek basın yoluyla gerekse kişiler yoluyla benim onurumu ve mesleki hayatımı zedelemeye çalışmıştır. Hakkımda çıkardığı asılsız ve yalan haberlerden dolayı Gerçek Kuzey Spor Kulübüne, maddi manevi tazminat davası açacağım.


 


Kulüp ise iddaları kabul etmedi ve Uzunkaya'nın her açıklamasına cevap verdi
Gerçek Kuzey Spor Kulübünden yapılan açıklamada ise resmi tatilin sona erdiği 21 Ekim 2013 Pazartesi günü konunun mahkemeye taşınacağına vurgu yapılırken, Antrenör Tayfun Uzunkaya'nun bu iddialarının kabul edilebilir olmadığı ifade edildi ve yapılan her açıklamaya madde madde cevap verildi.


Gerçek Kuzey Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Abdülkadir Doğan yapılan açıklamada;


1.Gerçek Kuzey Spor Kulübünde 2011/3 numaralı kararı gereğince, kulüp sporcularından aidat alınmaktadır. Aynı karar gereği, bir miktar öğrenciye burs verilmesi kararlaştırılmış, burslu oynayan öğrencilerin sayısı, 2013/3 numaralı kararı gereğince %35 seviyesine ulaşmıştır. Burslu öğrenci kapsamında olmadığı halde, aidat ödemeyen sporcularımız dahi kulüpten uzaklaştırılmamış, maçlara ve/veya antrenmanlara alınmamazlık edilmemiştir.


2. Hiçbir futbolcuya, kulüpte görevli, hiçbir yönetici hakaret etmemiştir.


3. Belediyenin Yapmış olduğu yardımların sporcuları ücret karşılığı dağıtıldığı doğru değildir. Sporcularımıza için 50 kişilik malzemeler (1.Sınıf yağmurluk, 1. Sınıf eşofman ve 1.Sınıf antrenman malzemesi) yaptırılmıştır. Bu malzemelerin Belediyenin yaptırdığı malzemelerle ilgisi yoktur.


4. Hiçbir beklentisi olmayan Tayfun Uzunkaya’nın hesabına her ay 1.500 TL.Kulüp tarafından ödeme yapılmıştır. 01 Ekim 2012-01 Ekim 2013 tarihleri arasında tatil yapılan Temmuz ayı hariç olmak üzere toplamda 16.500 TL para görev yaptığı süre zarfından kulüp tarafından kendilerine ödenmiştir.


5. Kulüp aidatları Antrenör ücretlerinin ödenmesi için toplanmaktadır.


6. Tayfun Uzunkaya ile görüşen sporcular kadro dışı bırakılmamıştır. Kulüp antrenmanlarına katılmayanlar kadro dışı bırakılmıştır. Nitekim, 13 Ekim 2013 tarihinde Safir İş Merkezinde organize ettikleri toplantıya katılan 4 sporcumuzdan, antrenmanlara katılmaya devam eden bir sporcumuz kadro dışı bırakılması bir tarafa bu haftaki maçımızın kadrosunda yer alacaktır.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

Hiç yorum yok:

Genç Kartaltepeliler depremzedeleri unutmadı

Genç Kartaltepeliler taraftar grubu, bu bayramda da deprem bölgesini unutmadı.