Salı, Ekim 22, 2013

Araklı futbol şöleni başlıyor

Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği’nin organize ettiği 3. Geleneksel Köyler arası Halı Saha Futbol Turnuvasının kuraları çekildi.



araklililar_turnuvasi


Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneğinin 3. Geleneksel Araklı Köyler Arası Halı Saha Futbol Turnuvasının kuraları 20 Ekim Pazar günü dernek binasında yapıldı. Turnuvaya katılan dernek yöneticileri ve takım sorumlularının hazır bulunduğu kura çekiminde gruplar ve birinci hafta programı belirlendi. 12 Takımın katıldığı turnuvanın kura çekiminde uzun süre sohbet eden Araklılılar, bu tür turnuvaların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ve hemşerileri arasında ilgiyle takip edildiği söylendi. Sadece İstanbul’da yaşayan Araklılılar tarafından değil Araklılıların yaşadıkları her il hatta ülkeden takip edildiğini belirten yöneticiler dostluk içerisinde geçen turnuvaların hemşerileri arasında gündem oluşturduğunu ifade ettiler.


 


27 Ekim Pazar günü Sultangazi’de bulunan İBB Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde saat 12’de Ayvadere Derneği ile Merkezköy Derneği takımları arasında yapılacak açılış maçıyla turnuvaya başlanacak.


 


Kura çekilişinden sonra bir açıklama yapan Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Başkanı Yüksel Özyurt, hemşerileri arasında yapılan bu organizasyonların çok renkli geçtiğini ve asıl amacı olan kaynaşmayı sağladığını söyledi. Her yaş grubundan Araklıları bir araya getiren turnuvada kuşakları bir araya getirerek, akraba bağlarının güçlendiğini, uzun süre görüşemeyen hemşerilerinin hasret giderdiklerini belirterek birlikte olmanın önemine vurgu yaptı. Turnuvaya katılan takımlara başarılar dileyen Özyurt, yaklaşık 8 hafta sürecek turnuvayı izlemeye davet etti.


 


Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sultangazi Belediyesi Özel Kalem Müdürü Adil Dayıoğlu, hemşerilerini bir arada görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Sporun özellikle futbolun bütün dünyada olduğu gibi hemşerileri arasında da ilgi gördüğünü ve turnuvanın çok renkli görüntülere sahne olduğunu söyledi. Geçmiş yıllarda olduğu gibi dostluk ve kardeşlik içerisinde turnuvanın tamamlanmasını Allah’tan niyaz ederek, takımlara başarılar diledi.


 


Gaziosmanpaşa Sultangazi Araklılılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Organizasyon Sorumlusu Mehmet Öztürk De, turnuvaya katılan derneklere başarılar dileyerek, turnuvaya katılarak organizasyonu renklendiren takımlara teşekkür etti.  Öztürk, “Biz ilk yıl bu turnuvayı düzenlerken birçok hemşerimiz turnuvanın zor geçeceğini söyleyerek devamının olmayacağı fikrindeydiler. Ama biz hemşerilerimizin bu konudaki duyarlılığına inandık ve yola çıktık. 3.Yılına geldiğimiz turnuvaya her geçen yıl ilgi artmakta. Geçen yıllar saha içinde ve kenarında gördüğümüz güzel manzaralar bizim ne kadar doğru bir yola girdiğimizi gösterdi. Hemen hemen hiçbir kırgınlığın yaşanmadığı, dostluk ve centilmenlik içerisinde geçen turnuvalarımızı dört gözle bekleyen hemşerilerimiz var. Burada her kuşağı bir araya getirerek oluşturduğumuz tablo, sene içerisinde birçok etkinliğe de damgasını vuruyor. Evet, biz zor bir yola çıktık ama Allah’ın izni ve hemşerilerimizin iyi niyetleri sayesinde her etkinliğimiz bir şölen havasında geçmeye başladı. Buradan bütün hemşerilerime bu yolda bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor ve her etkinliğimizde bizlere yol arkadaşlığı eden dernek yöneticilerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.


 


1. GRUP
1- AYVADERE DERNEĞİ
2- MERKEZKÖY DERNEĞİ
3- KARADERE DERNEĞİ
4- YEŞİLKÖY
5- DEĞİRMENCİK KÖYÜ
6- PERVANEKÖYÜ DERNEĞİ


27.10.2013 PAZAR 1. HAFTA PROĞRAMI
12:00 AYVADERE DER.- MERKEZKÖY DER.
13:00 KARADERE DER.- YEŞİLKÖY
14:00 DEĞİRMENCİK- PERVANEKÖY DER.


 


2. GRUP
1- YİĞİTÖZÜ KÖYÜ
2- KILIÇLAR DERNEĞİ
3- SULARBAŞİ KÖYÜ
4- TAŞÖNÜ DERNEĞİ
5- KİZİRNOS KÖYÜ
6- YEŞİLCE KÖYÜ


 


27.10.2013 PAZAR 1. HAFTA PROGRAMI
15:00 YİĞİTÖZÜ KÖY- KILIÇLAR DERNEĞİ
16:00 SULARBAŞİ KÖY-  TAŞÖNÜ DERNEĞİ
17:00 KİZİRNOS KÖYÜ:-  YEŞİLCE


 


HABER: ZEKERİYA YILMAZ
http://www.sultangaziajans.com

Hiç yorum yok:

BAL 1. Grup 19 Nisan Cuma Sonuçları

BAL 1. Grup'ta 27. hafta karşılaşmaları 18 Nisan Cuma günü oynandı.