Cuma, Ekim 04, 2013

Gazi Mahalllesi’nden, Beşiktaş’a…

Genç nüfusu ve futbola yakın gençlerinin çokluğuyla birçok futbolcunun yetiştiği ve halen alt yapılarda yeni yıldızlar yetiştirmenin peşinde olan Gazi Mahallesinden yetişen bir futbolcuyu tanıtacağım sizlere.



1995 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ufuk Er aslen Sinop İli Saraydüzü İlçesi nüfusuna kayıtlı . 9 yaşından itibaren futbola merak saran Ufuk, kendisinden yaşça büyük olan ağabeylerinin yanında en az onlar kadar başarılı top oynamaya başladı. Oturduğu mahalle olan Gazi Mahallesinde hemen hemen her takımın istediği futbolcu olan Ufuk o yaşlarda futbolcu olmayı kafasına koymuştu.


7 


Futbolu o kadar çok seviyordu ki meslek dalını bile o yaşlarda futbolcu olacağım diye benimsemişti. Babası Ali Er, oğlunu Gaziosmanpaşa Spor Kulübü Futbol Okuluna kayıt ettirmesiyle futbol hayatına başlamasını sağladı.


 


Yoğun çalışmalara rağmen, antrenmanlardan sonra bile tek başına çalışmalara devam eden Ufuk, bu gayretini bu azmini futbolcu kimliğine kavuşan ufuk er, Gaziosmanpaşa Spor Kulübünde mini miniklerde bir sezon futbol oynamasına rağmen, birçok kulübün dikkatini çeken futbolcu oldu.


 


Birçok başarılı futbolcu yetiştirmiş olan Gaziosmanpaşa Spor Kulübü Alt Yapı Hocası Hasan Saka, Ufuk Er’in çok iyi futbolcu olacağından o kadar emindi ki, Ufuk’u isteyen birçok kulübün tekliflerini geri çevirmişti. Hocası, Ufuk’un büyük kulüplerde futbol hayatın sürdürmesini istiyordu. Zaman Hasan Saka’nın haklı olduğunu gösterdi. Ufuk, 12 yaşına geldiğinde Beşiktaş Spor Kulübüne profesyonel imza atarak gönül verdiği renklere kavuşmuş oldu. Ufuk’un Beşiktaş Spor Kulübüne gelmesinde önemli rol sahibi olan Vural hocanın katkıları çok büyüktür. Beşiktaş Spor Kulübünde bir dönem A takım Teknik Direktörlüğü de yapmış olan o dönemin Alt Yapı Sorumlusu Mehmet Ekşi, Vural hocanın tavsiyesi doğrultusunda Ufuk Er’i siyah-beyazlı renklerine bağlamış oldu.


 


3 yıl profesyonel olarak 2 yılda amatör olarak kulübünde birçok başarıda pay sahibi olan genç futbol, 2013-2014 sezonunda kulübüne 3 yıllık imza atan Ufuk, zaman, zaman A takım hazırlık maçlarına da çağrıldı. Ufuk’un gösterdiği başarılı futbol ve saha içi yönetimi sayesinde A2 futbol takımının değişmeyen kaptanı oldu. Gösterdiği bu başarı ve gayreti ile 2012-2013 sezonunda örnek futbolcu gösterildi. Milli takım havuzunda da bulunan Ufuk, hedefinin 57 numaralı sırt numarasıyla hem A takımda hem de milli takımada hizmet vermek istediğini söylerken; yetişmesinde emeği geçen en başta Hasan Saka hocasına, Yöneticilerine, aynı zamanda Beşiktaş Spor Kulübüne gelmesinde önemli rol sahibi olan Vural Hocasına ve şimdiki menajeri Cem Şimşek’e teşekkür ediyor. 


 


HABER: SELİM ÇALIK

Hiç yorum yok:

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.