Salı, Ekim 01, 2013

Babaeskispor Yönetim Kurulu’ndan açıklama

TFF Bölgesel Amatör 11.Grup ikinci hafta maçında Babaeski 100. Yıl Stadında oynanan ve ev sahibin 1-0 üstünlüğü ile biten maç sonrasına Babaeskispor Kulübü Başkanı Ayhan Sertgün bir açıklama yayınladı.



Yerel Futbol Sitesine yazılı olarak gönderilen açıklamada Kırklareli temsilcisinin Başkanı olayların çarpıtıldığını söyledi ve “Babaeskispor düşmanlığı yaratılmak istenmektedir.” dedi.    


 


“Haklı galibiyetimize gölge düşürmek isteniyor”
29.09.2013 tarihinde Babaeski 100. Yıl Stadında, saat 16’da oynanan ve takımımızın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlanan Bölgesel Amatör Lig 11. Grup karşılaşmasından sonra kulübümüz futbolcuları ve Vefa Spor Kulübü futbolcuları arasında çıkan kavga ile ilgili kamuoyunda yaratılmak istenen yanlış bilgilendirme, taraftarlar arasında düşmanlık ve takımımızın aldığı haklı galibiyete gölge düşürme çabalarına karşı kulübümüz tarafından basına ve kamuoyuna açıklama gereği doğmuştur.


           


“Yenilgiye mazeret arıyorlar”
Vefa Spor Kulübü resmi internet sitesi ile çeşitli yerel ve ulusal internet sitelerinde, olaylar sonrasında yapılan açıklamalar, birtakım fotoğraflar ile kamuoyu ve Vefa Sporlu taraftarlar, Vefa Spora gönül verenler yanıltılmak istenmekte, alınan yenilgiye mazeret aranmakta, olaylar çarpıtılarak Babaeski Spor düşmanlığı yaratılmak istenmektedir.         


                                                                                   


1-Olaylar Vefa Spor Kulübü futbolcuların otobüsleri hareket etmeden önce güvenlik güçlerine rağmen takımımız futbolcularına saldırması sonrası gerçekleşmiştir.


2-İddia edildiği gibi olaylar sırasında hiç seyirci bulunmamaktadır.


3-Rakip takımın kaptanı, saha içinde yaptıkları yetmemiş gibi, maçtan sonrada oyuncularımıza ağır küfürler etmiş tehditler savurmuştur.


4-Başından yaralanan futbolcunun otobüsten inerken başının kanadığı, olaylar esnasında yaralanmanın gerçekleşmediği otobüsün koltuğuna kafa attığı, yaralanmanın bu şekilde gerçekleştiği şahitler tarafından görülmüş ve kamera görüntüleri ile de belgelenmiştir. Konu adliyeye intikal etmiş, futbolcu ifadesinde başını çarptığını ve şikayetçi olmadığını beyan etmiştir.


5-Omzu ve kolu sarılı diğer futbolcu maç esnasında sakatlanmış, sağlık görevlileri tarafından gerekli müdahale yapılmıştır. Olaylar ile hiçbir ilgisi yoktur.


6-Takım otobüsümüzün teknik heyetimiz tarafından ivedi olarak gönderilmesi sonrası olayların büyümesi engellenmiş, buna rağmen takım otobüsünün camları Vefa Spor Kulübü futbolcuları tarafından taşlanarak kırılmıştır.


 


“Mağlubiyeti de içimize sindirmeliyiz”
Sayın Basın Mensupları, Babaeski Spor ve Vefa Sporu Destekleyen Taraftarlar: Öncelikle biz yöneticiler sporda şiddetin, fanatizmin önlenmesi Fair-Play ruhunun sağlanması için elimizden geleni fazlasıyla yapmalı, sahadaki galibiyetle sevinmeli mağlubiyeti de içimize sindirmeliyiz.


 


Babaeski Spor Kulübü, rakiplerinin onda bir bütçesiyle Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden mütevazı ama aynı zamanda geçmişiyle rakiplerinin duyduğu saygıyı hak eden köklü bir kulüptür. Unutulmamalıdır ki kulübümüz, her ne kadar mütevazı bütçelerle de mücadele etse, önceki sezonlarda şampiyonluk adayı olarak sahamıza gelen rakiplerinden aldığı galibiyetler ve puanlar göz ardı edilmemeli, bundan sonra kulübümüz ile karşılaşacak rakiplerimizin daha ciddi çalışmaları tarafımızdan tavsiye olunur.


                                                                                                                                                                                                        


“TFF’ye başvuru yapacağız”
Gerçekleşen bu tatsız olaylar için Türkiye Futbol Federasyonu’na kamera kayıtları ile gerekli başvurular yapılacak, aynı zamanda kulübümüz tarafından çekilen maçın görüntüleri internet sitelerinde paylaşılacaktır.


 


Yaşanan olaylara rağmen, Babaeski Spor ve Vefa Spor Kulüpleri arasındaki dostluğun bizler tarafından bozulamayacağını, Vefa Spor Kulübünün tarihine duyduğumuz saygı’yı tekrar belirtiriz.


 


HABER: ALİ KEMAL DEMİR

6 yorum:

ÖZER SARI dedi ki...

SAYIN BABAESKİ YÖNETİM KURULUNA…
MAÇTA BİR TARAFTAR OLARAK GÖRDÜKLERİMİ AYNEN AKTARIYORUM.
GÜNÜMÜZDE FUTBOLUN BU TİP OLAYLARLA GÜNDEME GELMESİ FAİR PLAY ‘IN YOK OLMASIDIR.BİR TAKIM GALİP GELEBİLİR AYNI ZAMANDA YENİLEBİLİRDE, AMA MAALESEF BU GİBİ OLAYLAR FUTBOL SEYİRCİSİNİ ÜZMEKTEDİR.
ÖNCELİKLE ATTIĞINIZ GOLDE KENDİ CEZA SAHASI ÖNÜNDE İKİLİ MUCADELE SONUCU YERDE YATAN FUTBOLCUNUZ VARKEN TOPU TACA ATMAYIM BIZIM OYUNCULARIMIZIN BİR AN DURAKSAMASINDAN YARARLANIP GOLÜ ATAN OYUNCU MU FAİR PLAY RUHU GİBİ DAVRANMIŞTIR….
MAÇTA YAPILAN SERTLIKLERE BİR SEY DEMİYORUM, FUTBOLDA OLABİLİR, YERDE YATAN KALMAYAN OYUNCULARINIZ OLABİLİR, HAKEMİN HAKSIZ YERE GÖSTERDİĞİ KIRMIZI KART OLABİLİR. KAZANMAK UĞRUNA YAPILAN HER HAREKETE HAKEM GÖZ YUMUYORSA SIZIN YAPACAK BİRSEYİNİZ YOK…BUNLARA HİÇ BİR LAFIM YOK…
BENİM SÖZÜM…
MAÇ BİTMİŞ VEFALI FUTBOLCULAR GAYET NORMAL BİR ŞEKİLDE OTOBÜSE BİNMİŞ , TAM HAREKET ETMEK ÜZEREYKEN SİZİN OYUNCULARINIZ BİZİM OTOBÜSE KARŞI EL KOL HAREKETLERİ VE AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜRLER ETTİ Mİ ETMEDİMİ BUNLARI ACABA GÖRDÜNÜZ MÜ.?
SİZİN TARAFTARIN BİZİM OTOBÜSÜN CAMINA TAŞ ATIP CAMI KIRIP DAHA SONRA YAKALANDI MI YAKALANMADI MI ONUDA MI GÖRMEDİNİZ..
OLAYLAR OLURKEN SİZ YÖNETİCİLER KENARDAN OLAYLARI İZLEDİ Mİ İZLEMEDİ Mİ…
BİZİM OYUNCU TAMAM VEFANIN OTOBUSUN İÇİNDE KAFASI YARILMIŞTIR. ACABA BU OLAYLAR OLMASA BU TALİHSİZ KAZA OLACAKMIYDI.?
BİZLER HASTANEYE GİDERKEN ACABA HİÇ BİR İDARECİNİZ NEZAKET İCABI DA OLSA ORADA OLAMAMAZ MIYDI. BU MU FAİR PLAY….
BU OLAYLARI SONRADAN MI ÖĞRENDİNİZ….
İKİ SAAT EMNİYETİN ÖNÜNDE BEKLERKEN ACABA BİR İDARECİ ORADA OLAMAZ MIYDI ….
SONRA ÇIKIP VEFAYI SUÇLUYORSUNUZ…TEBRİK EDERİZ….
EMNİYET GÖREVLİLERİNE SONUNA KADAR TEŞEKKÜR EDERİZ , BİZLERİN HEP YANINDAYDI , İLÇEDEN ÇIKANA KADAR BİZE REFAKET ETTİLER…ONLARA ŞÜKRANLARIMIZI BİR BORÇ BİLİRİZ…
BİR ÇİFT SÖZDE HAKEMLERİ ATAYAN HAKEM KURULUNA …
AYNI GRUPTA ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ ETTİĞİMİZ VEFANIN MAÇINA ORTA HAKEM TEKİRDAĞ BÖLGESİ. YARDIMCI HAKEMLER İSE EDİRNE BÖLGESİ… ACABA BU BİR TESADÜF MÜ .. SAYGILARIMLA…
ÖZER SARI

Melih1908 dedi ki...

Değerli Başkan'ım.bulunduğunuz mevkiye saygımız sonsuz.olayların başlangıcı 20 numaralı futbolcunuzun saha içerisinde ve mac bitimi sonrasındaki hal ve hareketleridir.mac görüntülerini bir an evvel lütfen paylaşın.vefa takımının bir çınarın sizin futbolcularınız ve Tekirdağ,Edirne bölgesinin hakemleri tarafından nasıl katledilgiğini tüm Türkiye seyretsin.attıgınız golü eğer camianıza yakıştırıyorsanız Türk futbolunda asla yeriniz yok...şunu bilmelisiniz ki BÜYÜK VEFA camiası İstanbul da sizleri en iyi şekilde agırlayacaktır.taşkınlık asla olmayacaktır.maç görüntülerini en kısa sürede paylaşmanızı bekliyoruz.unutmayınki görüntüler bizdede var...

ÇAĞATAY dedi ki...

MASAL DİNLEME YAŞIMIZ GEÇTİ BİZİM VEFA'YA BEKLİYORUZ

Ayhan dedi ki...

Merak etmeyin arkadaşlar eğer maçı çekmeseydik ne aynı pozisyonda sizin futbolcularınız tarafından topun dışarı atılmadığını, centilmenlik dışı hareketin hangi futbolcular tarafından yapıldığını, ne de kaptanınızın trübünlere hayalarını nasıl gösterdiğini anlatabilirdik.
Takdir kamu oyunun..

Adnan dedi ki...

Sahada kazanmak için hertürlü şey yapılır lafımız yok a a önce dürüst olup kendi pislik futbolcunuzun cezasını verin. Boş açıklamayla olmuyor insanların ekmek parasıyla oynuyor ona vurmayı bırak kimse dokunmadığı pozisyonda kırmızı kart göstertti neden hakemle ilgili kendi insanınızın hocaya yönetime ettikleri küfürleri neden yaptığınız tahrikleri sölemiyorsunuz. Biz adamız ki sizin futbolcunuzu tedavi edip maça çıkardık. Ama rövanşı var .sene sonu aramızdaki fark belli olur zaten

ÇAĞATAY dedi ki...

UZATMAYALIM VEFA'YA BEKLİYORUZ.

İfa'nın gençleri 8'de 8 yaptı

İstanbul U-17 A Ligi 12. Grup 8. hafta karşılaşmasında İfa Spor, deplasmanda Sultangazi Sultançiftliği’ni 2-0 yendi.