Çarşamba, Ekim 23, 2013

Ekşioğlu başsağlığı diledi ve serzenişte bulundu

TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Siyavuşpaşaspor Kulübü’nün 16 yaşındaki futbolcusu Muhammet Alihan Gürbüz’ün hayatını kaybetmesi nedeniyle başsağlığı dilerken, Antrenörlere de sitemde bulundu.



‘Gencecik bir evladımızın bizleri derin üzüntüye boğan bu ani ölümü nedeniyle kahroldum.’ diyen Ekşioğlu; “evladımızın acılı ailesine ve Siyavuşpaşa Spor Kulübü’ne başsağlığı ve Allah’tan sabır diliyorum” dedi.


 


"Üroloji Doktorundan rapor almayın" 
Muhammet Alihan Gürbüz’ün 1 ay önce filiz lisans çıkarttığını anımsatan Ekşioğlu, “Antrenörlere sesleniyorum, ne zaman hatalardan ders alacağız? Muhammet Alihan evladımızın acısı bize yeter ancak artık bazı şeylere son vermek gerekiyor. Üroloji Doktorundan Sağlık Raporu alıp bize gelmeyin. Günü kurtarmanın derdine düşüp telafisi mümkün olmayan hataları yapmayın. İşte vefat eden Alihan'ın örneği karşınızda, bu çocuğumun daha önce de kalbiyle ilgili sorunu varmış. İl Başkanlığı olarak İstanbul’da her yeni sezonda 50 bin filiz lisans çıkartıyoruz. Biz, Kurum olarak bu kadar fazla sayıdaki evrakı gününde ve zamanında yetiştirme telaşı içindeyken, raporun hangi Doktordan, hangi Sağlık Kurumu’ndan alındığının tespitini o an için yapamayabiliriz, gözümüzden kaçabilir. İnsanlara güvenmekle hata mı yapıyoruz. Bırakın lisanslarınız 1 gün sonra çıksın ancak çocuklarımızı işin ehli hekimlere götürün ve bize doğru dürüst sağlık raporu getirin” dedi.


 


“Maçı ben tatil ettim”
TFF İstanbul İl Başkanı Yemen Ekşioğlu, Kocasinan Stadında bugün saat 12.30’da oynanması gereken Siyavuşpaşa-Fatih Mimarsinan (1.Amatör Lig 5.Grup) maçının da Muhammet Alihan Gürbüz’ün hayatını kaybetmesi nedeniyle kendi inisiyatifi ile tehir edildiğini söyledi ve “maçın tatil kararını ben verdim, ilgili yerlere de bu kararımı bildirdim. Bu maç önümüzdeki haftalarda oynatılacaktır.” dedi.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

3 yorum:

Metin dedi ki...

Sayın Yemen Bey;
Sporcu sağlığı ile ilgili olarak sersenişte bulunacağınıza Devlet Hastanelerinde tam teşekkülü Sporcu Sağlığı Merkezi kurulması için Hem Spor Bakanlığı hende Sağlık bakanlığı ile ilgili çalışmalar yapsanız daha iyi olmazmı.Sanki Üroloji Doktorundan almamış olsa çok birşeymi değişecek.Aile hekimine gidiyorsun sağlık raporu istiyorum diyorsun hemen muayene bile etmeden soru sorarak rapor veriyor.Hatta bazı kulüpler raporu toptan alıyor.Bunların hepsini siz bizlerden daha iyi biliyorsunuz.Ayrıca sizin Sağlık Raporu EK:1 incelerseniz tek doktorun kontrolünü istiyorsunuz.Tam teşekküllü bir hasane raporuna gerek duymuyorsunuz.Bu işler tek doktorun muayenesi ile olmaz.Sporcu Sağlığı Merkezi merkezleri olaması gerekmekte profosyenel kulüplerin parası var istediği yere götürerek muayene ettirebiliyor.Amatör kulüpler zaten zor çarklarını döndürüyor.Çalışma yapacaksanız bu yönde yapın lütfen.Çok üzüldüm ah vah demenin bir manası yok.Neredeyse her hafta haberlerde sporcu ölümleri ile ilgili haberler okuyoruz.Aklıma gelmişken büyükleri öğle sıcağında oynatmıyorsunuz sıcak diye Mini Minikler Temmuz sıcağında 12-13-14-15 saatleri arasında maç yapıyor keza U13-U14-U15 de aynı.Neyse söyleyecek çok şey var ama Sağ olsun Federasyonda bir değişiklik yok.
Vefat eden kardeşimiz Muhammet Alihan Gürbüz'e Allah'tan Rahmet Acılı ailesine başsağlığı diliyorum.Sağlıcakla Kalın.

bgeyin dedi ki...

sayın yemen bey üroloji doktorundan rapor almayın dıyorsun da sende o raporla lisans çıkarma be başkan kardeşimize allah rahmet eylesın allah gerıde kalan ailesine sıyavuspaşa camıasına ve sevenlerıne sabır versin.

ali dedi ki...

Yemen bey her fırsatta antrenörlere sallıyor. lisansı çıkartırken altında yönetiçinin imzası var. antrenörün şucu ne burda. ama yönetiçililere sesini çıkarmaz:))) onun için en basiti antrenörlere giydirmek. sorumlulupu yıkıyor. sanırım istediği şey antrenörlerin olmadığı yeni bir sistem. istanbul bu kadar kötü bir spor yönetimini hakketmiyor. inş en kısa sürede görevinden ayrılır.

İzzettinspor'da Ferudun Şallı dönemi

İstanbul 2. Amatör Lig ekiplerinden İzzettinspor'da teknik direktörlük görevine Ferudun Şallı getirildi.