Çarşamba, Ekim 09, 2013

Ekşioğlu, hasta yatağından Kulüplere seslendi

Şeker hastalığı ve buna bağlı sağlık problemleri nedeniyle 22 gündür tedavi gören ve bu sabah hastaneden taburcu olarak evinde dinlenmeye çekilen TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Sitemize bazı açıklamalarda bulundu.



Hastanede olmasına ve sağlık durumunun ciddiyetine rağmen, İl Başkanlığındaki işleri kontrol ettiğini ifade eden ve ‘olayların her zerresine vakıfım’ diyen Ekşioğlu’na, 1.Amatör Ligdeki Kulüplerin, 1.Amatör Ligde bu hafta sonu maçların ertelenmesinden duydukları rahatsızlığı ilettik ve düşüncelerini sorduk.


“Önemli olan çocuklarımızın okuludur”
Ekşioğlu açıklamasında şunları söyledi: “Ben de takip ediyorum, gerek yardımcılarımdan gerekse sizin sitenizden habere yapılan yorumları okudum. Ancak, olay tam da sizin yazdığınız gibi gelişti. Hakemlerden gelen çok sayıda ‘maçlara çıkamama’ mazereti bizi bir takım kararlar almaya sevk etti. Biz Kulüpleri temsil ediyoruz. Kulüplerimiz de kendilerince haklı lakin şu an için en doğru kararı aldığımızı bilmelerini istiyorum. Maçların sağlıklı bir şekilde başlayıp, sona ermesi hepimizin ortak temennisi. Bu hafta böyle bir gelişme oldu, biz de buna bağlı olarak bu yönde bir karar aldık. Kimse bu olayda art niyet aramasın. Kurullar, kolektif çalışır ve en sağlıklı kararı almak için birlikte hareket eder. Ancak şunu da eklemeliyim ki eleştiri olarak yapılan yorumların hiçbirine katılmıyorum. U15 ve U17 liglerini belli bir tarihte bitirmemiz gerekiyor. Çünkü bu kategorilerde Türkiye Şampiyonası var. Aynı şekilde Süper Amatör Lig maçları da belli bir tarihte bitmek zorunda. Sebebi ise klasman grubu ve baraj maçları olması. Ancak 1. amatör Lig'in ucu açık gerekirse bu ligi 2 hafta daha uzatabiliriz. İcab ederse hafta içi maçı yerine ligi 1 hafta sonra oynatırız. Zaten 1. Amatör Lig bitmeden 2. Amatör Lig başlamıyor. Dolayısıyla 1. Amatör Ligdeki maçların ertelenmesindeki ana sebep budur. Sonuç olarak hakemlere de fazla yüklenmemek gerekir. Neticede onlar da insan. Dışarıdan bakıldığında bazı şeyler kolay görünebilir ama kimse hariçten gazel okumasın. Bizim için öncelikli önemli olan çocuklarımızın okuludur. Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda devamsızlığı 10 güne indirdi. Biz zaten TFF İstanbul İl Başkanlığı olarak sezonda 4 maçı hafta içine veriyoruz. Türkiye şampiyonası maçları da bunlara eklenince sayısı kendiliğinden devamsızlık limitine geliyor. Bu nedenle U15 ve U17 maçlarını değil, 1.Amatör Lig maçlarını ertelemek durumunda kaldık.


“Çizmelerimi giyeceğim”
‘Bizim asıl sıkıntımız sahalar ile ilgili. Koskoca İstanbul’da yeterli sayıda saha bulamıyoruz,  artık çizmeleri giyeceğim’ diyen Ekşioğlu; “bizim görevimiz ilimizde Amatör futbolun daha iyi şartlara sahip olmasını sağlamak. Ben 22 gündür kendi canımın derdindeyim ancak yine de beni arayanlara bir şekilde cevap verdim. Yardımcılarım beni asla aratmadılar, İl Başkanlığında işler kesinlikle aksamadı. Buradan kendilerine de teşekkür ediyorum. Fakat bu son geldiğimiz noktada çok canımı sıkan konular var. Açık konuşacağım, siyasi beni zerre kadar ilgilendirmiyor. A Partisi, B Partisi beni ilgilendirmiyor. Önüne gelen bir yakınını bulup, Kulüp kurmak için kapıma dayanıyor. Ben (Kulüpler adına konuşuyor) sporcu yetiştirmenin derdine düştüm. İstanbul’da varlık içinde yokluk çekiyoruz, maçları oynatacak saha ve tesis anlamında sıkıntı yaşıyoruz. Nüfusu hızla artan İstanbul’da sayıları sürekli çoğalan amatör takımlar işleri zorlaştırıyor. Masamda yine bazı Kulüplerin Federe olmak için bekleyen dosyaları var. Eskiden İstanbul’da 6 tane sahamız vardı, (Akademi, Ali Sami Yen, Eyüp, Maltepe, Paşabahçe, Sarıyer ve Vefa) şimdi 100’ü aşkın sahamız var yine de yetmiyor, beklentilere cevap vermede zorlanıyoruz.


“Kulüpler şahıslara dayalı olmamalı”
Bana falan adam geliyor, ‘İstanbul x spor’u kuracağım’ diyor. Olmuyor böyle, İstanbul adıyla başlayan takımların tamamının şahısların elinden çıkması lazım. Bir delikanlı çıkıyor ve bu takımın tüm yükünü omuzluyor, sonra onu küstürüyorlar ve takımı başkaları alıyor. Sonra da bu takım el değiştiriliyor, adı ve rengi değişiyor. Bölgecilik yapılıyor alenen.


Bana bazı konuları tamamlayıp gelsinler
Amatör Kulüplerimiz artık Kurumsallaşma yoluna gitmelidir. Mevzuatta,  ‘25 bin kişiye bir amatör takım olmalı’ deniliyor ancak çok daha kulüp sorunların da artmasına sebep oluyor. Yeni Kulüpler sadece adını duyurabilmek adına olmamalı, yönetimi hazır olmalı, Altyapısı olmalı, tesis ihtiyaçlarını gidermeli, kurulduğu yerdeki halkın kulübü sahiplenmesi için ortam yaratılmalı, kendi gelir kaynaklarına kavuşmalı ve kişi, zümre ve grup değil “ekip ruhu” ön plana çıkmalı. Sonra bana gelsinler ‘federe olmak için’ yaptıkları başvuru kabul edeyim.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

11 yorum:

BABA YORGUN dedi ki...

GEÇMİŞ OLSUN YEMEN BAŞKAN !!!

gökhan bjk dedi ki...

Yemen Başkan işine geldiği gibi konusmaya devam ediyor hani program yoğunluğu sebebi ile maçlar hafta arasına veriliyordu madem ki 1 amatörü geç bitirsede bir şey olmuyor bundan sonra hiç bir 1 amatör lig müsabakasını hafta içine vermesin sonucta 1 amatör küme oyuncularının hepsi işlerine giden sporcular onların işlerinden izin alıp kesilecek maaşlarını karşılayacak mı kendisi herkes işine geldiği gibi her şeye bir kılıf buluyoruz ne de olsa peki bu hakemler haftayada mazaret bildirseler ve deseler ki memleketimizdeyiz pazar günü döneceğiz diye ne olacak !!!!

sabri ersoy dedi ki...

selamlar başkanım çok ama çok geçmiş olsun kim ne derse desin sen bir numarasın teksin sabri ersoy 0531..384..37..37

xabi dedi ki...

eeeee yemen beyyy o zaman adama sormazlar mı neden hafta içine maç verdin diye cpk komiksin gercektende....HARİÇTEN GAZEL OKUYAN SENSİN

Transfer sezonu dedi ki...

Transferi uzat başkanım transferi

a.sasf dedi ki...

altyapı maçları hafta içine verilmesin çocuklar okullarından oluyor sonra aileler çocuklarını kulübe göndermiyorlar sıkıntı oluyor sezon başı programı doğru dürüst yapılsın

Tepeli dedi ki...

Degerli ve sevgılı başkan okullarda devamsızlık günü 10 güne düştü hiç bir cocuk izin alamıyo LÜTFEN yalvarıyoruz cocuklarımızın 1 sezon bekledıgı ligi 6 haftada bitirmeyın lütfen sabırlı olun cocklr ligi keyif yaparak bitirsin kımsenın acelesı yok...
HAFTA İÇİ MAÇ VERMEYİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

saçmalık dedi ki...

bu fedarsyon yetkilileri kendileriyle çelişmeye devam ediyor arkadaş diyosunki dewamsızlık 10 güne indi okullarda çocukların okulu daha önemli daha bu hafta U15 maçı oynattınız hafta içi 1.amatörün ucu açık gerekirse ligi uzatırız diyosun bayramdan sonra hafta arası maçı yapıştırmıssınız sayın Yemen bey sizin baktığınız açıdan bunu göremiyosunuz belki ama artık biraz daha dikkat etseniz diyorum. 9 günlük bayram tatilinden bir hafta sonra hangi patron hafta arası izin vericek düşünebildinizmı hiç varsa yoksa sizin işiniz görülsün diğerleri nede olsa mecbur maça mı çıkamadı siliersin puanını kesersiniz dimi cezasınını hafta arası daha verirsiniz takım yine çıkamaz küme düşürürsünüz size söylencek laf yok bu işi bilmiyorsunuz. bırakın bu işin içinden gelen adamlar yapsın

engın dedi ki...

cıkmasın butun takımlar hafta ıcı maca

Ali Rıza dedi ki...

Sayın EKŞİOĞLU geçmişolsun dileklerimi iletmekle birlikte,en kısa zamanda sağlığınıza kavuşur ve her zaman söylediğiniz fakat bir türlü ayağınıza giymediğiniz çizmelerle sizi görürüz.

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.
Saltanat dedikleri bir cihan kavgasıdır,
Olmaya baht-ü saadet dünyada vahdet gibi.

Önceliğinizin sağlığınıza kavuşmuş olmanız temennisiyle saygılarımla.

Ali Rıza KOÇYİĞİT

FATİH HİLAL SPOR dedi ki...

SAYIN BAŞKANIM VE DEĞERLİ HEMŞEHRİM,GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİR,BİR AN ÖNCE SAĞLIĞINIZA KAVUŞMANIZA DUACIYIM. FATİH HİLAL SPOR KULÜBÜ GENEL KAPTANI HAYRİ ÇELİK

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.